Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Blaski i cienie nowego życia 13:02, 01 lis 2013

Do góry
Takie zwykłe wianki zrobiłam Elu- bez wielkich ozdób
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:19, 01 lis 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
Witam naszą Królową to nie dzień na siedzenie na forum...ale ja dopiero zaraz znikam..więc nadrabiam co nie co

Magda.. moja rodzina daleko.. więc ... też mogę posiedzieć na forum

Jeżówka Marmalade.... postanowiła zakwitnąć ... niektóre jeżówki też dostały nowych pąków.. ach, jak sie ścina przekwitłe kwiaty, to jeżówki dłużej kwitną.. ale ja nie mam czasu na to, a po drugie zostawiam nasionka szczygłom..

Krewniaczka jeżówki czyli rudbekia.. też w krzakach zakwitła... ciepło pobudziło rośłiny do życia... lilaki (bzy ) maja nowe pąki..

Pomponella już chyba nie zakwitnie, a całą w pąkach..

Życzę dnia pełnego zadumy nad tymi których już nie ma.. idę wspominać tych z którymi ścieżki życia sie zeszły i rozeszły... Nas też keidyś nie będzie ..... i dobrze jak ktoś nas sobie przypomni.
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:13, 01 lis 2013

Do góry
Ela - ani to przyjemnosć, ani to czyste Na kręgosłupie czuję każdy mięsień

Borbetka - narobiłam się, ale jak napisała Ela.. efekt tego widać I cieszy Ale synuś bardziej sie narobił.. bo fugowanie to tylko część roboty.... kilka dni na kolanach, a rękawic nie nałoży, bo nie umie w nich robić..

Marta - na kolanach do sukcesu... czasami trzeba i tak.. a w ogrodzie to chyba faktycznie standard

Ola - dokładnie jest tak jak piszesz

Agata - to był mus

Agnieszka - dokładnie na emotce to ja..na kolanach i góra - dół pół dnia i w dodatku na tempo bo beton wiązał szybko

Hogata - o to musisz zapytać się mojego eMusia....

Pszczółka - a ja Twoja Fanką... czyli mamy klub wzajemnej adoracji

Łukasz - tylko my amatorzy Ale nie ma sprawy Kostkę ma każdy, a kamienie już nie.. a ja nie lubię jak każdy.. mogę mieć gorzej, ale chcę inaczej.. Taki charakter...

Agnieszka BK - dziękuję..... czekam kiedy u Ciebie będą roboty wykończeniowe

Irenka - skleroza.. może pokazywałaś ale ja już nie pamiętam... a może nie pokazywałaś??? Misiek ma najlepiej to fakt, ale jaka odpowiedzialna praca.. toć on jak kierownik brygady..za cholerkę nie dał sie zamknąć w domku..

Dzisiejsza fota dla zaglądających i zbieram sie na cmentarz .. Dużo tego nie mam...bo moja całą rodzina na drugim końcu Polski.. jestem tylko tam myślami ...

Najdłużej liście trzyma wisionka kikucośtam, wierzba i berberysy oraz brzozy, reszta łysa lub prawie łysa.

Kot nie mój a jak mój..

I pseudo królowa bylinowa ma taki porządek na zimę na bylinówkach... posprzątam wiosną, zimą zwierzątka i ptaszki maja kryjówkę

Ogród Magdalenka 11:29, 01 lis 2013

Do góry
Madżenko , nie bojaj się ...

Gosiu była .... ale bardziej z cukierków ... z dyni to ja miałam radochę

Sebek tak mi miło , bez Was nic by nie było

Taki kule spotkałam ostatnio kręcąc się po Wroclove ... ciekawe kiedy były sadzone .... sama w to nie wierzyłam , że się zatrzymałam i zrobiłam fotki .... świr ze mnie , to już wiem na pewno

Blaski i cienie nowego życia 11:23, 01 lis 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)

Zamówiłam krokusiki- ciekawe kiedy dostawa przyjdzie- posadzę sobie je na rabacie bukszpanowo-tujowej przy ścieżce.

Ta rabata jest na pochyłości terenu??? jeśli tak to badzie fajny widok jak krokusy zakwitną bo bedzie widac cały duży łan.Pozdrówka zostawiam.
Hakonechloa macra 11:21, 01 lis 2013

Do góry
Moja pod koniec września

Teraz wyglada podobnie, wcale jeszcze nie wyschła.
Ogródek na Bielanach 11:19, 01 lis 2013

Do góry
Przyjechała do nas długo oczekiwana altana. Okazała się większa niż sobie wyobrażaliśmy ale ze względu iż na zimę będą schowane do niej wszystkie sprzętu ogrodowe i meble rozmiar okazał się akurat
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:16, 01 lis 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Jesiennie jakoś tak... Smutno...

Nie jest tak żle , widac kwitnące róze.Miłego dnia.
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 11:07, 01 lis 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Sasiad bez kultury
Glogownik, jakos inaczej wyglada u cuebie, ale hebe to po prostu zazdroszczę

Głogownik podmarzł podczas wrześniowych mrozów. Nie był okryty, no bo to było tak nagle, że nawet nie pomyslałam. Teraz ma takie czerwone kropki, a część liści juz całkiem zczerwieniała. W ubiegłym roku było tak samo. Może to kwestia odmiany. Ten mój nazywa się Red Robin.

Ja nie wiem, czy on nie jest jednak chory. Te kropki wyglądają dziwnie.
Rododendronowy ogród II. 11:01, 01 lis 2013

Do góry
monitka napisał(a)
Bogdziu popatrzyłam najpierw na zdjęcia i sobie pomyśłałam co to za krzew że teraz kwitnie dopiero później doczytałam.

Mam pytanie o Fantastikę. Masz może zdjęcie krzewu? ciakawa jestem jego pokroju, czy rzeczywiście jest płaskokulisty jak piszą?

Zrobiłam dla Ciebie zdjęcie ale moja Fantastika rosła zacieniona w krzakach i w tamtym roku ją wyciąnęliśmy na przód rabaty , nie wiem czy przez tą ciasnote w której rosła nie jest zdeformowany jej kształt.wygląda tak:

a tu jak kwitnie

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:01, 01 lis 2013

Do góry

Jesiennie jakoś tak... Smutno...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:00, 01 lis 2013

Do góry
nebel napisał(a)
Marzenko... nowy 'aviator' jest jakiś nijaki, nie pasuje do Ciebie

Pozdrawiam słonecznie

Adekwatny do pory roku
Choinka 10:21, 01 lis 2013

Do góry
Nasza choinka jeszcze w starym mieszkaniu -2011r.
Miejska ogrodniczka :) 09:11, 01 lis 2013

Do góry
Ja przez parę dni nie zaglądałam do ogrodu, a teraz boje się, co tam zastanę Rodzina kica, smarka, chyrcha... Boje sie, że mi cos sprzedadzą W międzyczasie jakiś huragan przeszedł... Nie wiem, co to było... mój syn mówi, ze orkan
No, ale ogród musi poczekać do jutra
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:36, 01 lis 2013

Do góry
Kalla:
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:35, 01 lis 2013

Do góry
I begonie
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:28, 01 lis 2013

Do góry
Piękna ismenka.
Makowo na Kociewiu 08:25, 01 lis 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Zakątek z brzozą...przeuroczy

dzięki Irenko
ściskam

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:25, 01 lis 2013

Do góry
pPękny ranek słoneczko świeci-- nastraja do dobrych wspomnień, tego życzę zaglądającym
Makowo na Kociewiu 08:14, 01 lis 2013

Do góry
Sylwia Ben ma arystokratyczne nawyki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies