Bardzo kolorowo bo i floksy kwitną i cynie już ale za mocne słonce a potem znowu ulewy, nie ma kiedy porządku zrobić. Za chwile jak zakwitną hortensje to znowu będzie zupełnie inny ale to już sama zobaczysz Za szybko ten czas leci oj za szybko
Białe lilie były kupowane na wiosnę, inne mam z poprzednich lat. Z jednej paczki białych cebul widzę, że rozkwitły dwa różne rodzaje. Jeden taki bardziej trąbkowaty, z kwiatem trochę w dół, drugi to normalna lilia azjatycka. Ta z kwiatem w dół chyba nawet lekko ładniejsza
Dziękuję
Niedługo między liliami zakwitną bardzo ciemne mieczyki, mam nadzieję, że lilie jeszcze wtedy będą kwitły. Poza tym tłem miał być ciemny groszek pachnący, ale dopiero zaczyna kwitnąć.
No popatrz ja u Ciebie a Ty u mnie hihi Ani mi nie mów o cięciu, bo po tych ulewach to myslałm, że się popłacze, tyle ciecią, większość już obcięłam i już nowe pąki mają, chyba jutro je zasile też. A jeszcze mi ta gigantyczna fioletowa została i drabinę musze brać i całe gałęzie wycinam bo ona kwitnie na nowych przyrostach a tych już ma pełno i musze to wszystko wiązać. Wczoraj jeszcze walczyłam z obcinaniem jaśminów ufff, iles krzewów miałam do przycięcia bo lubie jak nic im nie wyrasta i mają fajną formę ale to niestety co dwa trzy tygodnie musze przycinać.
Ale masz te róże piękne, nie wiem jak sobie potem dajesz radę z cięciem, moje czekają, trzeba się pośpieszyć, jeśli mają znowu kwitnąć
edit; lilie też obłędne
tu zaczyna okrywowa, super róża, wysoka i stale kwitnąca
mocna
w tle miskanty Gracki i Dronnig Ingrid
rozwary są gigantyczne
chyba od nawozu magnolii
lilie po deszczu wykładają się
ale nie chce mi się latać i robić podpórki