Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:38, 02 lis 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

ha ha marne 0,6 ja 1
Double też mam , nie wiem jaki kolor kupiłaś

O Abigail tylko oglądałam kultowy węgierski serial uwielbiałam !!!

Też oglądałam ten serial

Double jest pełne, żółte i bukietowe.. na obrazku śliczne ... wiosna lubię ogniste kolory Widać, że przyszła wiosna Jakoś pierwsze kwiaty białe .... nie zachwycają tak bardzo jak ogniste

Tej odmiany nie dojdę co to jest Podobna do zwykłej purpurowej, ale kwiaty większe i bardziej "mięsiste".. takich odmian mam najwięcej..czyli odmiana nn

Teraz łyso na rabatach do udało mi sie odnależć kilka tabliczek.. i stąd kilka nazw ustaliłam.. jak tych żółtych powyżej

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:38, 02 lis 2013

Do góry
Debra napisał(a)
Aż boli czytać o tych drutach
Dobrze że już po i teraz tylko rehabilitacja.

Głogownik co najwyżej straci trochę liści, trzeba go będzie nieco przyciąć, ale nie zmarnieje przez zimę.

Powoli będzie lepiej
okryję swoje, te z których robię murek
w końcu dotarłam do wrzosów, nawet kwitną
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:36, 02 lis 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Bidulko dzielna. tyle się nacierpieć. U nas ta medycyna jednak do luftu jest. Ma nie boleć wszyscy piszą. na zachodzie znieczulenie byś dostała nie tak brutalnie by rwali. A jak dzisiaj, dalej boli? Buziaczki

dziś ciut lepiej, ale naprawdę się nacierpiałam, lekarz sadysta?
Gosiu dla ciebie kwiatki, aż dziwne, że kwitną jeszcze lobelie i inne
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:34, 02 lis 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
A ja nie mam ani jednej jeżówki,chyba sobie kupię ,bardzo mi sie podoba
Anek...ścieżka fajnie wam wyszła,rozbawiła mnie fotka
Miłego dnia!

Myślę, że jeżówki pasują do każdego ogrodu I jest taki wybór, że nie ma siły aby któraś nie spasowała..
Wczoraj próbowałam uporządkować moje jeżówki.. ale się pogubiłam co mam i gdzie mam..... mam tylko coś ponad 20 rodzajów ...... i żałuję, że na więcej miejsca brak
Ustalone odmiany
jeżówka Harvest Moon

jeżówka Maui Sunshine

Jeżówka Sunrise

Trudno ustalić która jest która bo nie pamiętam gdzie robiłam foty.... a jezówki w trakcie kwitnienia troche sie zmieniają.. widać to np. na ostatnim przykładzie Sunrise ..to jedna i ta sama

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:30, 02 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)
Nie dawałaś...to w kwestii wpisu u mnie.. chyba komuś innemu, kto się do Ciebie wybierał... albo skleroza... moja skleroza... co też jest możliwe.
Z palcem teraz rehabilitacja i zgodnie z zaleceniami lekarza.. nie zepsuj go... paluszek sie przydaje

A jednak dawałam
postaram się na nowo pokazać, bo taka śmieszna ta moja działka
dziś paluszek lepiej, zaraz go poćwiczę, ale dał mi popalić, przy okazji linie papilarne pociachane
Aniu, moje krwawniki tak się prezentują
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 09:21, 02 lis 2013

Do góry
Debra napisał(a)

Głogownik podmarzł podczas wrześniowych mrozów. Nie był okryty, no bo to było tak nagle, że nawet nie pomyslałam. Teraz ma takie czerwone kropki, a część liści juz całkiem zczerwieniała. W ubiegłym roku było tak samo. Może to kwestia odmiany. Ten mój nazywa się Red Robin.

Ja nie wiem, czy on nie jest jednak chory. Te kropki wyglądają dziwnie.

Chyba coś mu dokucza. ja sfocę moje z bliska i porównamy.. Koniecznie dbaj o wilczomlecz, bo ja tez taki chcę, może jak się rozrośnie, to się podzielisz
mój też Red Robin
Dżdżownice kalifornijskie 08:59, 02 lis 2013

Do góry
Szczerze odradzam wykorzystanie takiego zbiornika do hodowli dżdżownicy. Jeśli chcesz zacząć hodowlę w garażu to najlepiej wykorzystać nie za duże skrzynki drewniane. Kompostu produkowanego przez dżdżownice kalifornijskie nie przerzuca się często, ponieważ mieszasz wtedy warstwy przerobione z nieprzerobionymi, a tym samym zaburzasz wówczas rytm życia dżdżownicy w pryzmie. Zbiornik plastykowy latem będzie się nagrzewał nadmiernie co spowoduje ugotowanie dżdżownic. Dodatkowo dochodzi problem z nadmierną wilgotnością.
Nie ma szans by w pryzmie w której żyją dżdżownice kalifornijskie resztki gniły, ponieważ są szybko przerabiane przez dżdżownice.
Pozwolę sobie pokazać przykład skrzyneczek, które wspominałam, a w których rozpoczynaliśmy swoją hodowlę w kotłowni.

