Irenko, jak miło, że chwalisz, dziękuję. Ostatnio staram się ograniczać z detalami. Błękitne doniczki chętnie przyjmują kolor biały, różne odcienie zieleni i takie zestawienia podobają mi się najbardziej, chociaż testowałam różne.
A to zdjęcie zrobione dziś rano, kwitnąca młodziutka kalina. Trochę kiepska jakość, ale już wiało, a poza tym marny ze mnie fotograf.
Wstawię teraz zdjęcia z Kubusiowa.... mielismy jechać wszyscy do Kubusiowa ale, że Kuba chory to pojechał Pawel z Ojcem Pookrywac trzeba było róże.... wodę z domu spuscić i przygotowac do zimy.
To ja poczekam na Ulcię i Kindzię Czas szybko leci po nowym roku poszalejemy. Ja się już nie mogę doczekać żeby znowu móc się z Wami widywać. Teraz w robocie też ciężko... właśnie się zabieram do pracy...
Dzisiaj ma mocno wiać i jutro a ja trawek nie związałam.... muszą przeżyć....
Kilka zdjęć z soboty - pierwszy raz od dawna miałam okazję i ochotę (o zgrozo) łazić po ogrodzie... w tygodniu nie ma żadnej szansy...
Reniu...buziaki za kwiatki
ps. Ty znów awatarek zmieniłaś łobuziaro
Za gratki dzięki...
a dlaczego głosu nie masz??? Kto jak kto ale Ty????? No chyba, że chorujesz znów?!
Bo co do znania się na ogrodach a zwłaszcza roślinach...to przodujesz
Chyba mi to zdanie gramatycznie nie wyszło haha
hmm za modrzewie będzie coś zielonego, ale nie zimozielonego...i będzie poczochrane...
Już latem mi się marzyły i chyba będą...miłorzęby
Ja tylko pracuję
Imprezowalam w weekend...
Igły leżą tam gdzie leżały...ale! U nas tak wieje i będzie wiać jeszcze mocniej i tak sobie myślę, że może mi te igły rozwieje?!
Czy rozciągam nogi?? Hmmm to zależy kiedy
Nasionka zebrałam i wysiałam 5 listopada.Stały na balkonie i zaczęły wypuszczać kiełki...zabrałam do domu.Pierwsza siewka pokazała się 26 listopada...reszta później.
Zebrałam je z tej mini hosty .
Taka ta laurowisnia mam ich 4 szt 2 małe i 2 duze .Nigdy nie kwitły Raz duży zmarzł ale odbił i w tym roku miał1 m wysokości Piekne liście jak chcesz to na wiosnę dam Ci