Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:50, 01 lip 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Już pachnące lilie kwitną??? Ciekawe jak tam postępy moich...

Nie stresuj się Irciu, na pewno już nie mam porządnie posprzątanego ogrodu, wiesz ile róż przekwitło przez tydzień? Będę jechać do garażu jak po procesji Bożego Ciała

Tak, w tym roku je sadziłam, nziutkie, podobają mi się
częśc dałam w inne miejsca i będę zabierać, głupi pomysł miałam...na patelni
wow, fajny taki wjazd nie wymyślaj, u ciebie i tak stale wylizane, ale ja mam jednak większy obszar, więc pal licho, jest, jak jest

jaka to róża wg ciebie???
Ewa nie może rozpoznać; ma full pąków
Ogródkowe perypetie:) 11:41, 01 lip 2016

Do góry
i lilie.. niestety dużo nie wyszło

moja biel..
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:26, 01 lip 2016

Do góry
Już pachnące lilie kwitną??? Ciekawe jak tam postępy moich...

Nie stresuj się Irciu, na pewno już nie mam porządnie posprzątanego ogrodu, wiesz ile róż przekwitło przez tydzień? Będę jechać do garażu jak po procesji Bożego Ciała
Ania z Zielonego Wzgórza 08:07, 01 lip 2016

Do góry
Anemony

Goździki

Maki

Aksamitki już po odchwaszczeniu

Nagietki samosiejki

Lilie, czekam kiedy zakwitną

Katalpa

Mój pierwszy mieczyk

Skalniak

Droga do spełnienia 23:29, 30 cze 2016

Do góry
To dobrze, że lilie się rozkręcają, będzie co oglądać
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 22:38, 30 cze 2016

Do góry
Dziękuję za cudowne zdjęcia! Szczególne te lilie wodne w takiej ilości mnie przytrzymały na tej stronie! Fantastico!
Rododendronowy ogród II. 20:56, 30 cze 2016

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
I kto tu mówi, że jej róże nie lubią Bogdziu, cudowności różane masz, ale i lilie też piękne. Buziaki

Agnieszko miło Cie widziec,z przyjemnoscia przyjmę Twoje pochwały . Buziaki przesyłam i pędzę na mecz.
Rododendronowy ogród II. 20:33, 30 cze 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Gniazdko misternie uwitelilie prześliczne , jeszcze się takich nie dorobiłam a róże dech w piersiach zatykają z wrażenia

Gniazdka głównie w starych ogrodach , musisz poczekac ale na pewno sie doczekasz.
Gożdzikowa - wiejski ogród 18:57, 30 cze 2016

Do góry
oj gorączki nie zazdroszczę to super, że już lepiej

lilie i róże cuuuuuuuuuudne
Rododendronowy ogród II. 18:18, 30 cze 2016

Do góry
I kto tu mówi, że jej róże nie lubią Bogdziu, cudowności różane masz, ale i lilie też piękne. Buziaki
Ogród Małej Mi - sezon 2016 17:29, 30 cze 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Poza Twój ogród. Po prostu.

Nie wyciepię......
Szkoda

Myślę....

Na lilie, liliowce to najgorszy rok ze wszystkich.. tak nędznie to nie było

Kwitnie
Ogród Małej Mi - sezon 2016 17:28, 30 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Ja bym sie bala nogi tam wkladac
A przerabianie kulek bukszpanowych na zywoplociki i kostki to juz w tym roku trend ogrodowiskowy

Ooooo........ zastukało jak u pomysłowego Dobromira... na kępy kulek nie ma miejsca, ale zrobić kilka kostek.... to jest myśl ... połączę jednakowe wymiary i będą większe i mniejsze kostki... a rabata jest prostokątna..

o la, la, la..... to jest EUREKA.. byle do realizacji nie zapomnieć ..

Wszystkie lilie też dupiaste w tym roku Ponad połowy nie ma A te co by żyły pożarło je sąsiedztwo Oj znów doojrzewam do rewolucji..

Ogród Małej Mi - sezon 2016 16:19, 30 cze 2016

Do góry
Piotr_ napisał(a)
Przeleciałem po ogrodzie u cb i zostawiam ślad, kolorowo i kwitnąco u cb i lotoski ci kwitną ehh.
podziwiam i zmykam lilie na oczku tez ci kwitną

Lilie takie jak u Ciebie to ja mogę pomarzyć Potem zerknę co Ciebie.. bo muszę uciekać do pracy ..

Rododendronowy ogród II. 13:57, 30 cze 2016

Do góry
Gniazdko misternie uwitelilie prześliczne , jeszcze się takich nie dorobiłam a róże dech w piersiach zatykają z wrażenia
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:44, 30 cze 2016

Do góry

Wysokie byliny połamane, Annabelki pierwszy raz wypuściły kwiaty to połamało, cały miskant Giganteus połamany co przez 5 lat się nie zdarzyło nawet przy największych burzach, nawet kwiaty żurawek wyłamało, lilie, jeżówki, szałwie kilka doniczek pozrzucało

dopiero doczytałam
kurcze

..........................

pięknie Ci to wyszło!!!!!
do kopiowania

cudooooooooownie!!!!!
Coś jeszcze, coś więcej... 08:54, 30 cze 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Lilie słodkie są, lubię ten ich majtkowy róż
Życz mi jeszcze powodzenia wieczorem, by wszystko gładko poszło Ale co to się nie przyznam

Aha - i przypomnij się mi dziecko drogie, chciałaś coś ode mnie? Jakieś siewki, sadzonki - oprócz vertigo co go nie mam? Bo coś mi świta czasem, ale nie mogę sobie przypomnieć co i w kalendarzu muszę zapisać

hahah
a właśnie myślałam czy pamiętasz o moich orlikach

ten majtkowy róż jest super

a poszło gładko czy jak po grudzie hę?
przyznaj się
Droga do spełnienia 08:14, 30 cze 2016

Do góry
dziękuję wszystkim za odwiedziny

maki mają krótki żywot ale w dużej ilości są piękne
lilie się rozkręcają
Żywopłotki cisowe. 23:07, 29 cze 2016

Do góry
Lilie białe są piękne tylko nazwy trzeba identyfikować czy to Rexona czy Keslo.

14 paków mają niektóre.

To już inna odmiana tylko jaka?

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 22:59, 29 cze 2016

Do góry
Szybko pisze bo brak czasu i idę spać bo rano wstaję...
Prawie co goście imieninowi odjechali odemonie
Co słychać w ogrodzie dziś pospacerowałem więc wiem wszystko.

Więc tak;
Na rabacie z jukami ( śródziemnomorska rabata) rozkwit totalny wszystkie juki prawie kwitną :0 co mnie cieszy najbardziej, nawet dziewanny tam się wysiały same i kwitną.
Na rabacie na ogrodzie lawenda się pozbierała a myślałem że już po niej, ale za to wrzosy dużo ich przepadło trudno, zostało może z 30 krzaczków. Bambus ładnie się rozrasta na rabanie a reszta to iglaki .
Na skarpie przy oczku wszystko do cięcia się nadaje bo wchodzi wszystko w siebie tak to jest jak sadzisz małe... . Ale każdy błędy popełnia.
Na oczku lilie górują, kwitną jak szalone ehhh tylko podziwiać, zmieniłem aranżację na podeście są agapanty, palma i juka co będzie kwitła , za podestem też ściana z juk już kwitnie, marsylia chyba dobrze się czuje w oczku bo rośnie jak szalona o dziwo a kupiłem małe sadzonki. Reszta w oczku to busz się robi.
Na bylinówce wszystko rozkwita co mnie cieszy chociaż tam kolorowo i wesoło obok niej do kwitnięcia szykują się hortensje drzewiaste będzie co podziwiać jak im nic się nie przydarzy...
Reszta roślin doniczkowych palmy, oleandry, figi itp. ma się dobrze rośnie jak szalona.
Trochę się rozpisałem ale czas ucieka więc kończę i zapraszam do zwiedzania a ja zwiewam zostawiam juki kwitnący szpaler na dobranoc

Podwórkowa rehabilitacja 22:49, 29 cze 2016

Do góry
Nallar napisał(a)

No co Ty? już kwitnie, u mnie, widziałaś same kurdupelki.
Ty zazdrościsz mi zieleni a ja Tobie kolorów Dalia pięknotka.

Kwitnie, bo te podpędzałam w szklarni.
W innych miejscach też małe.
Kolor u mnie wyrazisty a niebawem dojdą fioletowe i białe liatry i lilie różowiaste. Dalia jeszcze jedna (Smokey) nie pokazała swych barw
No i cała ściana powojnika Krakowiaka w blokach pąkowych i jeżówki białe i bobo hortensja.... kurde ale mam tych kwiatków
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies