Szerokość docelowego zasięgu korony nie jest tak ważna w samodzielnym projektowaniu ogrodu, jak narysujesz mniejszą czy większą - nic się nie stanie. Ważne aby pod drzewem wykorzystać miejsce i coś tam "posadzić" na projekcie, a jak duża działka to można trochę zaoszczędzić i nie dawać tyle roślin, posadzić wszystko w większych odległościach.
Dzieki Danusiu!
Ech, tak myślałam, że podpis gdzieś musi być, ale mi umknął... Róża po prostu cudo!!!!!!!!!! Pierwszy raz o niej słyszę, no ale też do specjalistki od róż to mi daleko. Zaraz będę szukać więcej informacji o niej.
Jak to zrobic, żeby w moim maleńkim ogrodzie pomieścić te wszystkie piękności????? Macie pomysły?????
Przed zadołowaniem owiń donice folią albo w reklamówkę włóż, żeby donica się nie pobrudziła.
A w domku letnim no to masz po kłopocie, tylko troszkę wody trzeba co jakiś czas polać.
W starym ogrodzie (U Babci Jasi) miałam dużo perzu, ale systematyczne urywanie, wyrywanie, podkopywanie w końcu pozwoliło mi wygrać tę walkę. Dasz radę
Z perspektywy czasu satysfakcję mamy, ale więcej takiego heroicznego trudu byśmy nie podjęli.
Teraz mam tak z ogrodem, niby satysfakcja wielka, że wlakę z chwatami zaczynam wygrywać ale ile mnie to wysiłku fizycznego i bólu kręgosłupa kosztuje
A gdyby tak człowiek w Lotto wygrał poprosił by Gardenarium o piękny projekcik i w dwa tygodnie takie cudeńko by powstało. A tak to latami te kule będę cięła, aby w ogole przypominało bukszpana i nocami będę wzdychać do ogrodu Danusi......
Tutaj Rh i przód ok, nawet ten ekranik z cisa by się zmieścił, no całkiem moje klimaty, stożek moim zdaniem z kulkami nie wejdzie. Ale bardzo mi się podoba bo to całkiem "moje klimaty"
A tutaj jakby ten ekran zrobić z 5 a nie z 3 cisów i przesunąć na ścianę na prawo od kul? A w 3 kule dorzucić kulę na pniu z cisa? A pod oknem 5 traw nie za wysokich?
Morning Light?
Jedno koło, a nawet niekoniecznie koło można zostawić ( to z lewej) a drugie bym zlikwidowała, przesadziła rośliny w rabatę. Linia na projekcie fajna jest. Nie warto włączać tak daleko oddalonej wyspy w rabatę bo zatracisz proporcje.
Za drugim oglądaniem spodobała mi się beczka z truskawkami.