Rozumiem że nasion wogóle nie ruszać, niech sobie same zgniją Żałuję że nie zrobiłem foto kłączy przy przesadzaniu- długość jednego to łącznie około 30cm- tam gdzie podgniły mi liście i już nie ma nasion (Siewki z końca września). Mariusz a czy mogę co 2 tygodnie zrobić oprysk bioseptem? nic im nie będzie? Narazie zrobiona kąpiel przy przesadzaniu pięć dni temu.
Foto dzis robione:
tu ziemia, tu ziemia...druga strona masztu się melduje. odbiór ?
tak, słoneczko dziś nas rozpieszcza
pracujesz jeszcze w ogrodzie ? ja po ostatnich "kompostowych weekendach" opadłam nieco z sił
robię przetwory całymi wieczorami i tylko "liścing na trawingu" planuje na jutro...
właśnie wpadałam do kuchni i postanowiłam wstawić fotki z lokalnych "łupów"
Będzie na zimę do "ostrzenia potraw"...
A czy żywopłocik cisowy pod świerkami w tym miejscu nadal jest?
Danuś, czy Tobie ilex crenata 'Golden Gem' wymarzł? Jak on się zachowuje? Pytam w kontekście posadzenia wokół kręgu od szam.... , który to krąg płasko ale 20 cm sterczy na trawniku cienistym.
Berberysowe kuleczki ... Są jeszcze liście i fajnie się to prezentuje ...
Carex - wizytówka ..i znak rozpoznawczy... Jak Ania Asc z Alinka przyjeżdżały do mnie , to adresu zapomniały... Tak jadą po osiedlu... I nagle Anka krzyczy: to tu musi być , bo tu są Carexy... noooo są
A kłosówka mnie fascynuje... Wiem ,że wiele z Was ją wyciepało, bo bywa brzydka...ale za to jak się ją wykosi , to tyle czasu jest urodziwa... Noo innawet teraz jest piękna ...kiedy sporo roślin już wymiękło....szukam dla niej nadal miejsca
A tak ogólnie , to prezent od Siaaśki ... Że ogrodowiskowy , to chyba pisać nie trzeba.....
Noo i moje wrzosowisko ... Ono jeszcze lądnie wygląda..a z tylu klon palmowy kupiony z ogrodowiskiem u Koniora... Zobaczcie , jaki fajnisty
Nati pozdrowienia z babskiej wizyty. i sekator wypróbowany ja też cięłam ale wiesz musiałam wstęp uwiecznić Wercia już lepiej się czuje ale jeszcze obolała rozerwałyśmy ją trochę umawiamy się już na następny wypad roboczy trza dziewczynie trochę pobroić pozdrówka
A u nas wyjątkowo piękna jesień. W zasadzie letnie temperatury - powyżej 20C i słońce. Oczywiście nie może to trwać wiecznie więc dzis już pochmurno, ale ciepło nadal. Łagodnie sie z nami tym razem obchodzą