alez mieliscie mroz brrr u mnie do -2,5 spadlo dzis. Magnolia skonczyla kwitnienie ale i tak juz byla na wylocie. Tulipany zwiesily glowki ale juz sie podnosza
Kiku śliczna, a najbardziej ta magnolia, dorodna! Żal, ale za rok odwdzięczy się.
U nas widziałam taki wrzos, ale u mnie nie chcą rosnąć, nie skusiłam się.
Super klony, oby dały radę
niby wode lałem w sierpniu ale nie pomyślałem że na podwyższeniu tak jak piszesz może być zaburzona gospodarka wodna...
swoją drogą nie okrywałem tez na zimę (tzn okryłem ale u mnie tak wieje że wywiało) i może się przemroziły...nie teraz to za rok...na razie zimno to jeszcze cierpliwie czekam..
Zakupiłam ją, po hymnach pochwalnych na forum, nie wiem...może u innych ma się super, ale przynajmniej u mnie, Justyny i Kasik nie, a zatem potwierdza to moją opinię o niej,
Tej Shirazz nie chcę, szukam tych, co kwitną na przełomie kwiecień a nawet bardziej maj.
W przyszłym roku da pokaz Marie Rose, długo ma kwitnąć, pachnieć
Wiem, że korci Cię Sunrise, mam ją, jest bardzo wrażliwa, w tym roku tylko 1 kwiat był!...trzeba ja porządnie okrywać juz na jesień.
w ubiegłym było więcej
szukam podobnej, bo na rabacie pod wyspą berberysowaa chcę kolorystykę żółto, białą, ciut pomarańczu; będę tam dosadzać magnolię Sunsation, hiacynty cytrynowe, różne odmiany żonkili, żółte krokusy, białe tulipany i kilka pomarańczowych, a może i kilka białych margaretek, ale chyba nie wcisnę
U mnie również bez przymrozku, moja magnolia z daleka wygląda biało.
W roli ketchupu wystąpił w mojej kuchni barszcz, zdziwiona byłam, że tak ładnie się dał umyć.
A ogród, teraz będzie cieplej więc powolutku wszystko nadrobisz, sama jutro będę dalej działać.
Szukałam informacji na forum o hyzopie i trafiłam do Ciebie
Zgłębiam temat o nim bo mam w swoim zielniku.
Ja mam 'Dracocephalum ruyschiana'
Posadziłam też pszczelnik mu do towarzystwa.
Śliczny masz ogród.Zachwyciłam się rabatami,nasadzeniami.
Makówki pomysłowe i jakże pasujące do Twoich klimatów.
Jesteś bardzo kreatywna
Na pogodę wpływu nie mamy,trzeba przeboleć
Ale szkoda wielka jak roślinki marzną wtedy kiedy nie powinny.
U mnie róże,magnolia i kielichowiec w ubrankach.
Być może magnolia w sierpniu kiedy zawiązuje pąki dostałaa zbyt mało wody ? Czy dobrze pamiętam, że ona w kręgu na podwyżeniu rośnie? Może to właśnie jest przyczyna, może ma złą gospodarkę wodną ?
Moja Alexandrina juz wczesniej zmarzła ale sa jeszcze pączki które sie nie rozwineły , moze troszke kwiatów będzie ale i tak co to za widok jak wiekszosc zmrożona. Susan jeszcze w pólowie pootwierała paki , to sano Nigra ale Laurka pewnie tez zmarzła,najgorzej z nowo kupioną Leonard Messel bo miał juz listki chyba całkiem padnie, na razie nie patrzę bo mi serce pęknie.
Fakt ten kwiecień w ogóle nas nie rozpieszcza, ja się cieszyłam, że po raz pierwszy magnolia mi będzie kwitła, a po ostatnich nockach to raczej nie mam złudzeń
co ja czytam .... a nie czytałam takich wynurzeń jak rok temu kupowałam moja Genisławę ...która nie wiadomo czy w tym roku zakwitnie ....dam jej szanse ...ale zawsze mozna podmienić ..bo Kasya kusi magnolia Shiraz...może ta jest atrakcyjniejsza?