Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cioci

Ogród cioci

Luki 17:02, 10 sty 2014

Właśnie wróciłem do domu wymiary skopowane, ale coś mi nie pasują te półkola one na pewno kończą się 1,6m od budynku bo na rysunku bardzo małe wyszły,a na zdjęciach jakoś bardziej wychodzą od prostych lini rabaty, na pewno więcej niż 40cm. Chyba, że podałaś już wymiar po poszerzeniu rabaty
Co do stozków to wiem, że takie metrowe jest szansa kupić za ok 100 zł. Takie ok.150cm będę sporo droższe. Kulki na plantacji pod wrocławiem z tego co wyczytałem na forum sprzedawane są po 8zł, ale żądnych konkretów nie znam. Trzeba wypytać wrocławianki
Urszulla 17:03, 10 sty 2014

Też głosuję za magnolią
i nowym wydaniem rabatki ze stożkami
malgorzata_s... 17:07, 10 sty 2014

gaga napisał(a)
Widzę że Gosia "zachorowała' na stożki i kulki też choruję na taką rabatę . ale to kosztowna sprawa ale pomarzyć mogę

Plan jest a stożki w razie czego zmaleją
malgorzata_s... 17:15, 10 sty 2014

Luki napisał(a)
Właśnie wróciłem do domu wymiary skopowane, ale coś mi nie pasują te półkola one na pewno kończą się 1,6m od budynku bo na rysunku bardzo małe wyszły,a na zdjęciach jakoś bardziej wychodzą od prostych lini rabaty, na pewno więcej niż 40cm. Chyba, że podałaś już wymiar po poszerzeniu rabaty
Co do stozków to wiem, że takie metrowe jest szansa kupić za ok 100 zł. Takie ok.150cm będę sporo droższe. Kulki na plantacji pod wrocławiem z tego co wyczytałem na forum sprzedawane są po 8zł, ale żądnych konkretów nie znam. Trzeba wypytać wrocławianki

W miejscach gdzie teraz jest prosta rabata jest 90 cm po poszerzeniu będzie 120. Ceny stożków właśnie tak szacowałam ale u nas takich nie ma Liczę że te wyższe około 250 zł mogą kosztować
Dzięki za informacje bo nie znam cen bukszpanów wcale a widziałam nawet takie za 700-800 zł wcale nie wielkie
malgorzata_s... 17:16, 10 sty 2014

Urszulla napisał(a)
Też głosuję za magnolią
i nowym wydaniem rabatki ze stożkami

Jak mnie ceny nie powala to taka będzie
Bogdzia 17:21, 10 sty 2014

O ile wiem te z Wrocławia nie były kształtowane w stożki , w kulki chyba były, będziesz musiała kupic wieksze i sama kształtowac albo kupic gdzieś indziej gotowe.
malgorzata_s... 17:26, 10 sty 2014

Bogdzia napisał(a)
O ile wiem te z Wrocławia nie były kształtowane w stożki , w kulki chyba były, będziesz musiała kupic wieksze i sama kształtowac albo kupic gdzieś indziej gotowe.

Irenka i Marzenka stożki kupiły, tylko chyba takie metrowe i mniejsze a większe to najwyżej sama wytnę
Luki 17:36, 10 sty 2014

Tak bardzo wstępnie bo jeszcze kilka pytanek. Planujesz tam kule i stożki bukszpanowe, żółte trzmieliny na pniu. trawke Red Baron, hakonechloa, berberysy admiration, no na tym co wrzuciłem pod magnolią rzuciłem żurawki. Tak się zastanawiam czy nie lepsze byłyby turzyce zamiast hakone.

Kule bukszapnowe przyjąłem 30 i 40 . Stożki nie wiem jaką mogą mieć średnice, ale zakładam, że większe ok 70cm a mniejsze 40cm. Co ty na to ?? Kombinuje dalej
Milka 17:40, 10 sty 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Irenka i Marzenka stożki kupiły, tylko chyba takie metrowe i mniejsze a większe to najwyżej sama wytnę

Stożki kupiłyśmy na giełdzie, moje 30 zł, Marzenki 90; na plantacji sa bukszpany , które możesz posadzić kilka w kupie i szybko osiągniesz duży okaz, a kształt nadasz sama; ceny na farmie to 8 zł za krzak, zatem tani
Planuję wypad na giełdę, zorientuję się, co jest
malgorzata_s... 17:46, 10 sty 2014

Luki napisał(a)
Tak bardzo wstępnie bo jeszcze kilka pytanek. Planujesz tam kule i stożki bukszpanowe, żółte trzmieliny na pniu. trawke Red Baron, hakonechloa, berberysy admiration, no na tym co wrzuciłem pod magnolią rzuciłem żurawki. Tak się zastanawiam czy nie lepsze byłyby turzyce zamiast hakone.

Kule bukszapnowe przyjąłem 30 i 40 . Stożki nie wiem jaką mogą mieć średnice, ale zakładam, że większe ok 70cm a mniejsze 40cm. Co ty na to ?? Kombinuje dalej

Jak super A któreTurzyce?? Luki ale napisz które żórawki bo tam patelnia jest Zamiast niektórych bukszpanowych kulek mogą być np. Thuje zachodnie np golden glob albo tawulki japońskie takie cięte w kulkę Super wygląda taki prawdziwy plan