Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W cieniu - zacieniona 07:20, 05 paź 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)

Bogusiu a co za tą koniką ma takie ładne liście?
Te duże liście to brunera ,zielona bez przebarwień - Diane's Gold....
W cieniu - zacieniona 07:13, 05 paź 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...maleńkie coniki -ukorzeniałam z gałązki.

Bogusiu a co za tą koniką ma takie ładne liście?
Ogród cioci 07:08, 05 paź 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu jeszcze jeden korzeń znalazłam

Ale ta spirala ci wyszła,ja też robiłam ale tak nie wyszła ate kulki niebieskie to tuja czy cyprysik?
Mój jesienny ogród 04:56, 05 paź 2013

Do góry

Halino, dzięki za fotki, orzeł fajnie się w skalach ukrył ale dziób ma mało orli. A czy bociany u ciebie jeszcze nie odleciały? W Polsce to pierwsze ptaki które się zwijają na zimę. Gniazdo wielkie jak nie wiem . Raz byłem nad Biebrzą i spałem u jednego pana i opowiadał mi że raz zawaliła mu się stodoła pod takim gniazdem. U mnie nadal lato, tylko dzień strasznie krótki, przeraża mnie to, bo na fotki coraz mniej czasu zostaje. Na koniec różyczki. Pozdrówka zostawiam

Mój jesienny ogród 04:45, 05 paź 2013

Do góry

Haniu, dziś byłem znów nad rzeką, tam gdzie ostatnie fotki pokazywałem i zamiast gęsi była czapla.
Bogdziu, je też nie mogę oczu oderwać i oglądam swoje fotki po kilka razy. Tak było wiosna była 3 tygodnie wcześniej a jeszcze byłem w Vancouver, to tam już wszystko kwitło. W tym roku sobie wydłużyłem lato. Dziś padało ale jest ciepło, 19 stopni, teraz jest 22 wracam rowerem z zakupów, byłem daleko i jadę w koszuli i się cały spociłem, teraz jem pizzę i wysyłam to co napisałem tu, bo wcześniej nie miałem czasu. Patrzyłem w pogodę to nadal ciepło, czy u nas by tak nie mogło być?
Jeszcze kurtki nie wyciągałem. Tylko raz swoją roboczą bo raz było zimno po deszczu. Bogdziu dziś konkurencyjny dla Twojego ogrodu.

Mój jesienny ogród 04:39, 05 paź 2013

Do góry
Witajcie. Dziś pokaże fotki z niedzielnej wycieczki do Port Credit. Pojechałem tam pociągiem, później rowerem nad rzekę tam gdzie wcześniej pokazywałem 232 pokazywałem łabędzie i gęsi na wodzie. Z nad rzeki, pojechałem do parku przy porcie, tam zrobiłem brzozy i rajskie jabłuszka i krzew z czerwonymi owocami. Z parku pojechałem ulicą Lake shore'm, która się ciągnie z Toronto do Hamilton, nad samym jeziorem przez 50 km. Trafiłem do rodondronowego ogrodu, [Konkurencja dla Bogdzi ] Tam zrobiłem kormorany, jak posągi, gdyż ogród jest nad samym jeziorem. Wszystkie fotki są z tego ogrodu.
Magdziu, cieszę się że mogłem pokazać fotki które się podobają, będzie więcej ale nie dzisiaj i nie jutro, bo chcę dokończyć fotki z wycieczki.
Janinko, to już tylko typowo jesienne kwiaty zostały, w naszym kraju z tym mrozem, to masakra jest, najpierw wymrozi a potem miesiąc jeszcze ciepło jest a ogród straszy.

W moim ogrodzie... 02:27, 05 paź 2013

Do góry
Trzy nabytki już posadzone.
Świerk Loreley:

Jałowiec Hortsmann:

Jałowiec Ice Blue (zamiast planowanego Wiltonii):

Ogród Sylwii od początku cz.II 02:00, 05 paź 2013

Do góry
Witaj Syla!
Ło matko!!!! Tyle stron w trzech wątkach
Nie damy rady przeczytać, więc chociaż obrazki pooglądamy

Czy trawa za nanami to miskant chiński "Rotsilber" (zdjęcie z pierwszej części):
Dwa ogródki w jednym... 00:53, 05 paź 2013

Do góry
Trochę też posadziliśmy

Teraz trochę nam przeszkadzają brukarze. Mieli dzisiaj skończyć, żebyśmy mogli w sobotę sadzić dalej ale się nie udało

Dwa ogródki w jednym... 00:36, 05 paź 2013

Do góry
Zawsze moje zakupy odródkowe ograniczałam do pobliskich sklepów ogrodniczych ale miałam małe ogródki. Ten który robimy teraz jest największy i wymaga dużo więcej roślin. Dlatego od 2 tygodni jeźdzę i szukam gdzie ładniejsze, gdzie tańsze itd. Pierwszy raz w życiu trafiłam do szkółki i jestem pod wielkim wrażeniem : wielkości, jakości, obsługi. Szaleństwom nie było by końca ale właśnie skończyła mi sie kasa Trawy na pewno nie będzie w tym roku i głowię się jak zapłacic za równanie terenu, skoro kase przeznaczoną dla chłopaków wydałam dziś na palmety..

troche kupiliśmy:

O....! 00:06, 05 paź 2013

Do góry
Dziewczyny, dzięki za Wasze miłe odwiedziny
no tak, ta droga musiała wreszcie powstać ( w miejsce polnej) , bo z dojazdem lub nawet dojściem ( zima) było mnóstwo problemów...

no tak, to my jesteśmy inwestorami, projektantami i nawet częściowo wykonawcami ( np położenie i umocowanie włókniny), nie chcę już nawet wspominać o pismach do gminy, ich odpowiedziach itp
w koncu przywieźli nam małą kupkę kamieni...
zamiast ogrodem i domem zajmujemy się teraz drogą...

w poniedziałek dalsze roboty...
a jutro idę do ogrodu
Ekran na tarasie - czyli jak osłonić się od sąsiada 23:51, 04 paź 2013

Do góry
ah no tak zapomniałam o fotce

tutaj mam fotkę jeszcze z tamtego roku - chodzi konkretnie o ścianę tarasu, na której na poniższym zdjęciu stoi huśtawka - w tym roku huśtawkę znieśliśmy do ogrodu aby zrobić więcej miejsca na stół i krzesła ale tym samym odsłoniliśmy się od sąsiadów. Na granicy naszych tarasów jest jeszcze niewysoki murek i kawałek jakiegoś panelu drewnianego - po poprzednich właścicielach. Cały bok tarasu ma 2,8 m.

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 23:41, 04 paź 2013

Do góry
U wszystkich same piękne widoki, a u mnie takie

pomimo wyłożenia na trawnik płacht po wykopaną ziemię to i tak zdemolowany cały i same doły , doliny od kół kopareczki
podłączamy się do kanalizy i taki oto zrobił sie widoczek
Pomysł na ogród 23:23, 04 paź 2013

Do góry
a tutaj "śnięte" liście po przymrozku

Pomysł na ogród 23:22, 04 paź 2013

Do góry
a tym czasem w ogrodzie masakryczne opady liści
dzisiaj dosłownie pod drzewami nie było widać trawy

tutaj dwie ścieżki do wciągnięcia ..... prze odkurzacz

Starorzecze na górce 23:20, 04 paź 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)
Resztę zdjęć z wakacji miałam powklejać zimową porą, ale tego jednego nie odpuszczę

Wieczór - słońce zaszło, można kontemplować spokój morza, piękno natury...

I to się nazywa odpoczynek Zdjęcie rewelacja
Kondziowy Ogród :) 23:03, 04 paź 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Brzozowo-wrzosowo pieknie Kondziu gratuluje i rabaty i 700
Dziękuje hi hi hi
Ogród w Tarnowie 22:54, 04 paź 2013

Do góry

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 22:54, 04 paź 2013

Do góry
hatifnaty z wypustkami (po 23.00)

Kondziowy Ogród :) 22:52, 04 paź 2013

Do góry
Brzozowo-wrzosowo pieknie Kondziu gratuluje i rabaty i 700
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies