Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja działka. 21:13, 08 paź 2013

Do góry
Bardzo ładna ta żurawka

Pozdrawiam słonecznie
Kolorowe Rabaty Martek 21:09, 08 paź 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Marta co tu dużo mówić... jesień nas zaskoczyła a wczoraj lato jeszcze było

An_tre na awatarku lato,radość i niech tak zostanie.
Buziak wielki
Kolorowe Rabaty Martek 21:07, 08 paź 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Jest moja zguba
zostawiam cynie, bo dzieki tobie je mam i kwitnie tytoń, nasiona zbieram

Miła moja cynie piękne i wytworne ,ale Ty piękniejsza
Oczy cieszą się na Twój widok Irenko .
Tulę mocno.
W kamiennym kręgu od początku 21:05, 08 paź 2013

Do góry
edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)
Pozdrowionka lecą

Dzięki Edytko za tytonia
Kolorowe Rabaty Martek 21:04, 08 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja też byłam Zdecydowanie musisz więcej działać

Danusiu jak miło Cię widzieć w skromnych progach .Bardzo chciałabym bywać częściej ,ale jeszcze to nie możliwe
Tęsknię za Tobą i Wami ,ale nie ma łatwo .
Dziękuję za śliczny duet .
Ściskam mocno
Działka wkoło Lubczyka :) 21:03, 08 paź 2013

Do góry
Witaj Kasiu widzę że ciężka praca odwalona ,świętowanie i wyjazd zobaczysz zaraz będzie piątek i rodzinka w komplecie a co do pracy to ja najbardziej lubię sadzenie i planowanie i latanie zroślinkami po całej działce super- zobaczysz efekt murowany a na koniec wszystkiego naj Kasiu
Kolorowe Rabaty Martek 21:01, 08 paź 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Dziękuje za odwiedziny Martku. Zostawiam tobie moje tegoroczne pelargonie. Życzę dużo dobrego.

Joku pelargonie masz wypasione i piękne .
Dziękuję za odwiedziny ,ściska mocno
Kolorowe Rabaty Martek 20:57, 08 paź 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Martuś bardzo się ucieszyłam że się pojawiłaś. Miło zawsze Cię widziec. Sebek wkleił mnóstwo tulpanów a ja jesiennie dzisiejsze zdjecia zimowitów.Mnóstwo uścisków zostawiam.

Piękne są te zimowity najbardziej przemówiły do mnie te białe .
Dziękuję Bogdziu .
Bożenko pozdrawiam i ściskam.
Ogród Magdalenka 20:56, 08 paź 2013

Do góry
Taki wianek bardzo mi się spodobał i połączenie bluszczu z "mrozem" ... w mojej ulubionej kwiaciarni w rynku
Moje "Ranczo Akapulko" 20:56, 08 paź 2013

Do góry

8 października 2013

Pytałam rolników na temat pomidorów, dlaczego chorują, jednoznacznie stwierdzili że trzeba robić opryski, zaniemówiłam, bo chciałam pięknie i ekologicznie, no cóż źle się dzieje. Jednak w tym roku w moim przydomowym ogródku miałam pomidorki super , wielkie i smaczne , a kiedy dowiedziałam się że na działce nikomu nie rodzą pomidory, to się załamałam. Ale ja spróbuję posadzić swoim sposobem, może mi się uda, nie wiem.
Wiem jedno ze obok mojej działki jest łąka i troszkę dalej jest staw z rybkami.
Wiem też ze nad ranem czasem jest strasznie chłodno , czasem jest mgła i to dla tego pomidory czernieją. Zresztą poczytałam już o chorobach , kiedy/kolwiek sadziłam pomidory zawsze były zdrowe, zielone silna gruba skórka a później dojrzewały ładnie. Raz jedyny tylko mi sczerniały wszystkie, bo tamtej nocy była silna mgła, wszystkie mi sczerniały za jedna noc.Dla tego tak sądzę ze pomidory boją się mgły.
Teraz zastanawiać się czy będą rosły pomidory , czy tez nie , nie muszę, bo do wiosny jeszcze kawał czasu, później pomyślę co zrobię jak mi nie będą rosły, dla zabezpieczenia posadzę je też w przydomowym ogrodzie.
Dziś dokończyłam kopanie ostatniej grządki i posadziłam 2 jaśminy i dwie Tawuła norweską - śnieżny krzew , i 2 takie żółte listeczki mają i kwitną, zapomniałam jak się one nazywają.Obok jaśminku i tych żóltych krzewików na wiosnę postawię mały wilkinowy płotek.

Teraz kiedy będę jezdziła na działkę za każdym razem będę przywoziła kartonik ziemi z działki i wysypię go na grządki , bo w ogródku przydomowym mam strasznie mokrą ziemię. W zeszłym roku dałam nawóz kurzy w ogródku przydomowym, chyba dlatego pomidor i ogórki , selery, rabarbar ywyrosły bardzo ładne,natomiast rzodkiewka wogóle zdziczała i wcale nie rosła.
Marchewki i pietruszki nie siałam w tym roku, bo ogródek jest bardzo mały.

Grembosiowo 20:42, 08 paź 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...i altana super i domek narzędziowy...pokażesz zbliżenia kominka w altanie?

Proszę bardzo, chociaż już pokazywałam, brakuje jeszcze drzwiczek do szafki i wędzarni.

Ogród Magdalenka 20:38, 08 paź 2013

Do góry
Ogród Magdalenka 20:36, 08 paź 2013

Do góry
Przed wejściem wrzosy i dynie

Ogród cioci 20:31, 08 paź 2013

Do góry
Nie mam zdjęć z ogrodu ale jesień w górach mam.
Grembosiowo 20:26, 08 paź 2013

Do góry
Musiałam się sporo nagłowić jak to podzielić, bo u mnie w przedogródku symetria (nerkowa ).

Czosnki posadziłam między lawendą a zawijaskiem buszpanowym i wśród host. Krokusy- wzdłuż chodnika.
Jestem ciekawa jaki będzie efekt, i czy bardzo będą widoczne zasychające liście czosnków wśród lawendy...

Grembosiowo 20:11, 08 paź 2013

Do góry
Pozdrawiam odwiedzających, miło mi, że do mnie zaglądacie.

Posadziłam dzisiaj 370 cebulek - różne czosnki i krokusy. Jeszcze trochę zostało do posadzenia... Plecy i dłonie strasznie bolą, ledwo żyję, to mój debiut z cebulowymi, zobaczymy co z tego wyjdzie.
A to przygotowania...

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:09, 08 paź 2013

Do góry
Posadzone boroweczki:

Samosiejka - chyba berberys? Perukowiec?

Ostrogowce, koniecznie muszę znowu wysiac, cudne sa!

Winogronka ostatnie...

Brzoskwinie opadają na potęgę...

Pigwowiec po raz pierwszy ma owoce:

Ostatnie roze..

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:00, 08 paź 2013

Do góry
Gabrysiu, dziękuję! Tu sie jeszcze jedna zaplątała:

Dawno nie dostalam tak mocarnej paczki

Zamiast piwonii koperkowej sama ziemia... az sie boje tam grzebac, mam nadzieje jest zdrowe klacze i na wiosne sie obudzi...

Jesien!

Jurajski Ogród 20:00, 08 paź 2013

Do góry

cdn - jutro
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:54, 08 paź 2013

Do góry
Trawki moje jesienne...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies