Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rabaty angielskie 19:36, 15 paź 2013

Do góry
Wstawiam troszkę inspiracji:

O....! 19:33, 15 paź 2013

Do góry
marzena napisał(a)
witam Kondzio i Agnieszko
Agnieszko, chyba rzeczywiście raczej nie pokazywałam tej z niby-kulami bukszpanowymi, bo jest dopiero w trakcie kształtowania właściwei formy

jeszcze raz płonące barwy liści winobluszczu - pokazuję, bo niedługo zaczną opadać

Przepiękny!!!!!

W tym roku - jesli tylko zachowały się liście po mrozach - przebarwienia są zjawiskowe. Twój słup jest i tak zjawiskowy, a teraz w tych kolorach to już po prostu niesamowitość.
Kwiatki i rabatki u Elizy 19:30, 15 paź 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Debro, Uleńko zobaczcie ile jagód mają w tym roku, ale ptaki będą miały uciechę
Pozdrawka.

WOW, no cudo!
Moje mają na razie tak po kilkanaście jagódek.
A co do kosów - moje winogrona w połowie zeżarły! Ale im nie żałuję, takie są ładne te kosy
Liliowo i kolorowo:) 19:27, 15 paź 2013

Do góry
Dzisiaj mogłam dużo popracowac w ogrodzie, no i wszystkie dalie i canny juz są w piwnicy Grabiłam liście ale tej pracy to nie lubie a liści u mnie bardzo dużo i dopiero będą niestety. Powoli ogrod przygotowuje do zimowego odpoczynku. Delektują sie tą piekną pogodą.
[img
Makowo na Kociewiu 19:27, 15 paź 2013

Do góry
kilka obrazków

Mój nowy stary ogród 19:26, 15 paź 2013

Do góry
Zmiany po zmianach

Znowu na wsi 19:24, 15 paź 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Ewa, pewnie twoje drzewka owocowe mają wysokość 2 - 3 m, no 4 m góra. Bo teraz są podkładki skarlające. Grusze - seniorki ze zdjęcia miały wysokość domu, konary wysoko nad ziemią. O opryskach nie było mowy, bo jak to zrobić? Owoców rodziły co niemiara. A nas dwójka, albo tylko ja sama bo M na statku. Sąsiedzi jedli, rodzina jadła. A ja zbierałam spady. Dlatego mam tych owocowych drzew tak serdecznie dość.

To ja jeszcze pociągnę temat. Mam drzewa na podkładkach silnie rosnących - nauka dr Hoduna - takie drzewa jak opanuje zaraza, to nie zje (ona ta zaraza) wszystkiego. I oprócz takich podkładek oraz podsadzania drzew aksamitkami, nasturcją i podlewania pokrzywą, jak też zakładania opasek lepowych - nie znam innych metod ekogospodarowania w sadzie.
A tutaj dla Ciebie specjalnie Loseley Park - tak się nazywał ten ogród.

Ogródek Anity 19:17, 15 paź 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Dzisiaj przyszły moje ostatnie zakupy w tym sezonie-róże
Jeszcze tylko nadam kształt nowej różance i sadzę
różyczki zazdroszczę ja dopiero wiosną będę zamawiał hi hi hi
Ogród cioci 19:15, 15 paź 2013

Do góry
Macham Gonia, widzę, że jeszcze na berberysiki Cię wzięło,

kolorki pokazujesz, bardzo ładnie
Makowo na Kociewiu 19:15, 15 paź 2013

Do góry
dobry wieczór
Wczoraj skosiłam trawę, rozrzuciłam nawóz jesienny, poobcinałam brzydkie liście hostom, wywaliłam kompost tam gdzie miał trafić, dzisiaj zadołowałam donice z cebulami, i puściłam zraszacz bo sucho masakrycznie
Mój tri color cały czas mi towarzyszył
Ogródeczek jagody99 19:10, 15 paź 2013

Do góry
U nas na Jadwigę mówili Jagoda. Czy Twoje święto dzisiaj?
Na wszelki wypadek życzę zdrowia i kwiatka załączam.

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 19:07, 15 paź 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Ja też tu widzę kolorową jesień

Dziękuję Agnieszko, ja tak trochę z przekory, bo u Was takie cudne jesienne krajobrazy, a ja te parę krzaczków, no ale coś tam jest.

Agnieszko popatrzyłam na Twoje iglakowe sugestie - śliczne, ale to są raczej odmiany małe, a ja szukam czegoś o na to miejsce :

Te słoneczniczki chcę wykopać, rozchodniki by zostały, bo przed nimi jest głóg, reszta sobie pójdzie precz. Tak więc potrzebuję jednak iglastych żywopłotowych.

Kwiatki i rabatki u Elizy 19:05, 15 paź 2013

Do góry
Tyle masz czerwieni to dodam ci trochę złota z cudownym dzisiejszym błękitem nieba

pozdrawiam cieplutko

Zegar słoneczny 19:01, 15 paź 2013

Do góry
Zegar z ogrodu Loseley:

Szczypiorkowy ogródek 19:01, 15 paź 2013

Do góry
po przekąsce cd ...

a tutaj przenocujemy?

a tu zjemy kolację?
Mój jesienny ogród 18:58, 15 paź 2013

Do góry
Robert, u mnie w miarę ciepło, ale po kwiatach zostały suche badyle po przymrozkach. Skończyła się pora suszy, nastała pora deszczowa i ciągle leje. Jeszcze nie skopaliśmy warzywnika, za mokro.
Przez moje całe życie w Polsce, nie widziałam tyle dziwaków, co przez parę miesięcy w Niemczech a wyjężdżając byłam już po czterdziestce. Kolczyki, tatuaże, zielono, żółto, niebieskie włosy, łachmany...a ja po Polsku, nie da się opowiedziec, co musiałam przeżyc. Niemcy nie mają szacunku do drugiego człowieka, do swoich rodaków też nie. Niemcy, to egoiści, a kobiety są gorsze od mężczyzn, zawistne, zazdrosne o wszystko i bardzo niezaradni.
Kanada a Polska. Tego nigdy nie da się porównac. Rdzenni mieszkańcy Kanady, to Indianie a Indiańskie przysłowie mówi "Człowiek należy do świata, ale świat nie należy do człowieka" i powiedziec to do Polaka. Mentalnośc Indianina i Słowianina, różni się wszystkim. W ogóle teraz kontakty między Polakami w większości ograniczają się do rozwowy w drzwiach, jak w Niemczech a ścieżki do sąsiadów zarosły trawą i krzakami. W Polsce dużo się zmieniło na lepsze, ładniejsze, ale nie przyzwyczajenia.
Orzech ogromny, dziękuję. Szkoda, że do zjedzenia, tak mało. Futrzaki sympatyczne, dla mnie to najlepsze, co pokazujesz. Dobrze, że spotykasz miłych ludzi.
Wierzę, że w końcu zmienisz tych Węgierskich kolegów na Kanadyjczyka.
Pozdrawiam. Halina

Karmienie pisklęcia Orła Czrnego.

Szczypiorkowy ogródek 18:54, 15 paź 2013

Do góry

świeżutki łosoś norweski mniam mniam....
Szczypiorkowy ogródek 18:53, 15 paź 2013

Do góry
Pomysł na kaskadę w ogródku

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:53, 15 paź 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)

Klony to cudowne drzewa i bardzo majestatyczne, cudnie się przebarwiają, efekt powalający.
Mają tylko jedną wadę, duuuużo grabienia, bardzo duuuużo

Elu mam kilka klonów w swoim ogrodzie, nie maja jeszcze tak intensywnej barwy, to, że dożo liści nie przeszkadza nam, część wykorzystuję na okrywanie bylin, a reszta idzie na kompost

te rosną u mnie,

Szczypiorkowy ogródek 18:49, 15 paź 2013

Do góry
Pomysł na ...
ekologiczny dom

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies