Wyszłam, ale tylko do części ogrodu, tej najbliżej domu.
A wilczomlecze tam właśnie rośną. Najciekawiej wyglądają wiosną.
Do lepienia pierogów i mycia okien muszę mieć nastrój.
I dzisiaj, po wczorajszym lepieniu pierogów na obiad, dojrzałam do lepienia uszek.
I to jest pierwszy krok w kierunku prac przedświątecznych.
Bogusia, Bogdzia.. no co ja bym zrobiłą bez takich jak Wy Ciumki wielkie, za pomoc ...
Patrzcie jakie wielkie kwiaty w Lili w pierwszym roku
I po ra kolejny apeluję o pomoc w rozszyfrowaniu liliowca.. to ten majowy, pierwszy.. dostałam na spotkaniu.. czy ktoś na nazwę i od kogo je mam??? Bogdzia.. od Ciebie i od Miry???? Bo mam chyba dwa ...
Ale tej lilii mam tylko 1 zdjęcie!!!!! I liści nie widać i nie widać gdzie rośnie.. ale szukając jej znalazłam kolejną ... ale nawy już też nie ustalę.. to jest 70
Z czego ok.20 bez nazwy .. jak na mnie rewelacyjny wynik..
Ta ma olbrzymie kwiaty i będzie z tych wielkich, w tym roku już pokazała co potrafi
Mira - rozgość sie ,ale ja już mam dość kompa .. uciekam.. odcedzić storczyki... ułamałam dziś ponad metrowy pęd z kwiatami... buuu
Łukasz.. lilie kwitną długo.. i jak sie dobierze odmiany to nawet bardzo długo.. są wysokie, nóżki lubią w cieniu więc świetnie sie nadają w tył rabaty
Agata - ze Zbyszkiem narozrabialiście.. wstyd się mi zrobiło i nawa odszukana... nie było łatwo.. ma ładne szyszki.. i ta na skalniku rośnie fajnie ..