Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Postawić trawkę nad i... 15:41, 27 paź 2013

Do góry
...dzisiejszy jesienny ciepły dzień spędziłam na rowerku... kilka zdjęć zrobił mój M

...pozdrawiam zaglądających...miłego popołudnia...ja wracam do pracy papierkowej...
Żurawina 15:36, 27 paź 2013

Do góry
Na początku moje żurawinki miały po parę owocków, ale zanim dojrzały niestety opadły. Może w przyszłym sezonie będzie lepiej...
Powojnik - Clematis 15:25, 27 paź 2013

Do góry
Trochę wiosny tej jesieni...

Niestety za ciepło moim clematisom, zaczęły puszczać

Moja bajka 15:13, 27 paź 2013

Do góry
Byliśmy dziś na spacerze w parku karmić wiewiórki A oto nasza modelka
a tutaj wsteczny
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:36, 27 paź 2013

Do góry
Ania nie mogło byc inaczej

a tu wciąż zielono - kruszyna 'Fine Line' ma jeszcze trochę czasu

Jeden ogród – dwie osobowości 14:27, 27 paź 2013

Do góry
MuSzka napisał(a)
Witam wszystkich,

To bardzo ładnie wygląda, ale czy jest sens takiego pofalowania.? I jeszcze kiepska folia też pofalowana? Moim zdaniem należy falowac rabatę roślinami, zwłaszcza tak wąską.

Radzę nie żeby krytykować, nic z tych rzeczy, po prostu nie powinno tak być chociaż jak piszę, nawet ładnie na zdjęciu to wygląda. Fakt, że mieszkam blisko. mogę nawet Ci doradzić jak będę przejazdem na bazę
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:27, 27 paź 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Jak najbardziej może, no i fajnie, że został ten piękny klon

Anuś.. fajny avatarek...

Pies niezadowolony bo wolałby pokopać w tym nowym... Wrzucę kilka większych kamyków... może nie będzie lazł.. ale kamyki muszę najpierw umyć i zaimpregnować.. jak kamyki nie pomogą będę robić ogrodzenie
Zasypany listkami leży i sie dziwi co robimy

Uciekam zrobić jaki szybki obiad....
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:24, 27 paź 2013

Do góry
Danuś.. dzięki za projekt Starałam sie zrobić zgodnie z założeniami....
I trzymam kciuki za Twoja rewolucję

A dla miłośników metamorfoz...

Tak jest

A tak było....

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:22, 27 paź 2013

Do góry
asc napisał(a)
Łapki swędzą... a jakże... pogadam wieczorkiem.. teraz małe co nie co dla tych co zaglądają i kibicują rabatkom Danusiowym.... na razie moja rabatka kulkowa Bałaganu nie widzimy, ani nieskończonego odpływu wody z rynny.. i takich tam.... I jakie miany????? Może być????? Ale szczerze, a nie tradycyjnie łubu-dubu...

Jak najbardziej może, no i fajnie, że został ten piękny klon
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:21, 27 paź 2013

Do góry
I końcowe foty z serialu.... teraz rabata Danusiowa musi podrosnąć, urosnąć, trzeba skorygować i dociąć co sie da... dziś przycięłam z lekka żywopłocik-falę, bo za bardzo była poczochrana..

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:16, 27 paź 2013

Do góry
Sorki, że nie indywidualnie do każdego sie odnoszę, ale dziekuję, że kibicujecie i zaglądacie...
eMuś stwierdził, że w dawnych czasach dla wyższych celów był tzw czyn partyjny w niedzielę.... wiec my dziś zrobiliśmy czyn partyjny i 1100kg kamienia rozsypaliśmy.... o 100kg za mało kupiłam, ale to i tak niewielka pomyłka..
Na całość poszedł kamyk i mamy chatkę Flinsotonsów... a ja się śmieje, ze przedogródek... robi podpuchę. bo reszta ogrodu jest zupełnie w innym stylu
Kamyki muszę umyć..ale to już nie dziś.... aż tak bawić się w czyn partyjny nie będę i wieje niemiłosiernie

Tak się sypało.... po prawej chciałam dac korę, ale jednak zrezygnowaliśmy, .. ... za mało kontrastowo do roślin. ...

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 14:16, 27 paź 2013

Do góry
Kamajla napisał(a)

1 to Chamaecyparis pisifera 'Filifera Aurea Nana'.

Za jakiś czas, jak mnie trzy lata, jak będziesz już ekspertem na Ogrodowisku zapomnisz, że tak zaczynałaś i kto Ci pomagał nawet

Prawa strona drzewa może nie być z wrzosów, a z zimozielonych trawek i żurawek. Dodaj też kulki Danica lub inne - świerczki karłowe (Picea abies w odmianach poszukaj sobie).
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:10, 27 paź 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Madzia z tej trzydziestki pozytywnie wypada około 20

Agnieszka poprzedni lokatorzy byli bardzo sympatyczni niestety pobliska droga nie sprzyja ..
ten to pers może nie będzie łazikował zwłaszcza że kotka

Ania polowałem na wersję o największych czapach - dostałem z wymiany sąsiedzkiej

Łukasz i mam nadzieję że w pogodnej atmosferze charakter zostanie mu sympatyczny i przyjazny dla ludzi

piesek Landseer (syna)

Zbyszek też mam o dużych
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 14:09, 27 paź 2013

Do góry
Kamajla napisał(a)
i dla przypomnienia zdjęcie tego miejsca

Sosna będzie na froncie wielkim, wielkim drzewskiem, które od sierpnia będzie zrzucało igły. To wygląda jakby usychała. Masakra normalnie, cyprysiki (nie cyprysy) są sine, będą kolumnowe, więc jako obwódka na 200 % nie zdadzą egzaminu. Kosodrzewiny też nie, od 15 lat tego nie sadzę, no chyba że będziesz cięła w kulki, a jak nie to też po 5 latach wywalisz zgrabnym ruchem. Nie ładuj się z decyzjami w sosny, że tak brzydko się wyrażę.

Tu gdzie chodzi brama, posadź iglasty żywopłot, jednolity.. tuje Aureospicata, Smaragd, Kórnik lub

- cisy cięte z żywopłoty, graby (liściaste) buki (liściaste)..

Otocz rabatę obwódką lub nie. Część rabatki podziel jakąś falą i wyżwiruj kamyczkami, cześć np, wrzosowisko korą.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 14:04, 27 paź 2013

Do góry
Kamajla napisał(a)

rzućcie okiem proszę i dajcie znać, co powinnam zmienić, bo że powinnam to nie wątpię.

Za dużo gatunków, ale ten plan jest lepszy od drugiego
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 14:03, 27 paź 2013

Do góry
Kamajla napisał(a)
A może lepiej tak?

wypowiedzcie się proszę, bo mi już czacha dymi

czytam, oglądam niby coraz więcej wiem, a i tak głupia dalej jestem... no i na dodatek talentu plastycznego brak

tak na "rysunek" patrząc ta wersja podoba mi się bardziej, czekam na Wasze uwagi w miarę możliwości cierpliwie, ale fajnie byłoby poczynić już jakieś zakupy

Wypowiadam się serdecznie i jak najlepiej potrafię.
Nigdy w życiu tak nie sadź. Za dużo gatunków, tutaj wystarczy dwa,trzy cztery góra.

Sosny czarnej też nie sadź. kosodrzewiny nie sadź, za kilka lat wyrzucisz.

12 roślin każda inna, to wielki błąd. Cyprysy - nie ma takich roślin do naszego klimatu, cyprysiki to właściwa nazwa

Za duży misz masz, czyli wszystkiego po trochu.

Idź w stronę ograniczenia gatunków.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 13:58, 27 paź 2013

Do góry
i dla przypomnienia zdjęcie tego miejsca
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 13:52, 27 paź 2013

Do góry
Kamajla napisał(a)
laurowiśnia:

ostrokrzew (też b. ładny, taki rozświetlony przez te końcówki):

berberys?

sosna himalajska (tycia):

Pierwsza rada:

Nigdy nie kupuj po jednej sztuce, zaoszczędzisz lata czekania na ładny ogród, o pieniądzach nie wspomnę.

Nigdy nie sadż roślin pojedynczo w trawniku. A jeśli już musisz to rób wokół nich kółka, kwadraty bez trawnika. Będą lepiej rosły i lepiej wyglądały.

Poczytaj te porady a będziesz dużo mądrzejsza niż na początku swojej drogi

Niekóre rośliny w trawniku możesz wręcz "zabić" np. różaneczniki.
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/376-dobor-odpowiednich-roslin-do-ogrodu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:47, 27 paź 2013

Do góry

Teraz jest wielka, czarna dziura.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:46, 27 paź 2013

Do góry
Było tak, ale już nie jest

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies