To bardzo ładnie wygląda, ale czy jest sens takiego pofalowania.? I jeszcze kiepska folia też pofalowana? Moim zdaniem należy falowac rabatę roślinami, zwłaszcza tak wąską.
Radzę nie żeby krytykować, nic z tych rzeczy, po prostu nie powinno tak być chociaż jak piszę, nawet ładnie na zdjęciu to wygląda. Fakt, że mieszkam blisko. mogę nawet Ci doradzić jak będę przejazdem na bazę
Pies niezadowolony bo wolałby pokopać w tym nowym... Wrzucę kilka większych kamyków... może nie będzie lazł.. ale kamyki muszę najpierw umyć i zaimpregnować.. jak kamyki nie pomogą będę robić ogrodzenie
Zasypany listkami leży i sie dziwi co robimy
I końcowe foty z serialu.... teraz rabata Danusiowa musi podrosnąć, urosnąć, trzeba skorygować i dociąć co sie da... dziś przycięłam z lekka żywopłocik-falę, bo za bardzo była poczochrana..
Sorki, że nie indywidualnie do każdego sie odnoszę, ale dziekuję, że kibicujecie i zaglądacie...
eMuś stwierdził, że w dawnych czasach dla wyższych celów był tzw czyn partyjny w niedzielę.... wiec my dziś zrobiliśmy czyn partyjny i 1100kg kamienia rozsypaliśmy.... o 100kg za mało kupiłam, ale to i tak niewielka pomyłka..
Na całość poszedł kamyk i mamy chatkę Flinsotonsów... a ja się śmieje, ze przedogródek... robi podpuchę. bo reszta ogrodu jest zupełnie w innym stylu
Kamyki muszę umyć..ale to już nie dziś.... aż tak bawić się w czyn partyjny nie będę i wieje niemiłosiernie
Tak się sypało.... po prawej chciałam dac korę, ale jednak zrezygnowaliśmy, .. ... za mało kontrastowo do roślin. ...
1 to Chamaecyparis pisifera 'Filifera Aurea Nana'.
Za jakiś czas, jak mnie trzy lata, jak będziesz już ekspertem na Ogrodowisku zapomnisz, że tak zaczynałaś i kto Ci pomagał nawet
Prawa strona drzewa może nie być z wrzosów, a z zimozielonych trawek i żurawek. Dodaj też kulki Danica lub inne - świerczki karłowe (Picea abies w odmianach poszukaj sobie).
Sosna będzie na froncie wielkim, wielkim drzewskiem, które od sierpnia będzie zrzucało igły. To wygląda jakby usychała. Masakra normalnie, cyprysiki (nie cyprysy) są sine, będą kolumnowe, więc jako obwódka na 200 % nie zdadzą egzaminu. Kosodrzewiny też nie, od 15 lat tego nie sadzę, no chyba że będziesz cięła w kulki, a jak nie to też po 5 latach wywalisz zgrabnym ruchem. Nie ładuj się z decyzjami w sosny, że tak brzydko się wyrażę.
Tu gdzie chodzi brama, posadź iglasty żywopłot, jednolity.. tuje Aureospicata, Smaragd, Kórnik lub
- cisy cięte z żywopłoty, graby (liściaste) buki (liściaste)..
Otocz rabatę obwódką lub nie. Część rabatki podziel jakąś falą i wyżwiruj kamyczkami, cześć np, wrzosowisko korą.