Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Piaskownia na zakręcie 19:12, 11 paź 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)
Odwiedziłam dzisiaj co i poczyniłam małe zakupy

Rozplenica, Zebrinus?

A ja jakoś zupełnie nie mam ochoty na nowe rosliny! Nie wiem dlaczego, może to ciągłe sprzątanie suchych liści mnie zbyt absorbuje, ale mam w planie powaznie zmiany jesienią
W cieniu - zacieniona 18:53, 11 paź 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
nasion Martagonów nie udało mi się zebrać...nie wykształciły się....może następny rok będzie bardziej łaskawy...

Ja przekwitnięte martagony zawsze scinałam. W tym roku postanowiłam częśc zostawic ale nasion też nie było , lepiej więc rozmnażac przez cebulki . Pozdrawiam Bogusiu.
Ogród do kwadratu 18:51, 11 paź 2013

Do góry
Marzenko - odpowiedziałam u ciebie - myślę, że należy poczekać do wiosny.

Lena - dzięki - oj obejrzałabym taki bukszpanowo kwadratowy ogród

Tosiu - och podhale... uwielbiam - a z Krk do mnie bardzo blisko

Pszczółko - Ewuś - zawsze można nadrobić - obrazkowo

Jadziu - dzięki... trawiasty ten mój ogródek coraz bardziej...

Magdzik - dzięki - jak zwykle

Basiu - byłam u Ciebie - ale żeby...tak od razu od specjalistów??? mnie?? biedną, Bogu ducha winną???

No... a teraz pokażę co eM w pocie czoła dzisiaj nawojował
Pisałam duuużo wcześniej - bo z początkiem roku chyba, że musimy gruz wywieźć bo straszy naszych gości. I to się nam wreszcie udało... oczywiści dzięki uprzejmości kilku osób Teren został splantowany uffff i nadejszła wiekopomna chwila by posadzić drzewka. Wybór padł na wisznie Umbry, bo mało przy nich zachodu a piękne przy okazji. Może powinnam pójść w coś bardziej geometrycznego - grab czy buk formowany... ale sił i czasu już brak... Posadziliśmy wiśnie trzy po trzy - żeby zbyt ciężko i monotonnie nie było. A w nóżki planuję trafffki - tylko tyle i aż tyle

I kupiliśmy jeszcze pierwsze drzewko owocowe do naszego owocownika przed szklarnię - rajską jabłoń - śmiałam się do niej i ciągle ją głaskałam po owockach... śliczna

ogrodoweimpresjejolki 18:47, 11 paź 2013

Do góry
To ode mnie też jesienny kwiatuszek dla Ciebie.

Lek na całe zło czyli mój ogród 18:42, 11 paź 2013

Do góry
Aldonko pewnie masz dzis imieniny , wypatrzyłam w kalendarzu . Wszystkiego dobrego i zeby wszelkie zło Cie omijało a wszystko układało się tak jak sobie zamarzysz.Kwiatek zostawiam jesienny ale myslę ze tez piekny.

Mój jesienny ogród 18:38, 11 paź 2013

Do góry
Klamber napisał(a)
.Dziś piękny dzionek znów się opalałem a do pracy przyjechałem dopiero o 10,30 tak było pięknie że pojechałem znów nad rzekę aby zobaczyć to cudo o poranku, i miałem czuja, było cudownie, zobaczycie sami, zrobiłem czaple siwą, sieweczki krzykliwe i falcona. Powiedzcie sami jak tu jechać do roboty, gdy ma się taki raj przed oczami.

Masz rację w takich warunkach nie da sie pracowac , trzeba sie zachwycac. Cudny obraz , gdyby tak można było go powtórzyc w ogrodzie ...........
Piekna ta przyroda Kanady i jaka dostępna dla kazdego. Nasze dzikie zwierzęta trudno sfotografowac bez podstępu a tam tyle zdjęc i tak bardzo różnorodnych robisz.Dzięki za nie i trzymaj sie zdrowo.
Kwiatowy ogródek Monteverde 18:20, 11 paź 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Słoikowo się zrobiło az się obawiam że ostra zima będzie wszędzie tyle przetworów

Marzenko nie kracz!!!!Ania po prostu lubi robić słoiki a Ty zaraz zima ostra
Nie może być ostra bo trawki świeżo posadzone ... dalej nie będę wymieniać.
Masz rację Aniu nie mato jak małe co nieco ze słoiczka
Przesyłam Ci śródziemnomorską barbulę...chiba, ze to coś innego???
Twoja ładniejsza U Cienie przeplata się lato z jesienią niechybnie wygra jesień ale Twoje roślinki cieszą oczy
Piaskownia na zakręcie 18:13, 11 paź 2013

Do góry
Odwiedziłam dzisiaj co i poczyniłam małe zakupy

Z nadzieją na choć trochę ładny ogród - ZREZYGNOWANA 17:44, 11 paź 2013

Do góry
Dziękuje Wam za miłe przywitanie i przyjęcie mnie do Waszego grona Może najpierw się przedstawię Jestem kobitką po trzydziestce he..he.. Mam męża ,dwoje cudownych dzieci i świata poza nimi nie widzę tylko żal ,że tak szybko rosną... Mam wsapaniałego kota Faziego którego uwielbiam iii... Kocham góry bardzooo. To tyle o mnie. Więc przechodzę do rzeczy : dostałam dom od taty powolutku ,w miarę możliwości go remontuje i chciałabym również mieć jakiś przyzwoity ogród ,ale nie zawsze chcieć to móc..przynajmniej w moim przypadku. Nie potrafię sobie go wyobrazić co miałoby być i gdzie -ot ,taka już moja uroda. Coś gdzieś wsadzę i zaraz to przesadzam ,bo nie pasuje już nie mam siły pomóżcie mi KOBIETY KOCHANE proszę... A było to tak... Rozbiórka starego garażu
powoli powstawał chodnik,ogólnie plac budowy. Potem kupiłam 105 thuji szmaragd i obsadziłam nimi przód domku

i co dalej??? Nie mam pojęcia ...pomóżcie...
W cieniu - zacieniona 17:43, 11 paź 2013

Do góry
W tym roku ,latem. podzieliłam Southern Comfort na 7 sadzonek.Przyjęły się i aktualnie tak wyglądają
ogrodoweimpresjejolki 17:25, 11 paź 2013

Do góry
Joluś! Co u Ciebie? O zdrowie pytam, chociaż wiem ,że możesz mieć złe dni, to i tak się martwię.
Jezeli odpalasz kompa ,to wstaw uśmieszek dla nas. Jesteśmy z Tobą!

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 17:00, 11 paź 2013

Do góry
Miałam dziś przygodę w ogrodzie. Chciałam spalić uschłe paprocie, ale jak zanurzyłam rękę między liście, to się ukłułam. Myślę, róż tam nie ma, skąd kolce? Rozgarniam, a tam liście z gruszy, co jest 2 m od tego miejsca. Podnoszę kilka, i co widzę? Śpiący jeżyk. Tylko nie wiem ,czy juz na zimę się zagrzebał, czy tylko nocna drzemka? Zostawiłam to miejsce w spokoju, i już nie zaglądałam, więc nie wiem czy jutro on w tym samym miejscu będzie. Zostawię to paprociowo, niech ma schronienie, i jeszcze mu jakieś zadaszenie zrobię,

Pozdrowienia dla pracusiów!

Ogród z lustrem 16:53, 11 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

To zdjęcie odzwierciedla jak cudownie musi się czuć właściciel chodząc po nim! Nie dość, że ogród dojrzał w rok to jeszcze wpisał się w otoczenie. Ten dąb (?) wygląda jakby był częścią ogrodu. Gratuluję
Pokażę nasz ogród 16:51, 11 paź 2013

Do góry
asica napisał(a)
O problemach z zasychającymi pąkami rododendronów pisałam już kilkakrotnie. Magja diagnozę postawiła słuszną: winowającą jest skoczek różanecznikowy. Trochę o tym tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/121-rozanecznik-rhododendron-prezentacje-roslin?page=44#post_6
i tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/868-rozaneczniki-choroby-i-szkodniki?page=33#post_9
A to winowajca. mimo oprysków wciąż sie pojawia. I pewnie wiosną znów nie doczekam się kwiatów .
Wklejam zdjęcie, jak ów milutki, aczkolwiek psotnik wygląda:

Asia co robić z takim huliganem?u mnie też widziałam jedną sztukę skoczka pewnie przeskoczył od Ciebie,ale kto mu dał adres?
Ogród w skali mikro :) 16:37, 11 paź 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jak minął miły dzionek, kwiatów moc?

Moje dzieciaki podeszły do sprawy praktycznie i dostałam maszkety ... Na wodzie do kwiatków zaoszczędzę , ale czy moja waga będzie się cieszyć to tego nie wiem .... Natomiast dostałam jeden prezent poprostu niemożliwy ... Zobaczcie same

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:14, 11 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Machamy, żeby odnowić początki machania Zdzisława

A gdzie ta druga ręka się podziewa, nawet Zdzisio ma nietęgą minkę hi hi hi
Działka prawie w Borach Tucholskich 16:03, 11 paź 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Grembosia ale ile się trzeba namęczyć by przetrwały krecie ataki
dzisiaj kolejne odkrycie a miał być z tych orzechów tort na święta 2012
w tym miejscu była altana będzie nowy zagon

szerszenie upodobały sobie jabłoń Rubinola
mam trzy metody ich zwalczania
1)sportowy- rakietą tenisową w locie
2)mafijny -worek plastikowy na gościa gryzącego jabłko
3)samurajsko/ogrodniczy szybki cios sekatorem w wygryzana dziurkę i mamy gościa

dzisiejszy wynik 6:0 ryzykowny sport

No no niezły z Ciebie zawodnik na szerszenie z sekatorem podziwiam, wiem co te stworki potrafią, i jak pognać gościa przeszkadzającego im w posiłku, miałem ogromne gniazdo w garażu, strażacy napierali a one się broniły, niezłe widowisko z za szyby oczywiście, boję się tego draństwa i nie wchodzę im w drogę,
ten wiąz holenderski super ciekawym kiedy mój taki będzie. pozdrawki,.
Ogród z lustrem 16:03, 11 paź 2013

Do góry
Miskanty są posadzone na styk

Ogród z lustrem 16:03, 11 paź 2013

Do góry

Marzenie o... 16:00, 11 paź 2013

Do góry
pokażę jak niesamowity jest berberys Maria, który mam posadzony jako mały żywopłocik:

oto jego jesienne kolory - pomimo że zdjęcia nie oddają prawdziwych kolorów twierdzę, że jest niesamowity: od letniego seledynowego koloru potrafi przejść jesienią w ogniście czerwono-różowy odcień

a tak go widać na rabacie z daleka (nie patrzymy na trawnik, na którym widać już działanie roundapu):

dla przypomnienia : ta sama obwódka latem:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies