Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Sebek 17:52, 16 sty 2014

Host nie ogarniam, mimo, że to moje ulubione byliny

Czyli pepówkę nadal mam chłodzić? Nie otwierać?
Mala_Mi 17:54, 16 sty 2014

andzia napisał(a)

Aniu ta pierwsza wygląda mi na Undulatę,
Fotka druga i czwarta to ta sama hosta i typuję na Revolution, ta odmiana często wypuszcza nowe przyrosty o liściach całkowicie zielonych i to zjawisko widzę u ciebie.
Fotka trzecia nie jestem pewna więc typuję Regal Splendor, albo First Frost .

Co wiedziałam to napisałam koniec i kropka Teraz Aniu główkuj i szukaj czy dobrze trafiłam

Andzia.. jesteś niemożliwa... a widzę, że nie tylko na hostach sie znasz... ja się poddałam przy hostach, liliach i liliowcach.... wiedza Twoja jest ogromna i nieoceniona.... idę szperać , czy to może być to... bo wrzucałam po jednej znalezionej fotce, a teraz szukam kwiatków i takich tam.. i znajduję kolejne jakie mam, a zapomniałam o nich... mój ogród do dekalogu Danusi nijak nie pasuje i chyba nie ma szans
Ale ma jedną zaletę... do obserwacji jest super
Wielkie dzięki
W podziękowaniu dzwonek..samosiewka nie wiadomo skąd.... nie wiadomo co , ale piękny
Bogdzia 18:24, 16 sty 2014

Mala_Mi napisał(a)
[b]

Ta jest najpiękniejsza jak na mój gust i chyba wielka bedzie , cudna. No i czekam , czekam , zaglądam po kilka razy dziennie , jeszcze poczekam................................................................
Mala_Mi 18:33, 16 sty 2014

Andzia - teraz mam co robić przez kilka wieczorów ... I zapomniałam potwierdzić, że masz rację

Fotka druga i czwarta to ta sama hosta i typuję na Revolution
..to ta sam nawet roślina-egzemplarz Masz dobre oko, sama nie zauważyłam, że wstawiam to samo..

Sebek - niestety pępkówka ma sie jeszcze chłodzić... młody się na mnie obraził.. bo mu zakazałam się spieszyć.. tym samym informuję, że jeszcze jesteśmy na etapie "JUŻ????"

Mirka - jak czytasz wyżej.. to jeszcze nie już Jak będę dzielić to zawsze sie upominaj o nadwyżki Dopisałam do kartki Bo mam sklerozę.

Jagoda - spaceruj sobie do woli.. i możesz nawet przysiąść sie do mnie na kawusię

Renia - hosta babkolistna - trafiony zatopiony..zgadza się.. i też pamiętam że miało to coś w nazwie z babką jak kupowałam.. a potem się okazało, że mam taka samą bo dostałam od szwagierki... i mam dwie I wcale nie narzekam... tylko skubana bardzo powoli sie rozrasta

Magda
- kwiaty ma wielkie i to chyba jedyna hosta w której najbardziej byłby mi żal kwiatów.. bo liście ma takie sobie..

andzia 19:21, 16 sty 2014

Aniu chciałam zmienić treść postu bo znalazłam poprawną nazwę hosty, a wcześniej podałam Ci błędną no i myślałam że zacytuje , a tam było edytuj i tak narobiłam, że wcześniejszy post wykasowałam, a pozostał ten napisany obecnie. W razie jak byś czegoś nie wiedziała to pisz, a ja muszę baczniej czytać co pisze w górnym rogu

Na Liliach i Liliowcach się nie znam i tutaj nie pomogę .

Mój ogród do dekalogu Dekalogu Danusi też nie pasuje i nie zanosi się na to aby kiedykolwiek pasował, za dużo mi się podoba i za dużo chcę mieć, a przy takich zapędach wiadomo jaki jest efekt końcowy A Ty na swój ogród nie narzekaj, bo mnie się bardzo podoba taka różnorodność

Samosiejce odnalazłam nazwę, to Dzwonek szerokolistny (Campanula latifolia var. alba)

bociek 19:35, 16 sty 2014

Anek, ten Twoj wnusio bedzie mial celebryckie wejscie na ten swiat Pol Polski na niego czeka z zapartym tchem, a on lapki zaciera Trzymam kciuki za gladki porod
Na hostach sie nie znam, ale dzwonek to masz wybujaly
Mala_Mi 21:46, 16 sty 2014

Sorki, ale musiałam uciec od kompa.. i przyleciałam pudło wyłączyć.. myślałam, że ładnie każdemu coś napiszę.. i nie dałam rady czasowo i coś mnie rozkłada zdrowotnie.. moa szarpanina z autem chyba wyłazi bokiem... a dziś na letniaka poszłam oglądać ogród.. stara a durna

Aniu.. bo się klika na edytuj.. i trzeba ostrożnie, bo można wykasować niechcący wszytko Ale jak było źle to dobrze sie stało

Buziaczki.... idę spać, na celebrytę nie będę czekać, bo ledwo siedzę..
monitka 22:12, 16 sty 2014

Ania idź odpoczywaj i się kuruj a my wartę będziemy trzymać Może się celebryta w końcu zdecyduje na razie uparty z niego koziorożec

Popodziwiałam metamorfozę ogrodu i kolekcję host też. Mam u siebie jasnozieloną kwitnącą na biało i to także moja ulubiona hosta. Jej kwiaty pachną obłędnie
barbara_kraj... 00:22, 17 sty 2014

Wpadłam 'Koziorożca' powitać i Babci gratulować a tu same hosty

Edit: może Ci się przyda ten link http://encyklopediahost.info/opisy_strona_informacyjna.html
boguslawa_ma... 07:56, 17 sty 2014

Aniu hosty piękne,ale że takie kwiaty mają to jestem zaskoczona...ale ja w hostach początkująca
Nie dawaj się chorobie,może coś rozgrzewającegoPozdrawiam