trzeba sobie jakoś radzić z tymi chłopami nie przepadającymi za roślinami
na necie przejrzałam kilka projektów z poleconej książki i jest wiele bardzo fajnych! Te 3 pokoje są fajne, ale na chwilę obecną przemawia do mnie bardziej ten projekt bo pozwala na największą ilość trawy plus ma kostki granitowe
W sumie dom nie jest na podwyższeniu i zejście z 1go piętra [salon] do ogrodu kiedyś trzeba będzie zrobić , ale podoba mi się ta opcja. Choć pewnie ostatni element który na projekcie jest z kostki ja zostawiłabym z trawą

m.in. żeby uniknąć " ....ileeeee????"
bo myślę że drzewo na podest będzie sporym wydatkiem, jeśli je zrobimy od razu...
w realizacji tego ogrodu jest raczej płasko tzn. nie ma drzew jeśli dobrze dojrzałam. U nas mamy jabłonkę [podarunek od znajomych!], mamy klona palmowego (acer palmatum dissectum garnet - uwielbiam te delikatniutkie liście) oraz ostatnio widziałam i się zakochałam w acer aconitifolium... super przebarwia się jesienią - czyż nie jest boski?
i już mamy wsadzone 2 x hakuro nishiki, oraz 2 x modrzew na pniu, oraz 1 rh, mam jakies 36 małych bukszpanów, z 25 wrzosów, 1 jodełkę na pniu blaukissen,kilka biało-zielonych trzmielin, w tym połowa z płożących się, kilka żurawek, hortensje: 2x limelight,2x Vanille fraise,1x Mis Polarny ,1xhot red i chyba 1xAnnabelle gigant. 3 berberysy goldatia, 2 berberysy admiration, trawy: niedzwiedzie futro - 7 szt, zebrinus 7szt, rozplenica japonska -zielona z 7szt, rozplenica japonska bordowa - 7szt, carex 2szt, takie czerwone duże 2szt, imperata red baron - 7szt, lawenda 7szt [chyba lubie liczbę7

]
oczywiście nawet nie rozważam opcji ze którąś z tych roślin wyrzucę i wg mnie one się jak najbardziej nadają do tego projektu. Kwestia czy przetrwają zimę i potem ewent przesadzenie bo są małe. Nauczka - nie będę zamawiać sadzonek przez internet.
Myślicie, że się uda? pewnie roślin to będzie jeszcze za mało