Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Dogonić marzenia, czyli końca nie widać 23:27, 25 lis 2013

Do góry
Lylly napisał(a)
Zakończę dzisiejsze dodawanie zdjęć, na temacie frontu, tutaj chyba zaszły największe zmiany. Znaczne ograniczenie ilości grządek i pierwsze rabaty. Oczywiście jedna musowo z iglakami, druga z ukochaną lewadą i migdałkiem.

Bardzo ładnie się prezentuje ta rabata pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:26, 25 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)
A to dla zobrazowania, że to faktycznie tylko kamyczki Ja malutka, czy one duże ???

Aniu.....mamy chyba coś wspólnego
Pozdrawiam, kamienna dziewczyno

Czekam na aranż
Dogonić marzenia, czyli końca nie widać 23:18, 25 lis 2013

Do góry
2013
Z warzywnika tyle pozostało, coś bym w nim zmieniła, ale jeszcze sama nie wiem co, może kształt, obwódka? Zimą będę myśleć

Jak widać działka przechodzi zmiany, może nie tak diametralne, ale w naszych możliwościach czasowych i finansowych będziemy ją dalej zmieniać i kształtować na piękny ogród. Będzie nam ona służyć za miejsce od odpoczynku i relaksu, bo to też jest potrzebne, a o czym dość często człowiek zapomina przy tworzeniu swojego wyśnionego ogrodu. I zamiast przysiąść i nacieszyć oko tym co jest i jak pięknie rośnie, ciągle coś poprawia, ulepsza bez chwili wytchnienia, jednak tak potrzebnej do regeneracji i naładowania baterii.

Marzy mi się patio z a'la pergotendą (absolutnie zakochałam się w tarasie u Any; miejsce pod patio już mamy prawie prawie naszykowane), kącik romantyczno-zapachowy z magnoliami, lilakami, jaśminami, różami i lawendą (tak wiem mniej gatunków, więcej powtórzeń). Oczywiście jakiś skromny domek-altanka, gdzie można byłoby odpocząć od machania szpadlem I garaż, który pomieściłby to wszystko co teraz porozrzucane jest po kątach i jeszcze trochę. Ciurkadełkiem, także bym nie wzgardziła, ani lustrem....

Poza relaksem, działka też będzie dalej uprawiana, bo nic tak nie cieszy jak pierwsze zbiory, szczególnie przepysznych truskawek, które nie raz zaskakują swoją wielkością i słodkością Nie został tu pokazany, ale istnieje mini ziołownik z oregano, bazylią, lubczykiem, miętą, chrzanem i hyzopem, bo fanką ziół jestem

I to by było na tyle, ciąg dalszy nastąpi Wszystkich serdecznie pozdrawiam i mam nadzieję, że nie zanudziłam
Dogonić marzenia, czyli końca nie widać 23:01, 25 lis 2013

Do góry
Zakończę dzisiejsze dodawanie zdjęć, na temacie frontu, tutaj chyba zaszły największe zmiany. Znaczne ograniczenie ilości grządek i pierwsze rabaty. Oczywiście jedna musowo z iglakami, druga z ukochaną lewadą i migdałkiem.

2009

2010

2011

2012

Zalążek wrzosowiska i lawendowiska

Ogród w Tarnowie 23:00, 25 lis 2013

Do góry
Cisy i juki podwiązane

a hortensja drzewiasta przycięta...

Miało być inaczej 22:56, 25 lis 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Agnieszko pod tymi kamieniami jest jakas norka???np dla jeża??czy to coś innego???

Pod kamieniami jest suchy strumyk ..... zdjęcie z wiosny

w Oborze też mogą być ogrody 22:53, 25 lis 2013

Do góry
Gosiu: dziękuję za odwiedziny i miłe słowa o tak mąż mnie wspiera i nawet czyta ze mna kilka wątków na Ogrodowisku pokazuję mu co ciekawsze realizacje (chociaz prawdę mówiąc powienien wszystko widzieć, bo wszystko jest warte uwagi ) chociaż jak przeczytał, że szmaragdy mają zmienić miejsce swojego życia i nie byc przed murem to się bardzo zmartwił, tyle co ona sie tam narobił, a tu źle ja go pocieszam że na razie to tylko dyskusje i poszukiwanie drogi i faktycznie dobrze że jestem tu teraz a nie dopiero nastepnej jesieni, kiedy bym dosadziła co nieco, i byłoby by jeszcze więcej przeróbek

Kasiu nie spieszę się ani trochę w końcu jest jesień, czas zadumy i refleksji tylko czy robić żywopłot praktycznie w 1/3 ogrodu tylko dlatego że raz na 1,5 miesiaca przyjeżdza tam szambiarka i pracuje jakiś czas??? mam wrażenie że przez to mocno zmniejszy sie ogród. Orzech jest juz poza ogrodem i pod nim znaduje się zabawisko, czyli kolekcja dzieciecych akcesoriów wszelakich, i to nie naszego syna, tylko dzieci szwagierki, która dopiero się buduje i teraz mieszka z nami. widok na orzech od strony ogrodu jest taki
a patrząc na niego od strony wejścia do ogrodu, to w tym kącie wygląda to tak, naniosłam podpisy sytuacyjne
na siłę można by przesunąc ogrodzenie i włączyć orzech w skład ogrodu już widzę minę męża jak mu o tym powiem
Dzięki dziewczyny za odwiedziny i zapraszam ponownie
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:52, 25 lis 2013

Do góry
Wróciłam Teraz ja mogę powiedzieć, że mam nogi do samej szyji Ale skończyłam. Po wydrążeniu i usunięciu skórki z 1/4 tej dużej dyni wyszło 12 woreczków, w sumie 7,2 kg Ledwo domknęłam zamrażalnik

W kamiennym kręgu od początku 22:51, 25 lis 2013

Do góry
Ciociu Gosiu, Ewciu z Mazur, Ewciu z Wielkopolski, Magdziu, Agatko, Edytko, Bogusiu, Aniu, Kasiu, dziękuję Wam za odwiedzinki...obiecałam , że pokażę swoje postępy w haftowaniu....nie są powalające, ale pare krzyżyków już popełniłam....muszę przyznać, że jest to chyba najtrudniejszy haft, jaki dotąt wykonywałam....ciekawe ile jesiennych i zimowych wieczorów posiedzę przy jego wykonaniu?...w jednym roku się nie zmieszczę....nic to jestem bardzo wytrwała

Ogród w Tarnowie 22:45, 25 lis 2013

Do góry
Zbliża się zima, cordyliny i inne doniczkowe powędrowaly do pomieszczeń

ogrodoweimpresjejolki 22:32, 25 lis 2013

Do góry
jotka napisał(a)

Jolu, a nie chcesz ich przechować? Pewnie nie zachwyciły i nie zasłużyły

Oj pewnie czapka pójdzie w ruch, bo nowa fryzjerka poszalała Przy zimowym kożuszku awaryjnie mam kaptur.
Przechodziłam dziś koło osiedlowego stawu i podziwiałam dzikie kaczki, ale nie miałam aparatu....
..Kaczek dzisiaj nie widziałam...ale mam w zamian...pozdrawiam.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:31, 25 lis 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Elizo Bogusiu Bogdziu dziękuję
to moje trzecie podejście w tym konkursie, w pierwszym albumie było tylko jedno zdjęcie, w drugi dziewięć, teraz siedem
nie mam jeszcze albumu, nie mogłam jechać do Bydgoszczy ze względu na moją pracę
organizatorzy obiecali przesłać pocztą

Piękne kadry, piękne widoczki. Nic, tylko oprawić i na ścianie powiesić!
Gratuluję
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:29, 25 lis 2013

Do góry
A tu jedna z sadozenk dębika osmiopłatkowego

a tu inna:
Pszczelarnia 22:26, 25 lis 2013

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:26, 25 lis 2013

Do góry
Werbena mi też kwitła obficie , ta co mi Sebek wiosną w kopercie wysłał

Część kępy wykopała, wsadziłam w donicę, obcięłam 1/3 wysokości i wniosłam do domu do wiatrołapu, byc może uda sie przezimować
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:24, 25 lis 2013

Do góry
malkul napisał(a)
A tu kawałek rabty z dereniem kanadyjskim, dałam troche pociętych gałązek tuji z cięcia aby chwasy nie lazły

z tyłu widac jeszcze dechy aby kora nie właziła, ale na wiosnę to wywalę (teraz już mi sie nie chce), tak samo ten stary ekobord między rabatą a tujami.

No już lepiej....tych nie widziałam
A ekobordu nawet nie zauważyłam...
Pszczelarnia 22:22, 25 lis 2013

Do góry
A teraz tematy zapachowe (bo i pierniki, i len pachną) piernik na lnie - czyli nudzimy się
W cieniu - zacieniona 22:21, 25 lis 2013

Do góry
dajana napisał(a)
Bogusiu zadałaś sobie tyle trudu aby przeczytać mój wątek w całości? no to co współczuję Nudą wieje a pokazać też nie mam co Ogród jeszcze nie istnieje zaledwie kilka róz i parę krzaczków ale dziękuję ci za wytrwałość Przed chwilą poczęstowałam się szarlotką ,po mojemu jabłecznikiem ,bo ja starej daty jestem U ciebie to nie tylko rosliny piękne ale wszechstronną wiedzę można zdobyć Znam twój ogród lecz zaległości mam u ciebie ogromne Nie jestem zbyt aktywna chociaż bym chciała Pierwszy czas który wygospodaruję spędzę u ciebie, bo zapewne wiele się zmieniło od mej ostatniej wizyty Zima za zapasem więc jest nadzieja Okrywałam dzisiaj róże, po ciemku niestety ale one kwitną i dziwnie wyglądają w tym śniegu Lato na rabacie a aura zimowa .Dziękuję za odwiedziny i cierpliwość zarazem.Serdecznie pozdrawiam

Znalazłam dzisiaj trochę wolnego czasu...stąd ta miła lektura.Pozdrawiam.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:18, 25 lis 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Nuda ciągłe to samo Ogród przecież duży nie jest...
Róże oszalały... Dzisiaj w środku nocy było -2 , róże nietknięte.....

Jest pięknie - może to już zbyt oklepane stwierdzenie, ale cóż innego napisać, skoro tak jest.. pozdrawiam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:18, 25 lis 2013

Do góry
tu lepiej widac tę bidną obiedkę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies