Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Monka 21:06, 04 lip 2016

Witam Bogdziu , ja też podglądam Twój wątek i tym bardziej się cieszę, że będę Cię mogła poznać osobiście w sobotę u Nikity, do zobaczenia
Bogdzia 21:08, 04 lip 2016

Kindzia napisał(a)
Ja się też z budleją pożegnałam dawno temu. I tak mam masę kwiatów przekwitłych do cięcia, dużo czasu mi to zajmuje. Szczególnie teraz, jak przekwitają róże i lilie azjatyckie...a jeszcze dalie...coraz bardziej wygodna się robię.

Popatrzałam na piękne zdjęcia Bogdziu i wreszcie zobaczyłam, że widać u Ciebie róże w ogrodzie!!!

Buziolek

Kaska w twoim młodym wieku mówic o wygodach to wstyd. Co to jest obciac troche róz wielkokwiatowych, co innego pnące lub zwisające jak moje.Deszcz i wiatr poplątały je okropnie i nie wszędzie jest do nich dostęp. Dzis z M obcinalismy,ja lubię kazdą robote w ogrodzie ale moje oczy , kolana i inne częsci zaczynają sie buntowac . No to w końcu ktos zauwazył te róże. Buziaki.
Bogdzia 21:08, 04 lip 2016

Monka napisał(a)
Witam Bogdziu , ja też podglądam Twój wątek i tym bardziej się cieszę, że będę Cię mogła poznać osobiście w sobotę u Nikity, do zobaczenia

A to nowina , juz nie moge sie doczekac. To do soboty.
Bogdzia 21:09, 04 lip 2016

an_tre napisał(a)
I fajnie, będzie można zobaczyć znajome twarze i ogród Nikity, wyparzyłam u niej niezłą kolekcję host
pozdrówka

Tak ona zakochana w hostach a Ty tez???
Bogdzia 21:11, 04 lip 2016

Dorota123 napisał(a)

Co to za róża? Właśnie robię listę zakupów. Róży Albericht na razie nie znalazłam. Ile lat ma ta róża?

Dorotko to Rosarium Uetersen dosc wytrzymała róza i powtarzajaca kwitnienie , jedna z tych łatwiejszych w uprawie.Ta ma pewnie z 10-11 lat ale rosnie w strasznych warunkach bo była posadzona przy płocie i niezbyt chciała rosnac to posadziłam tam jałowce skariokety (jakis bład tu jest) i jak ten koło niej urósł to postanowiła zrobic mu konkurencje. jest w niego wrosnieta a razem rosna w wąskim paseczku ziemi bo dalej jest kostka, ma wiecznie sucho i co rok niezawodnie kwitnie. One u mnie zawsze na poczatku kiepsko rosna a po kilku latach zaczynają byc ładne. inna tez nie chciała rosnac to posadziłam w ym miejscu powojnika to teraz walczą o miejsce i obydwoje sa wielkie a trzecia która tez kiepsko rosła zostala zastąpiona wielkim srebrnym świerkiem i teraz rosnie , wyłazi spod niego , na zdjęciach są wszystkie o których tu pisałam.
an_tre 21:19, 04 lip 2016

Bogdzia napisał(a)

Tak ona zakochana w hostach a Ty tez???
Też je lubię i trochę powiększam zasoby ale daleko mi do Nikity, a poza tym ona ma je wszystkie podpisane, a ja nie są to kupowane na ryneczkach, w szkółkach, nie wszystkie były podpisane dary od znajomych, mam też od ciebie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 21:25, 04 lip 2016

an_tre napisał(a)
Też je lubię i trochę powiększam zasoby ale daleko mi do Nikity, a poza tym ona ma je wszystkie podpisane, a ja nie są to kupowane na ryneczkach, w szkółkach, nie wszystkie były podpisane dary od znajomych, mam też od ciebie

Hostę?Mnie dotąd były obojętne ale jak mi galęzie świerków od dołu zaczely podsychac to sie okazało że najlepiej swierki podsadzic hostami i ładnie wygląda i pomalu tak robię , dobre rozwiązanie a i niektóre hosty swietnie wygladają.
an_tre 21:29, 04 lip 2016

Bogdzia napisał(a)

Hostę?Mnie dotąd były obojętne ale jak mi galęzie świerków od dołu zaczely podsychac to sie okazało że najlepiej swierki podsadzic hostami i ładnie wygląda i pomalu tak robię , dobre rozwiązanie a i niektóre hosty swietnie wygladają.
tak rosła u ciebie koło drewutni u mnnie też świerki podpierają, usuwam inne roślinki i sadzę hosty, jestem w trakcie zmian pod świerkami
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
alis 21:37, 04 lip 2016

Bogdzia napisał(a)

Zdjecie motylka sie spodobało ale jak na razie motyli za wiele nie ma. Kwitna juz jeżówki i rudbekie i zawsze było na nich pełno motyli a teraz wogóle nie ma.

Bogdziu, mistrzowskie foty! Czy to firletka może?
jolanka 21:41, 04 lip 2016

Bogdzia napisał(a)

Niewatpliwie budleje zaproszą do ogrodu motyle a na tych długich kwiatach piękne zdjecia motylom mozna zrobic.Obiecałam Ci zdjecia mojej róży Maizner F

Kurcze, ona nawet wysoka jest. To może nie zabiorę jej Ma miejscówkę obok Bonici a z drugiej strony Geishę. Ale luźno tam jest.

Bogdziu, a co to za kwiatki takie bladofioletowe po lewej stronie w liliowcach? Śliczne