Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Marzenie o... 11:48, 20 paź 2013

Do góry
jesienne kolory ambrowca:

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 11:43, 20 paź 2013

Do góry
Z tymi kotami to cała mecyja! Z powodu psa ich nie mam. Ale futerka milutkie, szczególnie u domowych pupilków.
U mnie mgła, mżawka, i tak ma być do wtorku włącznie. a potem "babie lato". + 12C na wskaźniku.
Czas zadbać o pazury, bo już czas najwyższy zacząć zimowe dopieszczanie rąk.

Pozdrawiam Zbyszka i Bożenkę.
Zaglądającym zostawiam jesienne co nieco.
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:42, 20 paź 2013

Do góry
Dwie trzmieliny na pniu

Ewo urosną i to dość szybko

Natalia taki trawnik to marzenie

A tak w ogóle to bardzo chciałabym mieć altanę w ogrodzie. Taką, która chroniłaby latem przed deszczem lub upałem, w której możnaby posiedzieć w chłodniejsze dni.
I placyk żwirowy. Bardzo podobają mi się te z Danusi wykonań. Otoczone cisami, hortensjami. Czy przy piaskownicy mogłoby coś takiego powstać czy lepiej altanka?
I jeszcze bym chciała plac do kosza. Bo jak Synek podrośnie to pewnie będzie chciał mieć takie miejsce. Może gdzieś przy garażu?
Jak to wszystko wkomponować w ogród by ładnie wyglądało?
Dla odmiany czas na zmiany... 11:41, 20 paź 2013

Do góry

ogrody Wallensteina..
Rozpoznawanie bylin 11:39, 20 paź 2013

Do góry
Canada12 napisał(a)

Z lewej to Lobelia cardinalis 'Queen Victoria'

zdjęcia lobelii

a z prawej to jest na 200 % krwawnica - Lythrum salicaria - rośnie dziko w Polsce po zalewanych rowach i na brzegach zbiorników wodnych, ale może nie byc uprawiana w wodzie, znosi też normalne warunki ogrodowe, ale trzeba podlewać.

zdjęcia krwawnicy
Rozpoznawanie bylin 11:37, 20 paź 2013

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Ogród Datury

Co to za byliny ta różowa zostaje bo z tego co pamietam to wieloletnia piękność a co z byliną czerwoną, kupiona w castoramie pisało tylko bylina nic więcej i potrzebuje dużo wody nieiwem czy dobre miejsce wybrałem bo pod drzewem
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:34, 20 paź 2013

Do góry
Ircia, zdrowia przede wszystkim!
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:33, 20 paź 2013

Do góry
Wczoraj już nie zdążyłam ale dzisiaj wgrywam zdjęcia moich nowych nabytków. Znajoma je wykopywała bo "zawalały" jej mini ogród. Tylko biedne leżą narazie przy garażu bo nie wiem gdzie je wsadzaić. Myślałam, że może pod bramami garażowymi? Najgorsze to, że jak je teraz wsadzę w złe miejsce to znów będę musiała je przesadzać a tego nie lubię bo mi ich żal. No chyba, że macie jakieś propozycje

Są wśród nich trzy brzozy o zwisających gałązkach

Jedna brzoza strzępolistna i akacja (w dwóch ujęciach)

Ogrody Madery 11:30, 20 paź 2013

Do góry
Słynne wiklinowe wyplatanki

I agawy na lotnisku

Makowo na Kociewiu 11:26, 20 paź 2013

Do góry
makkasia napisał(a)
dobry wieczór
Wczoraj skosiłam trawę, rozrzuciłam nawóz jesienny, poobcinałam brzydkie liście hostom, wywaliłam kompost tam gdzie miał trafić, dzisiaj zadołowałam donice z cebulami, i puściłam zraszacz bo sucho masakrycznie
Mój tri color cały czas mi towarzyszył
[img

musiałam się cofnąć kilka stronek, bo dawno mnie nie było....śliczny masz ogród Kasiu...mam nadzieję że i mój tez kiedyś będzie ładny
przeglądając zdjęcia zauważyłam to zdjęcie......przepieknie porośnięta jest ta ściana w tle...czy to bluszcz?...ile czasu już tam rośnie?
Ogrody Madery 11:24, 20 paź 2013

