Moim marzeniem tez jest taras z drewna .Jeśli chodzi o egzotyczne to owszem prezentuje się doskonale ale ja osobiście nie lubię ryflowanych desek .W planach miałam sosnowy bądż tak jak koleżanka z modrzewia Ostatnio jednak natknęłam się na kompozyt drewniany Zdziwił mnie jego okres gwarancji 25 lat,spodobało wykorzystanie równiez na sciezki .Podobno wygląda fantastycznie (niestety osbiscie nie widziałam )Nie wiem czy to czyste drewno czy w połączeniu z plastikiem .Jeśli z plastikiem ,odpada preferuje naturę .Nadal nie wiem co wybrać .Kolor mojego tarasu musi być popielaty tak jak domek drewniany stojący w ogrodzie.,nie mam innego wyboru ,,ponieważ mój dom będzie głównie w bieli a elewacja w kolorze gołębiej .Troszkę to kłopotliwe ale oczarował mnie w takich kolorach pewien domek fiński i od tamtej pory przed oczyma mam jedynie te kolory

Drewno jest przyjazne dla środowiska i ludzi ,ciepłe w dotyku co jest bardzo istotne w przypadku tarasu ,więc nie biorę innej opcji pod uwagę Danusiu czy pwyższy kompozyt jest wart uwagi?