Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od ogrodu do łąki i stawu

Od ogrodu do łąki i stawu

dominika_rew 23:00, 01 lut 2014

Przepraszam, że zapytana o coś od razu zasypuję Was moimi "przed i po", ale jestem wzrokowcem i lubię zobrazować wszystko, co tylko mogę
jak zauważycie wszędzie zrobiliśmy obwódki bukszpanowe, ale chyba nie wygląda to najgorzej..a najważniejsze, że (nie licząc czasu ukorzeniania sadzonek) na efekt "po" czekaliśmy zaledwie rok

aniaib 00:12, 02 lut 2014

pięknie wyglądają te wasze obwódki, apetycznie wprost (nie wiem, skąd to skojarzenie )

p.s. Po obejrzeniu takich fotek, jeszcze bardziej tęskno do wiosny, do lata... ale jeszcze troszkę
Pozdrawiam Was ciepło :-*
iwonaal 08:06, 02 lut 2014

Piękne bukszpany, mi udało się ukorzenić ok. 40. Co to za piękne drzewka "płaczące"?
Alisonek 10:59, 02 lut 2014

Obwódki kapitalne!!! dobrze że pokazałaś zdjęcia z "przed i po". Zadziwiające że w rok taki efekt
malgorzata_s... 14:17, 02 lut 2014

Obwódki dodają klasy Cudne są Mam w takim razie pytanie. Ukorzeniałaś takie gałązki pojedyncze czy już miały boczne odgałęzienia ??? Pozdrawiam.
dominika_rew 18:30, 02 lut 2014

Poszłam zaczerpnąć wiedzy od taty, bo nie do końca pamiętam jak to robił
Powiedział, że takie pojedyncze gałązki ok.10 cm wysokości, zanurzał w ukorzeniaczu i do ziemi, w małych doniczkach po kilka sztuk. No i cały rok potrzebowały na to, żeby się ukorzenić, ale było warto czekać, bo prawie wszystkie się przyjęły
dominika_rew 18:32, 02 lut 2014

aniaib napisał(a)
pięknie wyglądają te wasze obwódki, apetycznie wprost (nie wiem, skąd to skojarzenie )

p.s. Po obejrzeniu takich fotek, jeszcze bardziej tęskno do wiosny, do lata... ale jeszcze troszkę
Pozdrawiam Was ciepło :-*

nie chwaląc się, nam się też podobają i jakimś cudem pierwsze powstały jeszcze przed moim dotarciem na Ogrodowisko, więc tym bardziej jestem dumna z nich

My też pozdrawiamy ciepło, bo ciepło już u nas jest, więc wiosna idzie!
dominika_rew 18:42, 02 lut 2014

iwonaal napisał(a)
Piękne bukszpany, mi udało się ukorzenić ok. 40. Co to za piękne drzewka "płaczące"?

O, to też dużo udało Ci się ukorzenić jednak jest to do zrobienia i może się udać
O ile dobrze pamiętam to jest to szczepiona jabłoń ozdobna 'Royal Beauty'
Jagodaa 18:46, 02 lut 2014

Obwódki bukszpanowe są bardzo wciągające Ja mam na razie jedną, ale pewnie się na tym nie skończy. Ładnie podkreślają i porządkują rabatę. Tylko te metry cięcia.....
iwonaal 18:59, 02 lut 2014

Dziękuję, bardzo mi się te jabłonki podobają.