Do góry
Mozaiki są wszędzie, na ścianach budynków, na chodnikach

Być na Maderze bez wizyty w Muzeum Madery nie sposób

No i jest tam co degustować

Ogrody Madery 11:16, 20 paź 2013

Do góry
Cudowne jest połączenie architektury - niektóre budynki powstały w XVI wieku - z bogata roslinnością, fontannami.

Pokażę nasz ogród 11:16, 20 paź 2013

Do góry
asica napisał(a)
I jeszcze jedno miejsce:

i nasadzenia zeszłoroczne jeszcze, ale widoczny kształt rabat.
W tym miejscu najpierw powstałą rabata falista naprzeciw rabaty pod oknem zabudowanej betonową ścieką. Po usunięcie rabaty betonu kształ rabaty pozostał zupełnie niepasując teraz do rabaty naprzeciwko. Wydaje mi się, że słusznym byłoby wyprostować linię pod ogrodzeniem, by były w tym miejscu równolegle do siebie.

Tutaj też bym wyprostowała .
Asiu pięknie u Ciebie, mnie też szkoda lata i jesieni ..w zimie aby nie dostać doła wykupuję karnet na sporty, zaczynam biegać, i robię małe rewolucje domowe...ale póki co jeszcze ogród potrzebuje mojej energii
ściskam
W ogródku Ani 11:08, 20 paź 2013

Do góry
Aniu,miło Cię widzieć.
Piękny,taki majestatyczny obrazek...ale się zmieniło...
Pozdrawiam.
Pokażę nasz ogród 11:07, 20 paź 2013

Do góry
asica napisał(a)
W tym miejscu brak mi płynnego przejścia.
Prostokątna część warzywniaka wygląda nienaturalnie przy falowanej rabacie.
Myślę o dwóch rozwiązaniach - kolumnowym drzewku, bądź niewielkiej wyspie z roślinami.

Cześć Asiu
Witam weekendowo, u nas jest brzydko ale trochę cieplej
Mnie się u Ciebie podoba tak jak jest ale jeśli drażni Cię prostokątna linia warzywnika to może ją zasłoń niewysokim ekranem. Już przy żywopłocie zaczęłaś nasadzenia, możesz nadać im bardziej płynną linię do szklarni - ale tak jak jest już pisałam też mi się podoba
Ogrody Madery 11:06, 20 paź 2013

Do góry
Te ścieżki, to lewady - śluzy i kanały rozprowadzające wodę do upraw rolniczcyh Powstały w XVI wieku!
Wzdłuż nich są takie właśnie wąziutkie ściezki, a wyprawy nimi, to jedna z głównych atrakcji turystycznych. Ich łączna długość to 2500 km, są bardzo zróżnicowane pod względem trudności - sa bardzo łatwe, ale sa tez dość ekstremalne. Chodzi się samemu, albo w zorganizowanej grupie, Buty trzeba mieć górskie

Inna atrakcja Madery to zjazd drewnianymi saniami z Góry Monte, na którą wjeżdża się kolejką linową.

Widok z góry jest niesamowity, widać że Madera to jeden wielki ogród, jak czasem jest nazywana.
No i te sanie:

Liliowo i kolorowo:) 11:03, 20 paź 2013

Do góry
Tajemniczy kawałek ogrodu...ścieżka.Pozdrawiam.
W cieniu - zacieniona 11:00, 20 paź 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ładnie rózyczki u Ciebie kwitną jeszcze Pozdrawiam serdecznie
Kwitną tylko te białe miniaturki,nie znam nazwy ale zachwyciły mnie ilością kwiatów.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:53, 20 paź 2013

Do góry

kwiaty szałwi omączonej.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:45, 20 paź 2013

Do góry

Liście jakby specjalnie ułożone do zdjęcia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies