Najpierw jąkając się z krzykiem:
It's you, you - Alan Titschmarsch - yes yes - of course you are you
Potem ładnie i powoli: Can I doing photo with you - pleeeeeaaaaase
Mam napisany artykuł o pnączach, w lutym się ukaże.
Wisteria ma szansę się przyjąć, jak najbardziej, ale kupuj w czasie kwitnięcia, żeby miała kwiaty, to będzie wiadomo, że jest szczepiona nie siewka. Inaczej będziesz długo czekała na kwiaty.
U mojej księgowej w zeszłą zimę przemarzła, ale odbiła. Okrywać trzeba albo nie sadzić, jak zimny region.
W ekspresowym tempie przeczytałam wszystko, mnie oprócz ogrodu bardzo interesuje budowa, bo ja nasz pierwszy dom budowałam z ojcem, a właściwie to byłam kierownikiem budowy; i pomocnikiem murarza jako 19-to latka
Dużo na rabatach nie brakuje, ale zdjęcia na wiosnę wyjaśnią wszystko.
Natomiast fajny był ten malutki ogródeczek z zawijaskami
Cały dzień piszę dziś artykuły i teraz nie mogę się nadziwić ile tutaj stronek powstało
A temat przewodni Twojego ogrodu Aniu jest mi bardzo bliski, bo róż mam ciągle niedosyt.
Większość uprawiam na ulicy, a gdybym miała trochę więcej miejsca, na pewno znalazłaby się w nim profesjonalna i urokliwa różanka
Na tej ścianie nie dawałabym pnączy, bo one wymagają powieszenia kraty, chyba że posadzisz bluszcz co się do ściany przyklei.
Dałabym 3 duże kule na pniu z cisa na wysokości około 1.5 m a pod nimi nasadzenia niższe.
Palisadę bym wyrzuciła, uformowała zgrabną rabatkę, posadziła rośliny prostokątnymi polami.
Ja także się nieco zawiodłam na tej odmianie. Po pierwsze jest dość mała, słabo przyrasta w kępę i zmiana koloru liści powoduje że nie jest tak atrakcyjna.
Najlepszym sposobem na czystą wodę jest posadzenie odpowiedniej ilości roślin. Jeśli w wodzie jest to niemożliwe (można dać w koszach grzybienie lub grążele) to obok należy zbudować oczyszczalnię glebowo - korzeniową z wymuszonym przepływem wody.
Jesienią po wykonaniu stawu
Wiosną następnego roku
Bujna roślinność w strefie oczyszczającej
Druga część stawu nie ma ani jednej rośliny, bo tak zażyczył sobie właściciel ogrodu