Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród Ewy :) 12:48, 13 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Powstała brama dzieląca ogród, M układa kostkę, żeby ograniczyć tranik, który w cieniu nie chciał rosnąć.

Zdolny facet, jak mój. Niezły widok powstał Lubię taką czystą i ładną robotę

Ale się mój M ucieszy! Pochwała od Ciebie Danusiu

Teraz to wygląda tak:

Ogród Ewy :) 12:41, 13 lut 2012

Do góry
Eve napisał(a)

Patrząc na to zdjęcie coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że tutaj powinna rosnąć cięta trzmielina "Emerald'n Gold która by się troszkę wspinała na brzozę
Zwłaszcza że Rh jest fioletowy, fajny kontrast kolorystyczny byłby.
Ogród Ewy :) 12:30, 13 lut 2012

Do góry
Eve napisał(a)

Powstała brama dzieląca ogród, M układa kostkę, żeby ograniczyć tranik, który w cieniu nie chciał rosnąć.

Zdolny facet, jak mój. Niezły widok powstał Lubię taką czystą i ładną robotę
Ketmia - Hibiscus zimujące w gruncie i domowe 12:20, 13 lut 2012

Do góry
Jest wyjątkowo słoneczny, bardzo ładny z tym ciemnym środkiem.
Bonsai i niwaki 12:18, 13 lut 2012

Do góry
Wiedziałam, że to napiszecie
Stawy i przydomowe oczka wodne 12:15, 13 lut 2012

Do góry
Sebciu, w tym akurat konkretnym ogrodzie rośliny rosną bez koszy tylko bezpośrednio w żwirze, bo to strefa wyodrębniona z powierzchni całego stawu i oddzielona małym stopniem wodnym.
Ale tak normalnie można je sadzić w koszach.
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 10:49, 13 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nieszko, ogród to także odpoczynek. Dla mnie odpoczynkiem jest też praca w nim, ale na ławkach siadam i delektuję się kawą czy ciasteczkiem.
Trzeba siadać a nie tylko pracować. Widać, że jesteś systematyczna w działaniu, więc znajdziesz czas na pewno

No tak na chwilkę siadam ale chyba tylko żeby spojrzeć na spokojnie gdzie by tu jeszcze coś poprawić
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 10:48, 13 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tak wygląda przedogródek:

A ja bym tu usunęła drewnianą palisadę, ona jest dość wysoka i powoduje wrażenie takiego "tunelu". Robisz fajne kanciki, to tutaj też lepiej by wyglądały. To taka pierwsza sugestia jeśli chodzi o rady mi się nasunęła, a w ogóle to "pieję" z zachwytu nad dbałością o ogród.

Na tym zdjęciu tu gdzie lampa i róża przydałoby się coś piennego, nawet jakiś żółty iglak na pniu, albo trzmielina, albo nawet kuliste drzewko
Da ładne podkreślenie na wejściu, punkt skupiający uwagę..

Daniusiu, palisadki już nie ma. To zdjecie z lipca 2011 zdaje się a we wrzesniu juz ją usunęłam, zrobiłam kanciki i wsadziłam wrzosy. Jest gdzieś w kolejnych zdjęciach to miejsce.
No i myslałm o jakim drzwku na pniu ale wydawało mi się że troszkę za dużo tam tego "szczęscia"
Ogród Ewy :) 10:46, 13 lut 2012

Do góry
W takim razie pasują jako dwóch strażników tarasu i żeby była spójność zrób im "skarpety" z ciętej trzmieliny żółtej.
obejrzyj na zdjęciach https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/98-drzewa-w-ramach

Ja robię kostki głównie z bukszpanu, ale żółta tutaj będzie bardziej pasowała, bo trzmielina znajdzie się gdzie indziej po lewej pod drzewami.

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 10:44, 13 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jak ładnie i jaka fajna prostokątna rabatka.

Świerk może i będzie wielki, ale przecież go można od dołu "podgolić" aż do wysokości płotu i pod nim wiele można nasadzić.

Jestem na pierwszej stronie na razie

Witaj Nieszka, a ogród bajkowo się prezentuje i trawka..haha nie mam się do czego "przyczepić"

Witam Danusiu! Super że zajrzałaś i spojrzałaś swoim profesjonalnym okiem!!
Liczę na każdą Twoją sugestię bo ciągle się czuję jak dziecko we mgle
odnośnie świerka to myslałam jeszcze żeby go może ciąć..? jak myslisz? Ta tuja obok (chyba tuja) już w tym roku się do niego "przytuli". A drzewka mają dopiero 5 lat...
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 10:39, 13 lut 2012

Do góry
Nieszko, ogród to także odpoczynek. Dla mnie odpoczynkiem jest też praca w nim, ale na ławkach siadam i delektuję się kawą czy ciasteczkiem.
Trzeba siadać a nie tylko pracować. Widać, że jesteś systematyczna w działaniu, więc znajdziesz czas na pewno
Ogród Ewy :) 10:29, 13 lut 2012

Do góry
Eve napisał(a)
Dziękuję Danusiu bardzo
Jest nad czym myśleć, RH na pewno przesadzę. Muszę sobie to narysować

To co zaproponowałaś przenieść również przed taras?

Przed tarasem, po obu stronach schodów chciałabym coś wysokiego na pniu, myślałam o Twoich ulubionych wiśniach, ale czy nie będą za duże.

Nie wiem gdzie przy tarasie jest z boku brzoza i dąb. Trzmielinę trzeba wsadzić podgrzebując ziemi pod brzozą i nasypując kompostu, trzeba w pierwszym roku systematycznie podlewać, apotem będzie żyła.

Natomiast nie potrafię odpowiedzieć na temat wiśni, bo nie wiem w którym miejscu one mają rosnąć przy tarasie. W różance?
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 10:16, 13 lut 2012

Do góry
Dodam, że podoba mi się tytuł wątku i chętnie obejrzę kolejne fotki
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 10:14, 13 lut 2012

Do góry
nieszka napisał(a)

Tak wygląda przedogródek:

A ja bym tu usunęła drewnianą palisadę, ona jest dość wysoka i powoduje wrażenie takiego "tunelu". Robisz fajne kanciki, to tutaj też lepiej by wyglądały. To taka pierwsza sugestia jeśli chodzi o rady mi się nasunęła, a w ogóle to "pieję" z zachwytu nad dbałością o ogród.

Na tym zdjęciu tu gdzie lampa i róża przydałoby się coś piennego, nawet jakiś żółty iglak na pniu, albo trzmielina, albo nawet kuliste drzewko
Da ładne podkreślenie na wejściu, punkt skupiający uwagę..
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 10:11, 13 lut 2012

Do góry
Jak ładnie i jaka fajna prostokątna rabatka.

Świerk może i będzie wielki, ale przecież go można od dołu "podgolić" aż do wysokości płotu i pod nim wiele można nasadzić.

Jestem na pierwszej stronie na razie

Witaj Nieszka, a ogród bajkowo się prezentuje i trawka..haha nie mam się do czego "przyczepić"
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 10:01, 13 lut 2012

Do góry
Jak przeczytałam tytuł wątku i słowo "pieskami" wyobraziłam sobie malutkie "kanapowce" a tu całkiem wielkie psiule

Chyba dużo chodzicie z nimi na spacery i psy muszą być uczone od małego, jak się zachowywać w ogrodzie - inaczej by tak nie wyglądało. Znam ogrody z pieskami i duża w tym musi być praca właścicieli.

Byłam wczoraj w "gości" to i wątek przegapiłam, a tu tyle postów. Ale przywitałam Cię w wątku dodawania zdjęć
Wierszyki i rymowanki o Ogrodowisku i nie tylko 09:55, 13 lut 2012

Do góry
To o nwoym ogrodzie na naszym Forum - Andziulki https://www.ogrodowisko.pl/watek/1535-spelnione-marzenie-maly-domek-z-ogrodem-i-pieskami

hanka_andrus napisał(a)

Mały domek w szczerym polu,
w nim orliki i kukliki
i 2 psy bardzo szczęśliwe!
Andzia tam jest gospodynią,
ma warzywnik z marchwią, dynią,
a poza tym koło domu
ma rabatę bylinową!

W wolnym czasie huśtaweczka
a do tego miód-kaweczka!
No i relaks przy komputrze,
I nie chodzi się tu w futrze,
Grabie szpadle i konewki,
to w sezonie nie przelewki,

Ale widok i efekty godne są pozazdroszczenia!
Taki nie jest ogród lenia!

Witaj Andziulko!

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:51, 13 lut 2012

Do góry
Fajne, na naszym facebooku to zdjęcie by zrobiło furorę hehe
Testowe dodawanie zdjęć 09:44, 13 lut 2012

Do góry
Gratulacje, udało się, teraz to już trzeba wątek zakładać, zapraszamy serdecznie. Ładny liliowiec

toi tutaj Nasze ogrody https://www.ogrodowisko.pl/watek/new?forum_id=3

Araucaria araukana - araukaria chilijska 09:41, 13 lut 2012

Do góry
Jeden z moich klientów uprawiał sobie araukarię w donicy i co roku zakopywał ją w żwirowym ogrodzie a na zimę chował do podpiwniczenia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies