No REwa piękne kwitnienia różyczki przepiękne, owoce goji do grudnia będziesz jadła jak będzie ciepło, tylko rękoma nie zdejmuj , otrząsaj na coś no i hiacynt kalifornijski inaczej Brodiea śliczny pozdrawiam
Miło mi, że zaglądacie Ostatnie dni jak u większości z Was upłynęły na pracach porządkowych w ogrodzie i na cmentarzach. Dobrze, że pogoda była ładna i można było wygrzać się jeszcze trochę na słoneczku W tym roku zrobiłam własnoręcznie dwie kompozycje na groby .... jakoś nie mogłam trafić na takie stonowane kolory, więc kupiłam kwiaty i poskładałam sama
dynie też powstały zrobione przez trochę starsze dzieci
Ciofam i szukam magnolii,a tuuuuuuuuuuu........
Ło matko,jaką masz śliczną ścianę !
Hortensje tak mają chyba,moje tez zmarniały po posadzeniu do gruntu..
Ale mam nadzieję że wiosną już rusza pełną parą ;D
Marysiu, Boguś, Marzenko dzięki za wsparcie. Łezki otarłem, posprzątałem koło domu po remoncie. Dwa tygodnie chodziłem na rehabilitację kolana. Wygląda na to że na wiosnę będzie realizacja. Przemyślałem sprawę i prawdopodobnie zdecydujemy się jednak na bonsai. Jeżeli damy wyższe rośliny (hortensje, miskanty) to przed domem zrobi się busz( zaraz jest wysoka ketmia. jabłoń ozdobna i inne.
Zobaczcie po prawej widać "nieboszczyka bonsaia"
I zdjęcie z tamtego roku - ujęcie z drugiej strony.
Ogród zachwyca mnie najbardziej wiosną i latem, ale coraz ładniej wygląda jesienią, już na tyle polubiłam ogród jesienią, że sama nie mogę w to uwierzyć a to zawdzięczam klonom, jeżówkom i pogodzie
niezawodne marcinki i słoneczko październikowe
modrzewie już żółkną
metasekwoja też już prawie gotowa do zimy
Jeszcze chwila i już ostanie igiełki opadaną