Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 17:55, 19 paź 2013

Do góry
...złoto ogrodnika...przerobiony nawóz koński...zaskoczyła mnie olbrzymia ilość dżdżownic.Mam w tym roku mnóstwo - część przesypywałam do kompostu...resztę zostawiłam osobno,dodawałam popiół z kominka i wapno.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:50, 19 paź 2013

Do góry
Berberyski w rabatach

W cieniu - zacieniona 17:49, 19 paź 2013

Do góry
Dzisiaj nic ciekawego nie mam.
Różyczki nadal kwitną i mają jeszcze mnóstwo pąków.
Hortensje nadal trzymają fason...
...Zurawki SC podsypałam i podłożyłam gałązki...olbrzymie liście przyduszają spadające bukowe listki i zagniwają..

inne czują się dobrze -te o mniejszych listkach

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:47, 19 paź 2013

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:46, 19 paź 2013

Do góry

Przerzucone żurawki z prawej flanki na lewą

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:44, 19 paź 2013

Do góry
Trochę aktualnych zdjęć

W cieniu - zacieniona 17:42, 19 paź 2013

Do góry
Dzidka napisał(a)

W takim razie przywitam się takim

....piękny.Lubię rośliny,które mają ciekawe listki.
W cieniu - zacieniona 17:41, 19 paź 2013

Do góry
JoannA napisał(a)
Zaglądam co nowego na zacienionej
pozdrawiam serdecznie
Zacieniona kończy sezon...
Rododendronowy ogród II. 17:39, 19 paź 2013

Do góry
Agania napisał(a)
Pokazujesz różyczki to ja dla Ciebie Bogdziu, oddaję moją dzisiejszą jedną z ostatnich różyczkę pachnącą frezją dla Ciebie

Dzięki Agatko , ja róże o nazwie fresja mam ale juz dawno zasnęła snem zimowym.
Rododendronowy ogród II. 17:34, 19 paź 2013

Do góry
Pokazujesz różyczki to ja dla Ciebie Bogdziu, oddaję moją dzisiejszą jedną z ostatnich różyczkę pachnącą frezją dla Ciebie

Małymi kroczkami do celu... 17:31, 19 paź 2013

Do góry
tak się zastanawiam nad tą rabatą, dokupuję, przesadzam, a ona wciąż wydaje mi się taka pusta, co mogę do niej jeszcze dodać? nie chcę dawać wszystkiego, bez składu i ładu...

Rododendronowy ogród II. 17:29, 19 paź 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
U mnie tez szron na trawie! Ale słoneczko jest, to nie jest tak przykro.
Miłego, Bożenko!

W sumie to był całkiem fajny dzień, troszke słonko świeciło więc było przyjemnie .Kupiłam jeszcze 4 paczki cebulek i posadziłam

Niewiele bo nie mam gdzie sadzic ale jak jadę w okolice sprzedazy cebulek to choc troszke kupic muszę zeby wyjazd nie był zmarnowany.Pozdrówka Haniu.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:29, 19 paź 2013

Do góry
znalazłam w ogrodowiskowym wątku ... https://www.ogrodowisko.pl/watek/833-buk-pospolity-fagus-sylvatica?page=5

dla zgubienia różnicy pomiędzy kamienicą a ogrodzeniem świetne ... muszę tylko sprawdzić czy ten buk zwycajny nie ma niezwyczajnej ceny

ale na barierę przesłaniającą dachy wspomnianych zabytkowych nieruchomości (bez szans na inwencję ich domniemanego inwestora ) potrzebuję czegoś o bogatszej a jednak przepuszczającej światło koronie ... przychodzi mi do głowy grab
Małymi kroczkami do celu... 17:28, 19 paź 2013

Do góry
Trawa skoszona, pranie zrobione hehe i trochę odpoczynku na tarasie...

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:17, 19 paź 2013

Do góry
Na moim nie ma kfiotków, mój oczar sobie śpi u mnie będzie zima
Małymi kroczkami do celu... 17:17, 19 paź 2013

Do góry
Agania napisał(a)
Paulinko, witaj, widzę, że dopiero startujesz z ogrodem,, na pewno cieszysz się bardzo z już posadzonych roślinek, zima jest na przemyślenia, rysunki, plany i projekt, nawet wstępny, zobaczycie wtedy jak Wam szybko zima minie Napisz jaką masz ziemię i jaką powierzchnię zajmuje Twój ogród i napisz co lubicie
i czego oczekujecie

Hej, tak moja przygoda z ogrodem zaczęła się dopiero w tym roku, a dokładnie kiedy założyłam wątek, wcześniej coś tam kupowałam co wpadło mi w oko, ale jakoś nie było czasu na głębsze przemyślenia, głównie skupiliśmy się na porządkach wkoło domu, no i wykończeniu, a teraz kiedy rośnie sobie już trawa, czas trochę ogród ozdobić. Ziemię mamy gliniastą, w lecie nie raz ciężko było łopatę wbić, a jeżeli chodzi o powierzchnię ogrodu to 15 ar ale nie wszystko chcemy zagospodarować, około 3 arów to łąka, którą zajmuje się sąsiad, kosi i zbiera dla zwierząt, bo póki co nie jest nam tamta część potrzebna. Czego oczekujemy? na pewno praktycznego ogrodu, gdzie można w lecie sobie usiąść, zrobić grilla, gdzie chłopaki pograją w piłkę, będą mieli swój plac zabaw i na tym głównie się skupiamy, a ja chciałabym mieć swój kawałeczek ogrodu, gdzie w chwili wolnej pójdę coś w nim porobić, takie hobby Dlatego z tyłu planuję tylko jedną rabatę przy tarasie, większy orzech do zryzienia mam z przodu domu, bo tam mamy taki półokrąg i chciałabym żeby w nim były same rośliny,no i żeby był ozdobą i tak jak piszesz, przede mną cała zima,żeby coś wymyślić i liczę na Waszą pomoc. pozdrawiam.

W Gąszczu u Tess 17:14, 19 paź 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Zrobiłam kilka zdjęć, bo pięknie dzisiaj. Ale coś kiepski za mnie fotograf, zdjęcia jakieś nieteges...
Ale pomimo tego zamieszczę, bo potem nie wiadomo kiedy uda mi się coś pokazać.

Najnowsza rabatka. Inspirowana zdjęciem Weroniki (Przetacznik ).
Proszę nie zważać na otoczenie, jestem w szale tworzenia i porządkowania
Wszystkie roślinki, użyte do jej stworzenia, są made in Tess.
Dlatego takie małe.
Bukszpaniki, lawenda (taka tyci, tyci) i niezapominajki - no, te sieją się same, nic nie trzeba robić.
I 100 tulipków Angelique.

To wiosną bedzie piękny zakątek , już sie nie mogę doczekac. Dziewczyny pisząc o hakone nie miałam na myśli malutkich ledwie kupionych sadzonek , tylko wyrośnięte stare rośliny w których źdźbła sa właśnie pieknie ułożone. Takie zdjęcie jest chyba z ogrodu Szmitów , trawka pieknie uczesana , ułożona jak fryzura. Pewnie sie Wam skojarzyło z hakone Tereski które niewątpliwie nie pokazały jeszcze swojej urody bo są małe ale wszystko przed nimi.
Ogródek ze studnią 17:14, 19 paź 2013

Do góry
Spieszę donieść ze w sklepie z robaczkiem cebulki dziś po 99gr

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 17:11, 19 paź 2013

Do góry
A u mnie niestety nic w tym roku nie ruszy .
Ale jestem spokojniejsza bo mam plan działania
Pan ogrodowy był u mnie na dłuższym spotkaniu, przy komputerze, inspiracjach, potem obchód po działce.

Ma dużo pomysłów, ma otwarty umysł na nowości i myślę że współpraca będzie się nam układać.

Za 2 tygodnie ma mi przesłać propozycję zmian w układach rabat...mamy poszerzać prawie wszystkie
Mam też rozrysować nasadzenia roślin o których rozmawialiśmy.

Ja będę miała całą zimę na szukanie inspiracji, na tworzeniu własnych rysunków i kompozycji a wiosną ruszymy pełną parą

Miałam ciężki okres, na raz przyplątał mi się okropny ból pleców, potem choroba zakończona antybiotykiem i na koniec jelitówka przywleczona przez Oskara z przedszkola - wszystko praktycznie w jednym tygodniu.

Wracam do żywych i wraca mi energia

Pogoda pozwala więc wsadzam sobie pomału cebule
Na wiosnę trochę nowych kompozycji zachwyci nasze oczka

A to moje rewolucje

Nowe cebule

I 2 kilowe worki jednokolorowych z lidla.póki co zostało mi jeszcze 4 kg czerwonych tulipanów.
Wsadzałam też cebule z odzysku - te które przeżyły po potopach z zeszłego roku - sama nie wiem co jest co więc w jednym miejscu będzie totalny misz masz

W Gąszczu u Tess 17:09, 19 paź 2013

Do góry

Kulkom lewandowym dodałam żurawki marmoladkowe z różowym spodem.
Małe oczywiście, made in Tess

A hortensjom kuliste kiścienie

Wsadziłam też rodki - oddzielają oczko od reszty ogrodu.
Biedaczki, czekały w donicach całe lato na posadzenie

Mam straszną chęć dać przed nimi ciemierniki.

Ale ciemierniki lubią glebę wapienną, a rodki - kwaśną. Da się to jakoś pogodzić? Co radzicie?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies