Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:29, 21 kwi 2017

Do góry
laurowisnia napisał(a)
U mnie również bez przymrozku, moja magnolia z daleka wygląda biało.
W roli ketchupu wystąpił w mojej kuchni barszcz, zdziwiona byłam, że tak ładnie się dał umyć.
A ogród, teraz będzie cieplej więc powolutku wszystko nadrobisz, sama jutro będę dalej działać.

Wiosna wraca, widziałam już dzisiaj wystrzyżony trawnik, ale nie u mnie

Barszczyk się zmył, bo farba zmywalna

Z pracami ogrodowymi do maja się wyrobię, ale z realiami, które mi zostają z roku na rok nie wyrobię, ale nie przesądzam, może się uda
Sezon 2017 u Hanusi 18:00, 21 kwi 2017

Do góry
Pozdrawiam cieplutko Haniu,bo u mnie jeszcze żonkile obrażone na pogode ;/. Magnolia przepiękna .
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 15:07, 21 kwi 2017

Do góry
Renia magnolia cudna była szkoda.
Na wiele rzeczy nie mamy wpływu.
Masz inne piękne roślinki, które zrekompensują te straty.
pozdrawiam ☺
Na huśtawce miło płynie czas... 14:10, 21 kwi 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Pokażesz zakupy jak przyjdzie przesyłka?

Tak, zaraz wstawię.

Tymczasem zdjęcie z 2015, magnolia Susan, która tych pąków nie rozwinęła, bo przyszły przymrozki.

Przy okazji szukania tego zdjęcia zerknęłam na to co było (albo raczej czego nie było) w owym czasie. Ogród się tak zmienia, że aż nie do uwierzenia
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 13:14, 21 kwi 2017

Do góry
Co to znaczy, że Wasza magnolia była na wylocie? (u Andy)
Ogród na glinie 12:55, 21 kwi 2017

Do góry
bdan napisał(a)

No to na pewno się już ciszysz, skoro miejsce na drzewko jest

No tak, cieszę się, bo mam dziurę niezagospodarowaną.
Teraz się tylko zastanawiam czy na mojej ciężkiej glebie magnolia da radę. Do tego wieje.
Doświadczalnia bylinowo-różana 12:50, 21 kwi 2017

Do góry
alez mieliscie mroz brrr u mnie do -2,5 spadlo dzis. Magnolia skonczyla kwitnienie ale i tak juz byla na wylocie. Tulipany zwiesily glowki ale juz sie podnosza
Ranczo Szmaragdowa Dolina 12:50, 21 kwi 2017

Do góry
Kiku śliczna, a najbardziej ta magnolia, dorodna! Żal, ale za rok odwdzięczy się.
U nas widziałam taki wrzos, ale u mnie nie chcą rosnąć, nie skusiłam się.
Super klony, oby dały radę
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 12:25, 21 kwi 2017

Do góry
dominika_ napisał(a)
Fakt ten kwiecień w ogóle nas nie rozpieszcza, ja się cieszyłam, że po raz pierwszy magnolia mi będzie kwitła, a po ostatnich nockach to raczej nie mam złudzeń

Zielonym do góry... 11:40, 21 kwi 2017

Do góry
babka napisał(a)
Być może magnolia w sierpniu kiedy zawiązuje pąki dostałaa zbyt mało wody ? Czy dobrze pamiętam, że ona w kręgu na podwyżeniu rośnie? Może to właśnie jest przyczyna, może ma złą gospodarkę wodną ?

niby wode lałem w sierpniu ale nie pomyślałem że na podwyższeniu tak jak piszesz może być zaburzona gospodarka wodna...

swoją drogą nie okrywałem tez na zimę (tzn okryłem ale u mnie tak wieje że wywiało) i może się przemroziły...nie teraz to za rok...na razie zimno to jeszcze cierpliwie czekam..
Pan Maluśkiewicz 11:30, 21 kwi 2017

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Ja się nie zdążyłam nacieszyć Gienią bo najpierw nie rozwijała pączków z powodu zimna a teraz pewnie przemarzła

U sąsiadów też przemarzła magnolia. Caluteńka brązowa. Ataki zimy wiosną, gdy cieszymy się każdym kwiatkiem są okrutne wyjątkowo
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:58, 21 kwi 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

co ja czytam .... a nie czytałam takich wynurzeń jak rok temu kupowałam moja Genisławę ...która nie wiadomo czy w tym roku zakwitnie ....dam jej szanse ...ale zawsze mozna podmienić ..bo Kasya kusi magnolia Shiraz...może ta jest atrakcyjniejsza?

Zakupiłam ją, po hymnach pochwalnych na forum, nie wiem...może u innych ma się super, ale przynajmniej u mnie, Justyny i Kasik nie, a zatem potwierdza to moją opinię o niej,
Tej Shirazz nie chcę, szukam tych, co kwitną na przełomie kwiecień a nawet bardziej maj.
W przyszłym roku da pokaz Marie Rose, długo ma kwitnąć, pachnieć
Wiem, że korci Cię Sunrise, mam ją, jest bardzo wrażliwa, w tym roku tylko 1 kwiat był!...trzeba ja porządnie okrywać juz na jesień.
w ubiegłym było więcej

szukam podobnej, bo na rabacie pod wyspą berberysowaa chcę kolorystykę żółto, białą, ciut pomarańczu; będę tam dosadzać magnolię Sunsation, hiacynty cytrynowe, różne odmiany żonkili, żółte krokusy, białe tulipany i kilka pomarańczowych, a może i kilka białych margaretek, ale chyba nie wcisnę
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:28, 21 kwi 2017

Do góry
U mnie również bez przymrozku, moja magnolia z daleka wygląda biało.
W roli ketchupu wystąpił w mojej kuchni barszcz, zdziwiona byłam, że tak ładnie się dał umyć.
A ogród, teraz będzie cieplej więc powolutku wszystko nadrobisz, sama jutro będę dalej działać.
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 09:18, 21 kwi 2017
Do góry
Szukałam informacji na forum o hyzopie i trafiłam do Ciebie
Zgłębiam temat o nim bo mam w swoim zielniku.
Ja mam 'Dracocephalum ruyschiana'
Posadziłam też pszczelnik mu do towarzystwa.

Śliczny masz ogród.Zachwyciłam się rabatami,nasadzeniami.
Makówki pomysłowe i jakże pasujące do Twoich klimatów.
Jesteś bardzo kreatywna

Na pogodę wpływu nie mamy,trzeba przeboleć
Ale szkoda wielka jak roślinki marzną wtedy kiedy nie powinny.
U mnie róże,magnolia i kielichowiec w ubrankach.

Pozdrawiam serdecznie
Mirkowy ogród (początki) 09:00, 21 kwi 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Magnolia to ta sama trawka tylko siana w zeszłym roku jest wieksza może teraz bedziesz w stanie określić co ona za jedna
to mi przypomina carex frosted curls, siałam kiedyś i podobne było
Zielonym do góry... 08:44, 21 kwi 2017

Do góry
Być może magnolia w sierpniu kiedy zawiązuje pąki dostałaa zbyt mało wody ? Czy dobrze pamiętam, że ona w kręgu na podwyżeniu rośnie? Może to właśnie jest przyczyna, może ma złą gospodarkę wodną ?
Rododendronowy ogród II. 08:37, 21 kwi 2017

Do góry
Nikita napisał(a)
Bogdziu, moja kwitnąca magnolia na 100% straci swoje kwiaty...dziś u mnie -4ºC zapowiadają. Szkoda....no cóż z przyrodą nie zamierzam walczyć, bo to z góry przegrana walka. Mam tylko nadzieję, że te przymrozki to już Zimna Zośka! Jakaś w tym roku ta pogoda nie teges!

Moja Alexandrina juz wczesniej zmarzła ale sa jeszcze pączki które sie nie rozwineły , moze troszke kwiatów będzie ale i tak co to za widok jak wiekszosc zmrożona. Susan jeszcze w pólowie pootwierała paki , to sano Nigra ale Laurka pewnie tez zmarzła,najgorzej z nowo kupioną Leonard Messel bo miał juz listki chyba całkiem padnie, na razie nie patrzę bo mi serce pęknie.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:43, 21 kwi 2017

Do góry
Fakt ten kwiecień w ogóle nas nie rozpieszcza, ja się cieszyłam, że po raz pierwszy magnolia mi będzie kwitła, a po ostatnich nockach to raczej nie mam złudzeń
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 06:42, 21 kwi 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
No a u mnie jeszcze bedzie dzisiaj przymrozek
jest 20.30 a tylko 1 stopien na +
nie ma chmur i szybko sie wychładza

tak na szybko popryskalam jeszcze ogrod asahi

a wczesniej bylam ogladac magnolie
nie moglam sie zdecydowac

czy 2,80 shirazz(kolumnowa) bez paków kwiatowych za 175
czy 1,20 sunsation z pąkami za 125...

mialam jeszcze myslec ale potem przypomnialam sobie ze bedzie mroz i pojechalam do szkolki zeby magnolia nie marzla tam w nocy

zdecydowalam sie na małą sunsation bo podobno kwitnie w maju...wiec mniejsza szansa ze zmarzną kwiaty...ale kusi mnie ta wielka shirazz, ladny pokrój miała

no to tyle na dzisiaj

Bardzo się cieszę
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:19, 21 kwi 2017
Do góry
Milka napisał(a)
Rozmawialysmy o Genie z Kasik i obie stwierdzilysmy, ze tez drugi raz byśmy jej nie kupiły, jest dokladnie taka jak opisujesz ten ciemny kolor slabo widoczny. Jest bo jest, ale nie zachwyca, wolalabym na jej miejsce cos rozowego. Black Tulip lepiej, ale przez pogode nie rozwija kwiatów.
No i chyba moj piekny Garnet oberwal, zobaczymy, co dalej.

co ja czytam .... a nie czytałam takich wynurzeń jak rok temu kupowałam moja Genisławę ...która nie wiadomo czy w tym roku zakwitnie ....dam jej szanse ...ale zawsze mozna podmienić ..bo Kasya kusi magnolia Shiraz...może ta jest atrakcyjniejsza?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies