Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogrodoweimpresjejolki 16:08, 23 paź 2013

Do góry
zuza12 napisał(a)
Witaj Jolu !!!!!!!!!!!!!!!!
Nie patrz kochana na czas, patrz za okno. Piękna ta nasza jesień. Oby tylko jak najdłużej świeciło nam słonko. Niepotrzebny był ten ostatni przymrozek. Tak pięknie jeszcze kwitły aksamitki a dzisiaj pozostało po nich tylko wspomnienie.Całuję Cię mocno i przesyłam dobra energię.

No właśnie szkoda ... moje cynie, żeniszki, już na kompostowniku ... tylko aksamitki się jeszcze obroniły.
A wczoraj kupiłam sobie wrzosy na balkon. Może jutro zrobie z nich kompozycje, a na razie w przypadkowych donicach stoją na parapecie.

Co z tym ogródeczkiem począć 16:07, 23 paź 2013

Do góry
Na różance Lariski ,już żółkną ale i tak długo kwitły

I takie Lariska dziwolągi wypuściła i nie wiem obciąć to czy zostawić

Ogródek ze studnią 15:59, 23 paź 2013

Do góry
Witam Cię Gosiu miło.mi że do mnie zaglądasz. Mnie też się podobają te marcinki. Mam jeszcze filetowe wysokie i fioletowe takie niziutkie ale w tym roku nie zakwitły
jesiennie:

Małymi kroczkami do celu... 15:50, 23 paź 2013

Do góry
W tym miejscu, czy w innym?

Co z tym ogródeczkiem począć 15:50, 23 paź 2013

Do góry
No mam aparat więc polatałam dzisiaj po moim ogrodzie czyli trzy rabaty na krzyż

Na początek bukszpanowa i moje limki ,całkiem ładnie się trzymają

Teraz moja miłość ,nie ma jeszcze ciurkadełka więc spoczywają tu

Ciurkadełko smutne cały czas czeka na oprawę

Takie w B chryzantemy po 6 zł

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:37, 23 paź 2013

Do góry

Relację z wycieczki obejrzałam
u siebie masz cudnie,
czasem swojego nie doceniamy
Rododendronowy ogród II. 15:31, 23 paź 2013

Do góry

się zachwycam tą fotą
po prostu bajka
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:25, 23 paź 2013

Do góry
asc napisał(a)
I jest to taki mój ul.......
Bzyczków mam tu setki Jak w ulu

I taki gruby jegomość Gucio

Aniu ten aster jest sliczny - juz wczesniej pytałam czy jakos go rozmnażasz ? czy cos z niego dla mnie uszczkniesz ? albo podaj nazwe to poszukam gdzies u siebie...albo w necie....a poza tym nie wiem jakich on wrunków wymaga. Mam przedogródek na skarpie z większymi kamieniami i macierzankami, wysypany małym żwirkiem. Ale o tej porze roku to on wygląda marnie, bo macierzanka ( obcięta ) więc jest tylko zielona a niektóre jej odmiany buro-brunatne (mam 4 odmiany)
Ozywiłabym to miejsce teraz jesienia takim astrem ale u mnie ta skarpa jest na południowy-zachód, jest sucho i ziemia nie nadzwyczajna - macierzanka wiele nie potrzebuje wiec nie wiem czy dałoby rade
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:19, 23 paź 2013

Do góry
I jakieś inne kolory, których coraz mniej.. przymrozki zniszczyły wszytko co mogło kwitnąć o tej porze roku....
Chryzantemy które ocalały

Wrzosy zaschły, ale kolor trzymają..

Nawet wsiowa rabata nie ma kolorów... ale widać ekran z bukszpanów jaki w środku zrobiłam..

A pod brzózkę poszły trawki z przedogródka.. 3 jakieś wyleniały pseudokulki bukszpanowe i rozchodniki, których nie było widać w innych częściach ogrodu wiec przekopałam.. zaraz podleje i sypnę korę.. wiec uciekam.... więcej fotek dzisiaj nie będzie...

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:15, 23 paź 2013

Do góry
I jest to taki mój ul.......
Bzyczków mam tu setki Jak w ulu

I taki gruby jegomość Gucio

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:13, 23 paź 2013

Do góry
A teraz seria z astrem płożącym .. i uciekam do ogrodu...

Aster sprawia wrażenie jakby spadł śnieg.. biel aż razi w oczy... foto tego nie oddaje ..szkoda

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:06, 23 paź 2013

Do góry
Zrobiłam zamianę na rabacie Danusiowej... udało sie kupić Evergold... i posadziłam zamiast czarnej trawy.. godnie z sugestią Danusi, a czarną dałam zamiast "Golden fontain" czy jakoś tak sie nazywała. Jest lepiej.. i zapadłą decyzja.. wszytko wysypiemy kamykami.. z powodu psa..a tam gdzie lubi kopać wrzucimy kilka większych kamyków..
Kamyk na ścieżek kupiony, nie rewelacja, ale jest.. skończył się Wiec będzie sztukowanie do tego co jest.... cień pada na rabatę, wiec fotki lepsze jutro

Tak jest

Tak było

I co??????? Lepsiej??????
Pszczelarnia 15:00, 23 paź 2013

Do góry
Pszczółka.. wg mojej wiedzy to jest pszczoła
Na asterkach płożących.. aż bałam sie podejść zrobić foto.. bo bez zooma aparat.. a tam jedna na drugiej.. i takie inne bzyczki też... zbieram dla Ciebie asterek..wszystkie nadwyżki.. więcej fotek astra u mnie

Ogródek ze studnią 14:56, 23 paź 2013

Do góry
Jadzia68 napisał(a)

Marcinki jedyne co kwitnie u mnie aha i jeszcze róże ale w pąkach nie wiem czy się jeszcze rozwiną

to tak jak i u mnie
Ogródek ze studnią 14:39, 23 paź 2013

Do góry

Marcinki jedyne co kwitnie u mnie aha i jeszcze róże ale w pąkach nie wiem czy się jeszcze rozwiną
Ogród Dominiki 14:30, 23 paź 2013

Do góry
Domi napisał(a)

Świerk Brewera od strony ściany będzie łysieć, bo nagrzana ściana (piszesz, że masz cały czas słońce) będzie mu upalać igły. Czy ten bordowy krzew to perukowiec? Zamiast bonsai można dać coś na wysokim patyku i podsadzić jednym gatunkiem lub kilkoma kulkami. Ostatnio widziałam w szkółce fajnego iglaka na patyku, który ma już docelową wielkość. Zastanawiam się czy u siebie go nie wsadzić. U Ciebie też by dobrze wyglądał na tej rabatce:

W rzeczywistości to ładna kula, na zdjęciu sterczy nad nim korona innego drzewa, więc wygląda jakby miał czubek.

takie tez mi się podobają ale to wszystko kosztuje niestety bardzo dużo kilka stówek trezba dać za wysoki okaz może popróbuję swoich sił posadzę obok działki i będę formować a za kilka lat przesadzę w docelowe miejsce, ale wiem że nie będę mogła się doczekać
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 14:19, 23 paź 2013

Do góry
Nati napisał(a)
aha jeszcze sosna himalajska bardzo mi sie podoba

himalajska jest bardzo fajna (ja ją mam zresztą)

tylko nie wiem czy w tym miejscu nie będzie za duża - dorasta do 10 metrów chyba że masz na myśli jakąś niską odmianę. Chociaż z drugiej strony wolno rośnie.

tu sosna himalajska u mnie na tym zdjęciu za irgą przebarwioną na czerwono

a tu z drugiej strony

Tu we wrześniu zdjęcie robione troszkę lepiej widać.

Ogród Dominiki 14:14, 23 paź 2013

Do góry
Nati napisał(a)
inspiruje mnie twój ogród wczoraj długo po nim spacerowałam może pomogłabyś troszkę, masz piękne drzewa przebarwiające się, kolony kocham ale mam wszędzie słońce i mój jeden w donicy nawet się przypalił w tym roku a tak go chowałam

widok małego miejsca do obsadzenia obecnie jest tam wszystko planowo ma być duża lime light kulki z bukszpanu i lime marmalade na obwódkę ale pomyslałm że jest to pierwsze miejsce przed domem które powinno przyciągać wzrok np. duży świerk brewera chociaż on po latach będzie chyba za duży albo zimozielone drzewko jakieś ciekawe bo tymi charakteryzuje się mój ogródek , bonsai duży byłby fajny ale nie doczekam się go zanimurośnie a na gotowy mnie nie stać albo ciekawe liściaste pomóżcie bo szukam zmian chyba że limki tutaj będą super

Świerk Brewera od strony ściany będzie łysieć, bo nagrzana ściana (piszesz, że masz cały czas słońce) będzie mu upalać igły. Czy ten bordowy krzew to perukowiec? Zamiast bonsai można dać coś na wysokim patyku i podsadzić jednym gatunkiem lub kilkoma kulkami. Ostatnio widziałam w szkółce fajnego iglaka na patyku, który ma już docelową wielkość. Zastanawiam się czy u siebie go nie wsadzić. U Ciebie też by dobrze wyglądał na tej rabatce. Można by go podsadzić koliście żurawkami przy pniu(dają radę na słońcu u Ciebie?) i kostrzewą siną po obwodzie (jest idealna na słońce).

W rzeczywistości to ładna kula, na zdjęciu sterczy nad nim korona innego drzewa, więc wygląda jakby miał czubek.
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 14:04, 23 paź 2013

Do góry
Nowy dysk archiwalny z odzyskanymi pracami "siedzi" już w moim komputerze. A zatem pokazuję dwie prace, których nie zdążyłam umieścić na ogrodowisku przed awarią starego dysku.

1. Azalie w pełni rozkwitu - z mojego przedogródka wiosną 2013 r.

2. Orliki z kwietnej rabatki w 2013 r.

Ogród Eli 13:33, 23 paź 2013

Do góry
oczywiście, jeszcze w poniedziałek) a że nie wiedziałam gdzie je wsadzić, żeby je nornice nie zjadły a zarazem były na słoneczku i na widoku to po raz pierwszy usunęłam mate , doprowadziłam glebę do należytego porządku i elegancko posadziłam cebulki
a tak było pod matą korzenie wierzby japońskiej

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies