Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 14:44, 15 gru 2013

Do góry
Pawel-u mnie tylko biala endless zielenieje-niebieska robi sie rozowa z niebieskimi i rozowymi kropkami.Nie zielenieje.

Stroiki i wianki różne nie tylko świąteczne 14:36, 15 gru 2013

Do góry
Idą święta

Mio Amore :) 14:32, 15 gru 2013

Do góry
SaraDaria napisał(a)

Ja podczas tworzenia kolejnej rabaty

Super
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:26, 15 gru 2013

Do góry
kasiek napisał(a)
No proszę jakie tu talenta wiankowe! No kapitalnie Ci wyszło, długo dziergałaś to cudo?

Najdłużej walczyłam z obsługą pistoletu, by chciało kleić to co trzeba, a przestało to co nie trzeba... i musiałam pomagać eMusiowi.. wiec robiłam z doskoku.. wszytko w jedno popołudnie.. ale do kupy godzinę, dwie??? Nie więcej.. dłużej zeszło ze sprzątaniem

A to teraz robię też z doskoku... zgapione od Gabrieli Ja taka zdolna nie jestem.. bardzo mi sie ten pomysł spodobał , bo i ogrodowo i świątecznie i łatwe do zrobienia By sznurki nie uciekały przez otwór w doniczce użyłam guzików Nie wiem gdzie powieszę, ale eMuś sie śmieje, że musi mi szybko montować balustradę na schodach, bo będę mieć więcej możliwości

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:18, 15 gru 2013

Do góry
Ela, Gabisia - do Was mi daleko, ale to nie o to chodzi Ważne się sie coś robi
Kasia - pistolet to podstawa.. i dużo kleju, bo na początek to trochę tak nieekonomicznie sie go używa Aż musiałam eMusia wyrzucić do sklepu bo brakło Teraz mam duży zapas.. szkoda, że mamy tak daleko do siebie
Ewa - widocznie mama nie przyjeżdża na inspekcje, więc nie zauważa takich drobiazgów Próbuję dopatrzyć się pozytywów Ewuś.... ale my tę pleśń to szybko wypatrzymy, wiec mam nadzieję, że dobrze zeskrobałaś..

A ja ja te perpetuum mobile.. zgapione od dwóch naszych Gabryś

Czerwień za mało czerwona, muszę kupić bardziej oczotegliwe.. bo kokardki giną w tłumie..gałązki na trawkach to pozostałości po wiankowaniu... acha u mnie pada śnieg..

Mio Amore :) 14:16, 15 gru 2013

Do góry
Mój kwitnący Jaśmin lekarski

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 14:12, 15 gru 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Jak odróznić endless summer od zwykłej ogrodowej? Kupuję niekiedy hortensje bez etykiet i zastanwiam się czy nie mam właśnie endless bo mimo bardzo mrożnej zimy 2011/2012 kwitła.

Da się zauważyć różnicę po liściach i po samych kwiatostanach. Endless Summer ma też dużo
cieńsze pędy i rzadziej osadzone liście które rozkłądają się do dołu. Liście u ogrodowej są bardziej
owalne. Taką charakterystyczną rzeczą w Endless Summer, którą zauważyłem to przekwitanie bo
robią się zupełnie zielone, natomiast ogrodowe blakną ale dalej lekko zachowują kolor w jakim kwitły
i przybierają barwę brązowawą. Jeszcze jedna cecha to taki charakterystyczny czerwonkawy kolor
pędów u Endless Summer, na pierwszym zdjęciu (widać takie kropeczki), ogrodowa nie ma czegoś
takiego. Co do odmiany u Ciebie Marzena - to nie mam pojęcia. haha Jest bardzo duża i okazała,
więc to na pewno nie jest coś pospolitego, raczej jakaś nowa hybryda

Hydrangea macrophylla Endless Summer (zielona po przekwitnięciu)

Hydrangea macrophylla Ogrodowa (wciąż zachowuje resztki koloru)
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:09, 15 gru 2013

Do góry
asc napisał(a)

Tak się prezentuje..

