Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Okrywanie-zabezpieczanie roślin na zimę 22:12, 13 lut 2012

Do góry
Właśnie nie wiem czy możliwe żeby zimowity tak wcześnie wychodziły, ale liście mi pasują.
Ogród z nasion, wysiew, siew nasion 22:07, 13 lut 2012

Do góry
O tej porze w zeszłym roku już miałam dla mamy kupione warzywa, ale nie wszystkie. Do tego doniczki torfowe i do wysiewów skrzyneczkę

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:05, 13 lut 2012

Do góry
Jeszcze miałam taką śmieszną doniczkę

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:03, 13 lut 2012

Do góry
Żeby tak mieć nieograniczone możliwości finansowe - wtedy wielkie rośliny i dużoooo...

Oglądam zdjęcia wiosenne, bo szukam konwalników i sobie takiego narcyzka znalazłam na pocieszenie

Zielono mi! 21:46, 13 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A ja się cieszę, że pierwsze prace rozpoczęte. No i mam pytanie, czy umiesz grać na gitarze ? hehe

Danusiu, na gitarze i na żadnym instrumencie nie gram, ale jestem wirtuozem grabi. Szpadel tylko do zdjecia, a kocham grabie i grabienie.
Kule, ozdoby, płotki, rzeźby do ogrodu 21:04, 13 lut 2012

Do góry
Sprayem trzeba potraktować, albo wystawić na słońce ???

Pokaż ten koszyk, jaki ma teraz kolor?
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 19:22, 13 lut 2012

Do góry
andziulka napisał(a)
Widzę, że na Forum mamy poetkę. Zazdroszczę takiego polotu. Haniu, jesteś wspaniała

Zapraszam tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/183-wierszyki-i-rymowanki-o-ogrodowisku-i-nie-tylko
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:18, 13 lut 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Aaaa, no to co innego. No tak chciałam prosto z mostu, żeby wyleczyć ze zbieractwa, które sama tyle lat uskuteczniałam w drugim ogrodzie. W trzecim już się nie dało.

I to chyba jest najpiękniejsze, że nawet Matka Chrzestna kiedyś zgrzeszyła "zbieractwem". Jest nadzieja na przyszłość dla nas maluczkich

Słuszne spostrzeżenie ))
Ogród Dominiki 19:04, 13 lut 2012

Do góry
Domi napisał(a)

Rośliny cebulowe są piękne w takiej ilości. Najgorsza zabawa zaczyna się wtedy, jak trzeba zmienić im miejsce, to opisywanie, selekcjonowanie, przesadzanie? Masz to jakoś opanowane?

No właśnie....To jest kolejny argument na korzyść sadzenia jednej odmiany w dużej ilości. Staram się, żeby różne odmiany tulipanów nie stykały się ze sobą, ale były w bezpiecznym oddaleniu (wtedy wiadomo, że wszystkie cebule w danym miejscu są jednej odmiany). Później bazuję na zrobionych wiosną zdjęciach przy wykopywaniu i przy sadzeniu nowych, nie wyrzucam etykiet z opakowań, żeby pamiętać co kupiłam (i w jakiej ilości)i wkładam kartki do koszyczków: w jednym koszyczku jedna odmiana+cebulki przybyszowe.
To wszystko jednak tyczy się tylko tulipanów. Krokusy sadziłam obok siebie na jednej rabacie i teraz jakakolwiek próba ich wysadzenia skończy się pomieszaniem.
Ale...ponieważ czeka mnie w przyszym roku zmiana nasadzeń i wykopywanie cebul, wymyśliłam sobie, że poczekam do kwitnienia i powbijam w łodyżki szpilki z łebkami w różnych kolorach. Później zrobię sobie ściągę np. czerowna szpilka w krokusach Tricolor, zielona w krokusach białych i po zaschnięciu powyciagam je i pogrupuję zgodnie ze ściągą. Na szczęście nie mam zbyt wielu odmian

Ja przywiązywałam do łodyg kolorowe wstążki lub gumki recepturki ,szpilkami można się potem zakłuć
Czekam na ten holenderski spektakl Domi
A jeszcze cofając się do hebe i takim podobnym roślinom też jestem zdania,że szkoda zdrowia na walkę i stratę kasy .Nie u wszystkich tak samo rośnie Pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:44, 13 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Aaaa, no to co innego. No tak chciałam prosto z mostu, żeby wyleczyć ze zbieractwa, które sama tyle lat uskuteczniałam w drugim ogrodzie. W trzecim już się nie dało.

I to chyba jest najpiękniejsze, że nawet Matka Chrzestna kiedyś zgrzeszyła "zbieractwem". Jest nadzieja na przyszłość dla nas maluczkich
Okrywanie-zabezpieczanie roślin na zimę 18:26, 13 lut 2012

Do góry
To mogą być zimowity
Mój pierwszy ogród warzywny 18:25, 13 lut 2012

Do góry
Tak, jak dziewczyny radzą, teraz rób plan, a potem przygotuj glebę do zasiewów. Dopiero wtedy sadź.
Ogród Ewy :) 18:15, 13 lut 2012

Do góry
Ściąć niziutko róże wiosną. Wtedy coś wsadzić. Ciąć w kostkę.
Zielono mi! 17:57, 13 lut 2012

Do góry
A ja się cieszę, że pierwsze prace rozpoczęte. No i mam pytanie, czy umiesz grać na gitarze ? hehe
Zakupy przez internet 17:40, 13 lut 2012

Do góry
Tak, kupiłam u nich swoje ostatnie Carexy.
Ogrodowe komplety mebli 17:29, 13 lut 2012

Do góry
rispetto napisał(a)
Metalowym meblom nie dadzą rady

Dobre ale farbę zdrapią
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:23, 13 lut 2012

Do góry
Ogrodowe komplety mebli 17:17, 13 lut 2012

Do góry
Podaję
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:56, 13 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danuś, cytuję Twoje słowa..... zapisałam je u siebie wielkimi literami i powiesiłam na tablicy, by ile razy ponosi mnie fantazja...... dać sobie na ochłodę...... z moim charakterem nigdy nie będę mieć takiego pięknego ogrodu..... a innym pozwalam sobie je zacytować, bo mogli gdzieś przeoczyć w natłoku wątków takie piękne motto:

Sztuka tworzenia pięknego ogrodu polega na wielkiej dyscyplinie. Jeśli się tego nauczysz, stworzysz piękny ogród. Jeśli nie - piękną kolekcję. A jeśli Ci całkiem nie wyjdzie - tylko kolekcję.

Matko Chrzestna kolekcjonerskiego ogrodu czuwaj bym przynajmniej osiągnęła "piękną kolekcję " .....jak dobrze, że tu trafiłam

I pomyśl nad jakimś terminem spotkania
Aczkolwiek zaczynam się z lekka wstydzić za moje poczynania....

Córko chrzestna, sama to wymyśliłam nie cytowałam nikogo, ale teraz myślę czy nie za surowo to ujęłam, bo sama mam ciągotki ciągle

Wiem, że sama wymyśliłaś i napsiałam że cytujęTwoje słowa
To nie jest za surowo...z nami jak z cygańskimi dziećmi...... inaczej bedzie baba jaga w ogrodzie.... Ja swoje zapędy hamuję teraz Twoim cytatem
POMAGA
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies