Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:43, 15 lis 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Przywoływanie wiosennych kolorowych widoków ogrodowych to niezła terapia na szare jesienne dni.

Tak samo myślę Jolu
kolory ubiegłej jesieni
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:41, 15 lis 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Irenko pozdrowionka zostawiam

Ewa, doczytałam o sierściuchu, no łobuz nad łobuzy, aż się boję twoich fot!!!

takie aksamitki miałam rok temu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:40, 15 lis 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Jak to miło u Ciebie Miła tak śliczne tulipanki obejrzeć w połowie listopada Od razu cieplej, przyjemniej i humorek lepszy
Pozdrawiam cieplutko

Też pozdrawiam
aby dalej humor dopisywał wrzucam ubiegłoroczną chryzantemę, piękne były
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:31, 15 lis 2013

Do góry
Irenka - super, że z paluszkiem lepiej i ma szansę sie poprawić do wyjazdu Rehabilituj go uparcie...bo to najlepsza metoda na odzyskanie sprawności. Pod brzozą konwalnika nie będę sadzić, bo mam tam wysypaną korę i pies ma tam swoją ścieżkę "do płota" wiec będzie deptał. Na korze konwalnika nie widać, szkoda go tam sadzić Dlatego posadziłam jasne trawy... i posadziłam też tam trawę Everest Może swego imiennika piesio nie zadepcze.

Borbetka - czytałam, że dalej walczysz z kretem.. nie poddawaj sie.. widocznie jeszcze jakiś sie uchował. Buro było długo..a teraz drugi dzień ze słoneczkiem....z chmurkami, ale dobre i to..błękit pomiędzy chmurkami jest Ale zimno jak diabli..posadziłam 60 tulipanów i niezapominajki (może nie padną po przesadzaniu teraz, jakby co to mam zapasowe na rabatach, przesadzę wiosną), miałam przekopać rabatę, ale tak zmarzłam, że wetknęłam byle jak i uciekłam do chałupy... Nie dało sie kopać, bo glina tak mokra , że nie szło tego nawet wyrównać.. I znów na rabacie będzie baba jaga...

Ciocia Małgoś - pień normalnej brzozy na dole robi sie spękany i czarny, a ta do samiutkiego dołu jest bialutka i schodzą takie cienkie płatki jak pergamin...

Agata - to, że o 16 ciemno to jedno...ale jest zimno..... ja na taki ziąb nic nie robię w ogrodzie.. mam to w nosie, jestem ciepłolubna.. zimą to jedynie mogę jeździć na nartach..

Eliza - odwzajemniam uśmiechy.... a na trampolinie to skakałam tylko raz.. jak synuś chodził na treningi skoków do wody..dano , dawno temu... nie wytrzymałam i zapytałam sie trenera czy też mogę wejść na batut i poskakać Ubaw wszyscy mieli po pachy... ale było fajnie... Już sobie nie powywijam, trzeba się dopasować do wieku.. i wczoraj zaparłam sie i poszłam znów na ćwiczenia.. trzeba wziąć się za siebie, bo robię sie stary kapelusz... wiec ćwiczyłam 2 godziny.... dziś leczę zakwasy.

Kasiek - liście mam tylko na niektórych berberysach, wisionce Kikucośtam i na wierzbie mandżurskiej, która do tej pory szybko traciła liście, bo ciągle coś te liście brało. W tym roku dostałą kilka oprysków.. i pierwszy rok mnie nie denerwuje. Reszta drzew i krzewów łysa jak kolano... dobrze, że mam zimozielone i iglaki.. to nie jest pusto.. Byliny niewysprzątane może robią bałagan na rabatach, ale też .. coś sie dzieje.. tojeść orszelinowata.. ładnie sie przebarwia..
Ranczo Edy 10:20, 15 lis 2013

Do góry
Witajcie kochane miło że zaglądacie Hanuś jak widzę twoją buźiuchnę to od razu u mnie jest słoneczko Nati ty to jak moja siostrzyczka wiesz ile bym jeszcze zdjęć zrobiła ale nawet nie było czasu na spacery a szkoda bardzo lubię te tereny Aniu wybacz następnym razem się postaram i na siłę posadzę mojego M przed mapą ogrodową ha ha Zawitko kochana przesyłam ci czyściutkie powietrze bez alergenów i duuużo zdrówka i tobie Jolu dużo zdrówka i dla nas wszystkich bo teraz się przyda Pozdrawiam i miłego
A miało być tak pięknie.... 10:17, 15 lis 2013

Do góry
Rench napisał(a)
Hej,jestem z serbami Oczywiście jak się spodziewałam te serby miały ok 170cm,ale z doniczką

Jeden może i miał tyle,z 70cm przewodnikiem. Zrobiłam na oko miarkę z synusia który ma niemal 190 cm

A tak wyglądają już posadzone. Szału nie ma

Obsypałam korą,ale przyznam że bardziej mi się podobało na tle mojej czarnej gleby Żurawki marmeladki zgubiły się w tej korze

Reniu, rewelacyjne serby, dorodne, gęste i posadzone prezentują się okazale oj, synuś wielki, jak mój
mnie sie podoba, tylko, że za korą nie przepadam, choć to wygoda w walce z chwastami, u mnie się nie sprawdziło
ogrodoweimpresjejolki 10:13, 15 lis 2013

Do góry
Baaardzo energetyczna chryzantema Za rok w tej tonacji jesienne dekoracje
dozrucę słoneczną
Dla odmiany czas na zmiany... 10:03, 15 lis 2013

Do góry
beta napisał(a)
padam na pysk....nie wiem czemu, ale wymyśliłam sobie, że dziś dzień gotowania...najpierw obiad-zupa buraczkowa...potem obiad na jutro-babka ziemniaczana, po drodze sałatka jarzynowa, a na kolację takie cuś

jutro nic nie robię ...w sensie gotowania...leżę i pachnę

A co to? wygląda apetycznie
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:30, 15 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)

A to brzózka Doorenbos

śliczna laseczka z tej brzózki niesamowita kora, pierwszy raz taką ,,szlachetną" widzę
ogrodoweimpresjejolki 09:17, 15 lis 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Dzięki Jolu za pozytywną energię. U na rano było minus 4 a teraz piękne słoneczko. Pozdrawiam.

Zbyszku, w taką brzydką jesienną pogodę to nawet kwitnący chwast cieszy

Wersja mini mini 09:11, 15 lis 2013

Do góry
stychaz napisał(a)
Wracam na chwilkę i dziękuję serdecznie za pochwały
To mój ostatni nabytek, skopiowany ze zdjęcia Magnolii, które zamieściła u Kokoszki. Nie mogłam się oprzeć.

Justyno, po prawej stronie donicy z karmnikiem - co to jest? To coś ma piękną formę. Jest aluminiowe czy metalowe i spatynowane? Masz jakieś zdjęcie inne - bardzo mi się podoba takie "naczynie" ogrodowe.

ogrodoweimpresjejolki 08:58, 15 lis 2013

Do góry
Za oknem niebo zakryte gęstymi szarymi chmurami
Na dzień dobry energia w płatkach mojej chryzantemy plus kawa i da się przeżyć

Ogród Eli 08:45, 15 lis 2013

Do góry
troszkę u mnie przymroziło -5 ,

Moja działka. 08:29, 15 lis 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Bogusiu, wstaw zdjęcie storczyka, coś wymyślimy

Basiu wstawiam zdjęcia ale jakoś ciemne mi wyszły zobacz jak przez doniczkę wychodzą korzenie

Ten jest najgorszy z doniczki mu wychodzą korzenie a z góry są brązowe i zagnite
Moja działka. 08:23, 15 lis 2013

Do góry
Ta sama rabata z drugiej strony 2012.
Moja działka. 08:17, 15 lis 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
No, no niezły lifting studnia dostała, a cyprysik jak urósł. Na pierwszym zdjęciu prawie go nie widać, albo go nie było ???

Cyprysika nie było ja zrobiłam nową rabatkę, cyprysik rośnie jak szalony w tym roku go cięłam ,ale nie wygląda tak ładnie ,jak się go nie tnie to ma takie wiszące żółte wąsy,nawet myślalam żeby jaki bonsaj zrobić ,ale w tym temacie jestem zielona.
A tu rabata w całości.
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:08, 15 lis 2013

Do góry

Mój 4 arowy azyl... 08:07, 15 lis 2013

Do góry
Basiu gratki na 800 stron
Zajrzyj do mnie
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:02, 15 lis 2013

Do góry
c.d.

Moja bajka 08:00, 15 lis 2013

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Hej Kasieńko, secjalnie dla Ciebie swojego ślimaka z ogródeczka Ci przesyłam
Pozdrawiam.

Basieńko ślimak fajowy A chowasz go gdzieś na zimę, czy zostaje w ogródku? Pozdrówka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies