Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka prawie w Borach Tucholskich

Działka prawie w Borach Tucholskich

monteverde 21:49, 07 gru 2013

ZbigniewG napisał(a)
Madżenka wiosną to znaczy już
dzisiejsze

pigwowiec i wierzba sachalińska

jaśmin nagokwiatowy i paprotnik - Polystichum polyblepharum

i gdzie ta zima

Lubię takie fotki kolorowe jaśmin nagokwiatowy będę musiała kupić , a zima..... zajrzyj do mnie
ZbigniewG 23:18, 07 gru 2013

Ania taczka jeszcze w użyciu - do wożenia kołków które wbijam wokół roślin przeznaczonych do osłony -ziemia jeszcze nie zmarznięta, jak przyjdą mrozy to zamocuję na nich osłony -np. tuby ze starych dywanów pociętych w pasy - osłonią od wiatrów

Dzidka chyba tak maja że na młodszych gałęziach szybciej gubią, Brewera piękny !!!!

Bogdzia dokładnie tak a wiosna już odleciała

Ania takie fotki o tej porze raz na parę lat , jaśmin też dwa lata mi nie kwitł
Bogdzia 12:51, 08 gru 2013

Któreś z tych zdjęc robiłeś nowym aparatem? Pewnie ten widok na brzozę.Mam rację??
ZbigniewG 13:31, 08 gru 2013

Bogdzia zgadza się bo przy tych warunkach stary niewiele by pokazał i jeszcze portret Niuńki

i ten kościół (w mojej wsi/gminie) - sprawdzałem zoom -trochę śniegiem zawiewało

monteverde 13:45, 08 gru 2013

ładnie ściąga, wieża kościoła ładna
Agania 14:46, 08 gru 2013

Bogdzia napisał(a)

To na 100% wężowy , absolutnie nie Brewera.Pozdrawiam Zbyszku, piękną masz wiosnę.

Tak Bogdziu, pomyliłam z Cranstonim, sama nie byłam w 100% pewna, ale Zbyszek rozwiał moje wątpliwości, kolor igieł i duże zbliżenie, mnie zmyliło. Cieszę się, że można liczyć na Waszą szybką korektę i podpowiedzi
Agania 14:48, 08 gru 2013

Zbyszku, to w końcu, który aparat wybrałeś? Ja podczytując link z aparatami pod choinkę, zdecydowałbym się na panasonica lub olimpusa
GosiaJoanna 15:49, 08 gru 2013

Zbyniu szacun, nowa jakość zdjęc powala jeszcze troche poćwiczysz i będzie pełen profesjonalizm Pozdrawiamy tym razem juz osobno ja i Mieszko
ZbigniewG 17:13, 08 gru 2013

Gosia i Mieszko (o dumnym tatusiu już nie wspomnę) aż tak dobrze to nie ma chociaż jak na kompaktowy megazoom (tak go opisują w testach) nie jest najgorzej

Agata z 4-5 typów Sony HX20V był najdroższy ale miał najlepsze opinie (polskie i światowe) w kategorii która mnie interesowała, obiektyw mógłby mieć więcej światła ale coś za coś
miało być;
- płaski do 4cm - jest 3,5cm
- zoom powyżej 15 -ma 20 plus makro
- nowy typ matrycy -ma przetwornik Exmor R™ CMOS
- panorama - jest inteligentna panorama
- stabilizacja - jest i to dobra co widać przy zdjęciu z reki -(kościół)
- coś z ustawień ręcznych -jest
- i jest sporo funkcji przydatnych mniej lub bardziej -np GPS (w góry)
unikałem Wi-Fi i dotykowego - sprawa gustu
cena w wyszukiwarce 1300-1500, znalazłem jednego w RTV.. -za 1000 -z wystawki miał uszkodzony obiektyw(masakra), znalazłem jeszcze jednego w Med. Eks.(1000) też wyprzedaż ale nówka nie śmigana, chciałem poczekać na obniżkę po świętach obniżyli do 900 to wyrwałem sobie na prezent mikołajkowo-świąteczny
w sklepach stacjonarnych staniały bo wprowadzają nowsze wersje i zostały pojedyncze sztuki następny był dopiero chyba w Bielsku Biał.

muszę poszukać Pana Majstra który powie a tera magister patrz i ucz sie
albo samemu próbować

przedtem przy małpce byłem spoko jak zdjęcie było takie sobie - a teraz
Bogdzia 21:18, 08 gru 2013

W tej chwili warunki oświetleniowe są dośc kiepskie ale jak sobie o nim poczytałam to bardzo chwalą , jedna tylko spotkałam uwage na minus to umieszczenie lampy błyskowej i ,,palenie " zdjec w bardzo ostrym słońcu , ale który aparat nie pali w ostrym słońcu????A instrukcję obsługi masz w aparacie czy w papierowej książeczce? , bo ja tylko papierowe lubię.