Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

paniprzyroda 23:56, 20 sty 2014

AgnieszkaBK napisał(a)
Fajne ptaszki odwiedzają Twój ogród. Bardzo ładne prace, stonowane i eleganckie Pozdrawiam

Agnieszko , widziałam Twoje piękne bombki, czy pokazywałaś coś jeszcze np. w pogaduszkach?
monteverde 00:01, 21 sty 2014

paniprzyroda napisał(a)
Kasiek
barbara_kraj... na pewno miejsce się znajdzie na następne lilie, a wybrałaś na pewno piękne
an_tre masz rację, nie dość że pięknie kwitną to jeszcze pachną intensywnie,

Od wczoraj silny wiatr i deszcz ze śniegiem, zaczął się ruch przy karmnikach, sikory gromadnie okupują wszystkie stołówki, pojawiły się też inne ptaszki. Zdjęcia robione przez szyby:
kowalik, czuł się bardzo pewnie, sikory ustępowały mu miejsca, na krótko pojawiał się drugi, nieco mniejszy:

mazurek

piękne ptaszki, w tamtym roku miałam kolegę kowalika, codziennie przylatywał na taras i potrafił przepędzić wszystkie, które właśnie korzystały z karmnika ptaki, bardzo waleczny i dzięcioł też przylatywał ale duży, średniego nie miałam przyjemności gościć kwiatki też piękne pozdrawiam
paniprzyroda 00:06, 21 sty 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Mała Mi i mnie oczarowała liliami. Są piękne.

Ewo, moja mama miała kiedyś lilie, gdzieś ten sentyment pozostał a jak popatrzy się na te wszystkie cudeńka, pokazywane tutaj, to chęci się nabiera, tym bardziej, że nie są tak kłopotliwe w uprawie
paniprzyroda 00:34, 21 sty 2014

monteverde napisał(a)

piękne ptaszki, w tamtym roku miałam kolegę kowalika, codziennie przylatywał na taras i potrafił przepędzić wszystkie, które właśnie korzystały z karmnika ptaki, bardzo waleczny i dzięcioł też przylatywał ale duży, średniego nie miałam przyjemności gościć kwiatki też piękne pozdrawiam

Aniu, podobne spostrzeżenia poczyniłam dzisiaj co do kowalika. Być może, że przylatywał już wcześniej, ale ja go nie widziałam, za to dzięcioły, sójki są co roku przy kubeczkach.
Kwiatków mało, bo czasu było brak, teraz troszkę nadrobię

monteverde 00:44, 21 sty 2014

mialam wielosił z listkami biało zielonymi, a po dwóch latach były już same zielone, czy te zielone to trzeba wyłamywać łodygi?
paniprzyroda 01:21, 21 sty 2014

szałwia muszkatołowa po lewej, kwiaty w trudnym do określenia kolorze, bardziej niebieskim niż fioletowym

Na koniec niebieskości runa leśnego:
Mala_Mi 13:59, 21 sty 2014

Przetacznik ożankowy taki dziki widzę
Dużo niebieskiego..
Ozdóbki ptaszkowe podziwiam.. szkoda, że tak daleko bym sie też zapisała na lekce decupage.
Lilia biało różwa-piękna

Odpowiedź dla Joli..są lilie które kompletnie nie pachną

Do Wł..a zawsze przez Łódź

Kowalika nigdy u siebie nie miałam .. czekam może sie pojawi
paniprzyroda 17:15, 21 sty 2014

monteverde napisał(a)
mialam wielosił z listkami biało zielonymi, a po dwóch latach były już same zielone, czy te zielone to trzeba wyłamywać łodygi?

Posiałam wielosiły dwa lata temu, w ub. roku kwitły, ale właśnie te zielone. Jeśli białozielone wypuszczają tylko zielone łodyżki, też bym wyłamała, żeby nie zdominowały całej rośliny, chyba zachodzi tu zjawisko zwane rewersją
paniprzyroda 17:30, 21 sty 2014

Mała Mi okazuje się, że w ogrodzie rośliny w konkretnych kolorach są, jednak nie wszystkie fotografowane, jeśli do Wł. przez Łódź, to ja po drodze, u Ciebie inne ptaszki
Welka 17:40, 21 sty 2014

paniprzyroda napisał(a)

A skoro dziś niebieski, to może w takim wydaniu, cały czas ogrodowo...

Jakie cuda!!!!
Muszę chyba się podszkolić w decoupage, bo za chwilę mam ferie i miałabym zajęcie.
Pozdrawiam