Aniu .. Przepiękny
Rododendronowy ogród II. 13:06, 15 gru 2013

Do góry
Miłej niedzieli
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:03, 15 gru 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
U nas była dzisiaj przepiekna pogoda. Chociaż dzisiaj rano nie wychodziłam do ogrodu, niemal cały dzień spędziłam sprzątając dom... część zdjęć wykonane przez okno
Wspomnienie po wiankowaniu

Uwielbiam Marzenko takie proste wianki,
a ogród Twój jest zawsze przepiękny, w szronie, bez szronu, w śniegu i bez śniegu.
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:02, 15 gru 2013

Do góry
Danusia od Świecia to jest tylko parę kilometrów a odpoczynek przy takiej trasie jest obowiązkowy

Ania kalina poczuła wiosnę niektóre pąki nabrzmiały i zaróżowiły się ale zdjęcie jest wiosenne

Niuńka dziękuje za miłe słowa( zdj 26.10 i z 7.12)

a nad tym jeziorkiem zbierałem opieńki które właśnie przed chwilą konsumowałem

bardzo malownicze ale do pływania mam większe i z czystszą wodą ( i bliżej)
Co z tym ogródeczkiem począć 12:58, 15 gru 2013

Do góry
Ewo, o tych mężach to się pośmiałam
ale 400 nie mogę pominąć
więc zostawiam coś dla pocieszenia przy trudnych pracach przedświątecznych
Ogród w skali mikro :) 12:57, 15 gru 2013

Do góry
Wczoraj byliśmy u Przyjaciół na zdobienia pierników .... Po prostu fantastyczna impreza ... Dla nas wszystkich ( starych koniów ) czas się cofnął i poczuliśmy się jak na lekcji plastyki jakieś 30 lat temu

Poszliśmy z takim pakietem...( no wiecie... u mnie Muffinkownia )

A wróciliśmy z takim

A to dostałam w prezencie własnoręcznie wykonanym przez pana domu ... Z życzeniami wesołych świąt ....... Chłopy ..... Nie patrzeć ......., !!!!!!!

Wilcza Góra 12:56, 15 gru 2013

Do góry
dziś rano były u nas w ogrodzie 2 panny ale "zwiały" mi, kiedy się do zdjęć zabrałam...
...uciekły za choiny i tam już zostały...

Ogród w budowie - nieustającej 12:54, 15 gru 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)

Co roku robię sobie też taki dzwonek przy wejściu:

Doniczki wyszorowałam...
Będę kopiować i małpować

Tylko skleroza moja już jest tak wielka, że pogubiłam sie u kogo to cudo widziałam, czy u Ciebie czy u Pszczółki.. Ale znalazłam....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:40, 15 gru 2013

Do góry
Na modrzewiu wczoraj zawiesiłem zeszłoroczne bombki zrobione "tymi rencami", które mi nie pasowały kolorem Widać też jak pięknie go uciąłem w tym roku - taki gruby pęd wyrósł przez jeden sezon....

Wierzby na froncie również dostały po kilka bombek

Trawom też się dostało

Wilcza Góra 12:34, 15 gru 2013

Do góry
Agania napisał(a)
kcem takie...}

list do Mikolaja pisz...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:33, 15 gru 2013

Do góry
Tak było wczoraj - dzisiaj temperatura już na plusie i jest "zielono" Foto z okna, bo nie chciało mi się wychodzić

A w domu dekoracji przybywa...Jak wszyscy wrzucają to ja też Oczywiście nie wrzucę wszystkiego, bo bym Was zanudził
Wianek na kominku dostał wstążkę... Ile ja miałem problemów, by taką dostać...Ale zamówiłem i mam Krzesła również dostały takie kokardy, ale zdjęcia nie mam

Choinka w tym roku bardziej stonowana i spokojna Jednak turkus to był dobry pomysł Do tego złote i srebrne bombki... Z roku na rok coraz bardziej idę w stonowane kolory na choince....Ale do czarnych bombek jeszcze nie dojrzałem

Nie mam z czego ulepić bałwana, ale przy sprzątaniu szafy znalazłem alternatywnego

Makowo na Kociewiu 12:28, 15 gru 2013

Do góry
U nas pada wczoraj ozdobiłam trochę wejście do domu
Makowo na Kociewiu 12:20, 15 gru 2013

Do góry
dziękuję za pochwałę wianka,
tutaj wianek "ogrodowiskowy" na furtce
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies