Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Co z tym ogródeczkiem począć 14:27, 07 paź 2013

Do góry
Mam dylemat
Jak Danusia pokazywała montaż ciurkadełka pokrywa zbiornika była ponad poziomem gruntu.
Wy mówicie że niżej ,żon twierdzi że tak jak jest teraz jest dobrze
Gooopia już jestem
Zobaczcie czy tak jest dobrze

No i tak to wygląda
W kamiennym kręgu od początku 14:24, 07 paź 2013

Do góry
ANIA napisał(a)
Aniu, co za imponujace ilości cebul. Ja kupiłam w tym roku 300 cebul i zastanawiam sie jak podołać temu wyzwaniu. A tu dopiero u Ciebie widzę co może prawdziwa ogrodniczka.
Aniu, to jeszcze nie wszystkie...reszta będzie sadzona jutro w innej częsci ogdodu...mam ze sobą notesik i po kolorach niteczek sprawdzam kolor tulipanów i staram się sadzić zmieniając kolory

a tu już po posadzeniu

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:20, 07 paź 2013

Do góry

Zaczyna też "włazić" przez okno połaciowe

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:19, 07 paź 2013

Do góry
I przez balkon

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:18, 07 paź 2013

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:17, 07 paź 2013

Do góry

Ogród "pcha" się przez okna

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:16, 07 paź 2013

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:15, 07 paź 2013

Do góry
Dojrzewam z decyzjami, bo niechcący narobiłam bałaganu

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:13, 07 paź 2013

Do góry
Pochmurno dzisiaj

Rewolucyjna rabata od tyłu

Mój jesienny ogród 14:01, 07 paź 2013

Do góry

Pokazałem dalsze zdjęcia z wycieczki, w ostatnim poście dużo dębów błotnych, była tam cała aleja, alę mam dla Was nowinę, byłem wczoraj na rybach i w końcu trafiłem na skoki, rewelacja, szykujcie patelnię. Jednak to może w następnym albo jeszcze w kolejnym. Pozdrówka przesyłam.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:57, 07 paź 2013

Do góry
tu je widać

Mój jesienny ogród 13:56, 07 paź 2013

Do góry

Halino, pierwszy raz słyszę że część bocianów zostaje, wiem że w Niemczech jest cieplej niż u nas a na południu, mało co śniegu ale nie wiedziałem o tym. Tu jest jak piszesz miasto miesza się dzikością natury, to mi się też bardzo podoba. W kraju to takie ogrody by rozszabrowali w jedną noc same dołki by zostały. Ja u siebie próbowałem coś sadzić za płotem, to albo wykopali albo połamali i nic nie mam, śmieci do zbierania co tydzień po hołocie. Róże są ładne ale ja za nimi nie przepadam i siebie mam 3 ale nie zajmuję się prawie nimi. Być morze orzeł nie wyszedł po orlemu i jakość kiepska, ja nie podglądam przez kamerki, wolę osobiście. Jak mam taką możliwość i okazję to rozmawiam z polakami. Dziękuję Wam za miłe słowa i muszę kończyć.

Mój jesienny ogród 13:51, 07 paź 2013

Do góry

Witajcie, dziś dalsze fotki z wycieczki, pierwsze trzy zrobiłem po drodze na ulicy, na jednym jest cerkiew.
Haniu, bardzo mi się też kładka podobała i nic nie poniszczone ani papierów nie narzucane. Sklep z zewnątrz nic szczególnego ale w środku, ładnie i przyjemnie. Są wędliny robione tutaj ale ja nie jadam wędlin już mi dawno obrzydły, jadam tylko swojej roboty, reszta to można się po tym przekręcić. Są polskie smakołyki, puszki, słoiki i różne tam i woda, pije naszą bo ichnia smakuje jak deszczówka, 1,30$ za butlę 1,5. Francuskiego bardzo mało tu słychać. Ale mój znajomy mówi że w Quebec, po angielsku nie chcą za bardzo gadać.

W kamiennym kręgu od początku 13:36, 07 paź 2013

Do góry
GorAna napisał(a)

Magdalenko, pogoda dzisiaj piękna, więc oto moje sadzenie nadzieji

to tylko kawałek nadzieji ,jutro w innej części ogrodu

Aniu piękne widoki, u Ciebie
Cieszą oczęta
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:30, 07 paź 2013

Do góry
Trawiasta w jesiennej odsłonie...

Ostatnie maliny:

Sobotnie limki:

Róże z bodziszkami:

Truskawki po prawej wszystkie wylatują.. urlopu potrzebuję

Wrzosowe poletko - na razie musi być, jeśli zimę przetrwają poszukam im innego miejsca

Astry od Krysi

Ostatnie kwiatki okrywowej:
Na Francuskiej 13:27, 07 paź 2013

Do góry
Świeżo zrobione fotki. Dziś słonko pięknie grzeje, oby tak do Świąt, hihi

Mam nadzieję, że w przyszłym roku moje horti będą 2 razy większe

Ten kącik zrobił się trochę smutny- przekwitły rudbekie. Planuję tu jakąś małą zmianę, ale jeszcze sama nie wiem jaką.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 13:26, 07 paź 2013

Do góry
Gabisia napisał(a)
Mój Małż chciał też bardzo, żebym kupiła przed dom jakomś choinkę na święta, która zasłoniłaby też śmietnik...
Były jakieś jodły i świerczki, ale malutkie...
I nagle podjeżdża ciężarówa wypełniona wielkimi, pięknymi cisami!
Toż to ZNAK!
Poza tym cis - to w sumie też choinka... Prawda?
To, że jest on nie przycinany spowodowało, że wygląda trochę świątecznie.
Wiosną będzie stożkiem...
No i Pani w punkcie powiedziała, że brakuje mi 200 zł, a będę miała zniżkę 10% na wszystko.
Więc co zrobiłam?
Poleciałam z powrotem, by jednak kupić jedną z tych umbrelek.....

Czy ja jestem NORMALNA??

Czy my jesteśmy normalni? Działamy wedle imperatywu i podług normy jednak, że w każdym porządnym ogrodzie cis, grab i wiśnia być musi (nie wspomnę o innych chabaziach).

PS Napięcie moje podczas czytania wzrosło, bo myślałam, że Ci to wszystko się do auta nie zmieści a Ty piszesz, że do ogrodu! Ale dobra kompozycja przestrzenna działa cuda.
W kamiennym kręgu od początku 13:26, 07 paź 2013

Do góry
Magdalenka napisał(a)
Czytam Aniu, że dziś zabierasz się za sadzenie. Ja też na dziś zaplanowałam. Powinnam się z tym wyrobić, bo nie mam takich powalających ilości cebul jak Ty (niestety ). Na szczęście wczoraj i dziś piękna, złota jesień, słoneczko grzeje od rana. Miło będzie popracować w ogrodzie.
Już się nie mogę doczekać wiosny
Pozdrawiam.

Magdalenko, pogoda dzisiaj piękna, więc oto moje sadzenie nadzieji

to tylko kawałek nadzieji ,jutro w innej części ogrodu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:24, 07 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Melduję, że z grujecznika liście spadły, troszkę pocieszył i pachniało karmelem czy cukiernią, jak kto woli. U mnie czułam ten zapach.

Z miłorzębów spadły, na bukach liście są, na wiśniach Umbraculifera liście są, na klonach palmowych liście są, a tulipanowiec się przebarwia na żółto.

Prawie nocne zdjęcia sprzed chwili Ciemno się robi.

świetnie!
a ja patrzę na konwalnik, zabiorę z różnych miejsc i zgrupuje w jednym chce tak, jak u ciebie i te cisy takie uładzone, za rok moje uładzę
a co bukszpanów, tych jasnych, one najlepiej wygladają, jeśli są przycinane w sierpniu, może jednak różnią sie od tych zielonych, słabsze są...?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:16, 07 paź 2013

Do góry
potwór hosta ładnie się złoci jesienią
rh sadzone w kwietniu 2012 sporo urosły, wyleciały stąd cynie, ale wiosną znowu pokaz tulipanów, sadzonych sadzarką

jeszcze w niektórych miejscach mini goździki kwitną i rozchodnik

paulownia bez liści, zmarzły i opadają
perovskia przyjęła się w nowym miejscu
tulipanowiec powoli się złoci

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies