Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w Klein Kottorz 22:54, 06 lip 2022

Do góry
daszum napisał(a)

Wygląda identycznie jak moja Endlles Summer, stara bardzo wartościowa odmiana.
Ogród w Klein Kottorz 22:44, 06 lip 2022

Do góry
Jeżówki

Ogród w Klein Kottorz 22:38, 06 lip 2022

Do góry

Sezon 2017 u Hanusi 22:36, 06 lip 2022

Do góry
Joku napisał(a)
U mnie nie ma pomidorowego szaleństwa bo jem jedynie zupę pomidorową . Cały czas pamiętam twoją podpiekaną cukinię. Pyszna była .

Jolu, zwykły przepis, plasterki boczku, cebulka, cukinia w paski-sól z pieprzem
*do tego ziemniaczki młode zapiekane razem/po ugotowaniu/-i masz obiad

cukinię posadziłam późno- jeszcze nie kwitła, jak byłam w niedzielę,
jutro, ma być deszczowo-wizyta odwlecze się.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:29, 06 lip 2022

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Haniu, a co to?

Krwawnik kichawiec. Bardzo fajna roślinka. Wysiewałam go kilka lat temu w pudełku po margarynie. Kępki powtykałam w różne miejsca. Bardzo ładnie współpracuje z różami i wszelkimi trawami. Kwitnie dosyć długo. Lubi słońce.

Ogród w Klein Kottorz 22:29, 06 lip 2022

Do góry
Czas hortensji

Wymarzony sielankowy ogród..... 22:26, 06 lip 2022

Do góry
Monia81 napisał(a)

Haniu odgłosy pracujących pszczół, trzmieli uwielbiam, jeden bzyk przy tej łące a flacelia jest oblegana z każdej strony dlatego tak lubię tam teraz siedzieć i patrzeć na te pracujące owady przestrzenie dziękują za pochwałę a tu na dobranoc łączka

Jesoooooooooo! Boski widok.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:24, 06 lip 2022

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Haniu, a co to?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:23, 06 lip 2022

Do góry
antracyt napisał(a)
Zupełnie nie rozumiem Waszego problemu z tymi czosnkami... u mnie są w zaniku. Mam je w kilku miejscach i wszędzie to samo. Spokojnie możecie mi nadwyżki cebulowe podsyłać

Pół wora na odpady bio zapełniłam tymi czosnkami. A to tylko z 40 cm fragmentu rabaty. Nie miałam serca wyrywać dalej, bo są teraz w fazie mocnego fioletu i przyciągają mnóstwo trzmieli. Gdybyś tylko była bliżej. U mnie wrastają w krzaczki poziomek, w róże i w byliny.
Strach je wyrzucić na kompost.

Ogród z zegarem 22:22, 06 lip 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)

Jak ja lubię malwy
Te Twoje przestrzenie dają tyle możliwości do szaleństw ogrodowych, za to ogarnianie chwastów już by mnie przerażało
Wymarzony sielankowy ogród..... 22:15, 06 lip 2022

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Rewelacyjnie prezentuje się ta łąka. Facelia robi w niej dobrą robotę. Tam pewnie aż huczy od bzyków.
Sad też cudowny. Ach te przestrzenie.

Haniu odgłosy pracujących pszczół, trzmieli uwielbiam, jeden bzyk przy tej łące a flacelia jest oblegana z każdej strony dlatego tak lubię tam teraz siedzieć i patrzeć na te pracujące owady przestrzenie dziękują za pochwałę a tu na dobranoc łączka

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:12, 06 lip 2022

Do góry
Pogoda zrobiła się jakaś dziwna. W nocy znowu mocno popadało, a w dzień szału nie było. Jakieś 20 stopni i sporo chmur. Od tych nadmiarów wilgoci na niektórych różach pojawiła się czarna plamistość. Z dwojga złego: susza czy plamistość, wolę już plamistość.
Rabaty się wyciszyły kolorystycznie. Następna porcja intensywnych barwnych plam pojawi się dopiero jesienią. Wcześniej zakwitną hortensje, ale ich kwiaty trudno uznać za intensywnie kolorowe.

Jarzmiankom u mnie dobrze i w cieniu, i w słońcu. Tak jak pisze Pszczółka, są dobrym towarzystwem dla róż. Dla hortensji też.

Elmshorn wciąż w fazie I kwitnienia.

Wymarzony sielankowy ogród..... 22:09, 06 lip 2022

Do góry
anabuko1 napisał(a)

ale cudne , mwlownicze widoczki natury
Ja takie bardzo lubię

Aniu dziękuję kciuki trzymam mocno

Wymarzony sielankowy ogród..... 22:08, 06 lip 2022

Do góry
Krakus napisał(a)

Pieknie wszystko taki busz
mam pytanko co to za trawy wzdłuż ścieżki?

Dziękuję ta trawka to sesleria jesienna, jak dla mnie super trawka

Jankowskie Jeziorany - las, woda, cień 22:07, 06 lip 2022

Do góry
Wyszła nam mała plaża

Wymarzony sielankowy ogród..... 22:06, 06 lip 2022

Do góry
Roocika napisał(a)

Łąka przecudna i ten kadr mnie zachwycił.

W tym sezonie wszędzie widzę ożankę i myślę intensywnie gdzie ją posadzić

Monika, powiedz mi, czy ty ogławiasz w sezonie byliny jak przekwitną? Masz ich dużo i tak mnie to zastanawia

Asiu dziękuję jeżeli chodzi o bylinki to do tej pory nic z nimi nie robiłam, bo chciałam żeby się rozsiały na rabatach, dałam im poszaleć no teraz to już muszę co poniektóre ograniczyć, więc po przekwitnięciu będę je podcinać np ożankę bo ta to szaleje bez umiaru. Na jesieni byliny wycinam żeby Wiosną mieć więcej czasu na inne czynności

Ożanka jest fajną bylinką, jak jej dasz miejsce to ci tą miejscówkę bardzo szybko ogarnie i da bardzo widoczną plamę na rabacie
Jankowskie Jeziorany - las, woda, cień 22:05, 06 lip 2022

Do góry
Lecimy

Wymarzony sielankowy ogród..... 22:04, 06 lip 2022

Do góry
Monia81 napisał(a)

Mireczko jeszcze siewek nie przesadzałam, w sumie dopiero na tarasowej w tym roku się mi gaura rozsiała, chyba za dobrze plewiłam w poprzednich sezonach nie chciałam jej przesadzać w ostatnim czasie bo te upały dawały w kość a teraz się zastanawiam bo jest fajnie ziemia wilgotna czy nie spróbuję, o takie mam te siewki

Tak i ja pomyślałam że dobra pogoda na przesadzenie. Siewki moje są podobnej wielkości co twoje.
Moniko pamiętasz bodziszka którego mi przysłałaś? Jak on u ciebie długo kwitnie ? Bo u mnie kwitł w czerwcu i już przestał.
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:58, 06 lip 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
Łąka jest prześliczna. Świetnie wyglądać i tak nie do końca jak łąka, tylko jak „normalna” rabata .
Otoczenie łąki także super, duuuuuzy teren, dużo pracy , ale dla takich efektów warto ❤️
Buziaki!

Ps. Zdjęcia bardzo ładne robisz

Aga buziaki bardzo się cieszę, że łączka tak fajnie wyszła a ile radości bzyki z niej mają szkoda że nie mogę Wam puścić tego odgłosu pracujących pszczółek i nie tylko

Wszystkiego po trochu 21:54, 06 lip 2022

Do góry
mirkaka napisał(a)
Dla Martki wrzucam przekwitającą Golden Celebration, to ostatnie dwa kwiaty, ten drugi ma jakby wysypane płatki ze środka i w tej fazie jest podobny do tego u Zuzanny, więc może się myliłam u niej

A jak pachnie Twoja GC?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies