Aaaa, no to co innego. No tak chciałam prosto z mostu, żeby wyleczyć ze zbieractwa, które sama tyle lat uskuteczniałam w drugim ogrodzie. W trzecim już się nie dało.
Wiem, że sama wymyśliłaś i napsiałam że cytujęTwoje słowa
To nie jest za surowo...z nami jak z cygańskimi dziećmi...... inaczej bedzie baba jaga w ogrodzie.... Ja swoje zapędy hamuję teraz Twoim cytatem
POMAGA
Danuś, cytuję Twoje słowa..... zapisałam je u siebie wielkimi literami i powiesiłam na tablicy, by ile razy ponosi mnie fantazja...... dać sobie na ochłodę...... z moim charakterem nigdy nie będę mieć takiego pięknego ogrodu..... a innym pozwalam sobie je zacytować, bo mogli gdzieś przeoczyć w natłoku wątków takie piękne motto:
Sztuka tworzenia pięknego ogrodu polega na wielkiej dyscyplinie. Jeśli się tego nauczysz, stworzysz piękny ogród. Jeśli nie - piękną kolekcję. A jeśli Ci całkiem nie wyjdzie - tylko kolekcję.
Matko Chrzestna kolekcjonerskiego ogrodu czuwaj bym przynajmniej osiągnęła "piękną kolekcję " .....jak dobrze, że tu trafiłam
I pomyśl nad jakimś terminem spotkania
Aczkolwiek zaczynam się z lekka wstydzić za moje poczynania....
Córko chrzestna, sama to wymyśliłam nie cytowałam nikogo, ale teraz myślę czy nie za surowo to ujęłam, bo sama mam ciągotki ciągle
Od 3 dni leżę w łóżku z anginą, za oknem 21 i w domu też 21 stopni, i w tej scenerii odkryłam stronę ogrodowisko.
Danusiu! dziękuję bardzo za ten cudowny pomysł i dzielenie się wspaniałami zdjęciami, jeszcze trochę mi zostało do obejrzenia jak się pozbieram to prześlę i swoje - teraz najfajnieszy jest czas oczekiwania, planowania, marzenia - i oglądania zdjęć - zanim zakwitną przebiśniegi - pozdrawiam wszystkich Mira.
Wszystkich, którzy emocjonują się tutaj z nami pragnę poinformować, że my się jedynie inspirujemy tym ogrodem, aczkolwiek mój ogród który wygląda miejscami podobnie do złotego medalisty CHFS - powstał kilka lat wcześniej, więc nie wiem czy się inspiruję czy wykorzystuję własne pomysły hehe
Ja się emocjonuję z wami Już się doczekać nie mogę realizacji - pięknie będzie
Mam jeszcze pytanko. Wiesz może, Danusiu, co ta za roślinka - ta z czerwonymi kwiatuszkami?
Widziałam ją już wiele razy na różnych zdjęciach, a nigdzie się dogrzebać nie mogę co to.
Śliczna jest
Nie byłam, więc nie widziałam, tylko oglądnęłam filmik z projektantem i on tam mówił, że jest tam 6 grabów ukształtowanych w stożki. Dlatego śmiem coś twierdzić Jeśli jest inaczej, to przepraszam, nic nie mówiłam.
Nie wiem czy mogę podać link, więc nie podaję.
Byłam, widziałam. Jest 6 grabów, projektant mówi prawdę - widziałam na własne oczy, ale stożki grabowe są na pniu i to jest ta różnica w stożkach
Cytując Wojciecha Manna powiem tak: "Oboje Państwo macie rację, aczkolwiek wynika ona z Waszej niewiedzy"
I wszystko jasne! Zabrałam głos, bo coś mi nie grało. W jedny źródle co innego, w drugim inaczej. Po prostu nie widziałam całości. Jednym słowem niewiedza
Pozdrawiam. Ogród przepiękny. Nie wiedziałam, że hakonechloa rośnie tak wysoko.
Wszystkich, którzy emocjonują się tutaj z nami pragnę poinformować, że my się jedynie inspirujemy tym ogrodem, aczkolwiek mój ogród który wygląda miejscami podobnie do złotego medalisty CHFS - powstał kilka lat wcześniej, więc nie wiem czy się inspiruję czy wykorzystuję własne pomysły hehe
Nie byłam, więc nie widziałam, tylko oglądnęłam filmik z projektantem i on tam mówił, że jest tam 6 grabów ukształtowanych w stożki. Dlatego śmiem coś twierdzić Jeśli jest inaczej, to przepraszam, nic nie mówiłam.
Nie wiem czy mogę podać link, więc nie podaję.
Byłam, widziałam. Jest 6 grabów, projektant mówi prawdę - widziałam na własne oczy, ale stożki grabowe są na pniu i to jest ta różnica w stożkach
Cytując Wojciecha Manna powiem tak: "Oboje Państwo macie rację, aczkolwiek wynika ona z Waszej niewiedzy"
Mój mąż też myśli o tarasie sosnowym.Fajnie ,że się dobrze sprawuje.Czym był konserwowany?
Ja bym wolała coś w kolorze teaku, nie pasuje mi spatynowany, bo mamy bardziej nowocześnie urządzony dom, ale fajnie wyglada.
Właśnie wydaje mi się, że najlepiej wygląda jak tylko na początku zostanie zakonserwowany, a potem pozostawiony taki naturalny.
Najtrwalsze są tarasy egzotyczne, ale to droga inwestycja.
Sosna jest najmniej trwała, ale najtańsza.