Wymiary skrzyneczki: szer. 40 cm, dług. 40 cm, głębokość 24 cm.
Na drugim zdjęciu w dnie skrzyneczki widoczna jest przerwa, jest to rowek którego szerokość wynosi 2 cm. Widać go wyraźnie na ostatnim zdjęciu, jego głębokość to 3cm. Rowek jest potrzebny by tworzący się Biohumus mógł swobodnie spływać i by dżdżownice się nie potopiły. Jak widać skrzyneczka wyłożona jest grubą folią, w dnie rowka zrobione są otwory przez które spływał Biohumus na specjalne głębokie tace. Skrzynka była ustawiana w lekkim pochyleniu w kierunku rowka. No i to chyba tyle. :lol:
Opis naszego kompostownika znajduje się w tym wątku na 4 stronie.
Pszczelarnia 07:34, 02 lis 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Tu tymczasowo elegancko wygrabione a stokrotki kwitną w najlepsze. Pszczoły latają na spadź iglastą.

Plan działań: jeszcze jedna róża do wysadzenia i jabłoń bordowa ozdobna. Nawieźć rabaty obornikiem/kompostem. Przyciąć krawędzie trawnika. Posadzić irgi, bo czekają. "Doplewić" całość.
Ułożyć cegłę w warzywniku i go skopać.

Ależ trafiają w moje serce takie klimaty, chciałoby się tam kucnąć i sobie plewić Dziękuję, że zaglądasz do mnie - ja również przesadzam jabłoń ozdobną bordową i zamówiłem też setki graba na żywopłot, dotrze w poniedziałek.
Pozdrawiam, miłej soboty
Ogród z łezką 07:24, 02 lis 2013

Do góry
Na dobry dzień moje niestrudzone ostróżki... i powojnik daje radę

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:15, 01 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)
Reszcie macham By nie produkować stron z odpozdrowieniami..
U mnie grudnik też zaczął kwitnąć.. a inne w pąkach..

Kalina Eskimo też całą w pąkach.. jak zima będzie łaskawa to pięknie zakwitnie.. szkoda, zę nie pachnie jak inne kaliny

I dzisiejsze fasolkowe drzewo

I jakiś widoczek na wrzosy i tawuły

fajnie wygląda katalpa ze swoimi "fasolkami" i piękne pączki u kaliny u mnie jedna ma jeden różowawy kwiatek
Piaskownia na zakręcie 22:53, 01 lis 2013

Do góry
Ale gapa ze mnie 100tki nie pogratulowałam teraz naprawiam Gratulacje ślę
Moja bajka 22:42, 01 lis 2013

Do góry
Nie mogę się napatrzeć jak uroczo wygląda obwódka z owoców winobluszczu Czerwone łodyżki i granatowe owocki - czyż nie śliczne?
W cieniu - zacieniona 22:40, 01 lis 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Pozdrawiam i życzę pięknego,jesiennego weekendu.

nad jeziorem rośnie?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:26, 01 lis 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Marzenko musze zrobić

Pamiętasz kiedyś namierzylaś cudną inspirację:

wracam często do tego obrazka.oże coś w tym kierunku

przepiękne! trzymam kciuki żeby coś równie pięknego Tobie wyszło no i będę kibicować, żebyś nie odbiegła za daleko od tego kierunku
Ogród w skali mikro :) 21:55, 01 lis 2013

Do góry
Kwiatka posyłam na 8 setkę
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:34, 01 lis 2013

Do góry
Reszcie macham By nie produkować stron z odpozdrowieniami..
U mnie grudnik też zaczął kwitnąć.. a inne w pąkach..

Kalina Eskimo też całą w pąkach.. jak zima będzie łaskawa to pięknie zakwitnie.. szkoda, zę nie pachnie jak inne kaliny

I dzisiejsze fasolkowe drzewo

I jakiś widoczek na wrzosy i tawuły

Starorzecze na górce 21:31, 01 lis 2013

Do góry
Kasiu, chcesz to masz, ale nic z daleszej perspektywy, bo u mnie pusto i nieatrakcyjne (porozkopywane przy okazji wkopywania, aż wstyd ), ale detale dam
Zdjęcia robiłam 31.10.2013, czyli wczoraj, w biegu, więc nie są zbyt artystycznie dokadrowane.

Tytuł zbioru: pąki, kwitnienie, owoce i liście - w mniejszych i większych zbliżeniach

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:28, 01 lis 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aniu moja kiku-shidare też ma jeszcze liscie. Będę cię jeszcze bardziej kofac jak jzrobisz zdjęcia korony. Próbuję ciągnąc ją do góry ale interesuje mnie jak się rozrośnie bez tego wyciągania ją za uszy do góry

Jak zapomnę to przypomnij Obfocę ją Ja swojej nie ruszam, przycinam tylko gałęzie które schodzą do ziemi, bo przeszkadzają w koszeniu
A teraz znalazłam foto z zimy.... taki poczochranic u mnie z niej..
Ogród ogrodniczki 21:17, 01 lis 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)

A wyglądają jak jakiś jałowiec czy mi się na oczy rzuciło?

Tak,to jałowiec sabiński "Tamariscifolia".
Chodzi mi o drugą stronę( po lewej stronie)
Dalej nie wiem czym podsadzić.
Może zostawić te funkie i już...

I cieszę się że się podoba.
Makowo na Kociewiu 20:58, 01 lis 2013

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies