Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:51, 17 wrz 2013

Do góry
gdyby, kto pytył, to jest rozplenica japońska Moudry
Mój jesienny ogród 14:42, 17 wrz 2013

Do góry
Co ja tu czytam???????
Teraz ja focha strzelę z przytupem!!
Ty się nie focha, tylko pokazuj.. czytam, oglądam, zaglądam raz na jakiś czas... i jadę od deski do deski... coś tam zawsze skrobne... czasami czytam wątek na kilka podejść.
Nie mam czasu na nic, nawet na swój wątek sie zdenerwowałam, bo jakimś cudem nabrał przyspieszenia odwrotnie proporcjonalnie do czasu jaki mam. nawet już nie zaglądałam do wszystkich co do mnie wchodzą.. I jakoś nikt się nie obraził... mam taką nadzieję... gdybyś zajrzał i do nas na watki, to łatwiej wtedy przenieść się na Twój wątek.. a tak muszę go specjalnie szukać , a do obserwowanych dałam już tak dużo wątków, że nawet tego nie oglądam.. . I niewiele wątków specjalnie szukam.. a Twój zawsze odszukuję.. Wiec dobrze, że kryzys minął.. czekam na foty kanadyjskiej jesieni z klonami, wiesz że je lubię i w ogrodzie to z liściastych u mnie królują klony

Koliberki śliczne, jest specjalna strona gdzie ludzie pokazuję te ptaki jak uda sie im je upolować aparatem... brat pół dnia polowała na takiego u siebie w ogrodzie ..one szybkie są I jaki szczęśliwy, że sie udało mu zrobić, ale on pstrykał telefonem
Nawet mi przesłał fotkę.. daleko jej do Twojej, ale radosć myślę, że nie mniejsza

http://www.rubythroat.org/checklistsusstatesmain.html

Ogród Bogusława 14:42, 17 wrz 2013

Do góry
Troszkę dla rozbarwienia aby nie była za nudno
Ogród w Puszczykowie 14:37, 17 wrz 2013

Do góry

Poznajcie Tofika - pogromcę myszy
Ogród Bogusława 14:34, 17 wrz 2013

Do góry
Pinus Mugo Grune Welle

Abies Koreana CIS

Picea Orientalis Prof. Langner

Shmidtii

Sosna Gęstokwiatowa Alice Verkade

Pinus Mugo Mugo

Ogród w Puszczykowie 14:21, 17 wrz 2013

Do góry
Idąc dalej tym prawym boczkiem:

Fundament na domek gospodarczy - domek mam nadzieję powstanie jeszcze w tym roku

Mój warzywnik - owocnik, a w nim: skrzynia na podstawowe warzywka (coby nie trzeba się schylać ), szklarenka na pomidorki, i kompostownik. Pomiędzy nimi rosną sobie też porzeczki czarne, jagody kamczackie, poziomki, borówki i jeżyny. Całość, żeby ją trochę schować oddzieliłam od trawnika pięciornikami.

To zakole to ostatnia rabata, a raczej miejsce na rabatę po tej stronie ogrodu. Mam tam: choinę kanadyjską, sosnę kolumnową, surmię, kolumnowe jałowce, leszczynę (od sąsiada), dzikie róże, amonagawę, małe żywotniki złote i na końcu jodłę kaukaską. Trochę łyso... Aaaa... są jeszcze juki (sztuk: 5), które przeprowadziły się tu z innego miejsca na wiosnę. chyba dobrze się czują bo przez lato bardzo ładnie urosły
Rabata różana zamiast warzywnika:) pomocy:) 14:10, 17 wrz 2013

Do góry
Najpierw to ustal kształt i wymiar rabaty..
Limka posadzona rok temu i zabiedzona oraz miskanty... nawet zza młodej limki miskanty ledwo wystają... Jak za, to tylko wysokie trawy.. Ewa dobrze mówi...
Ogród Bogusława 14:07, 17 wrz 2013

Do góry
Pinus Mugo Varella

Pinus Mugo Winter Gold

Sosna Górska Mulion

Jodła Koreańska KOHOUT,S Icebreaker

Jedno z piękniejszych drzewek Jodła Koreańska Luminette

Sosna Górska Humpy
Mój jesienny ogród 14:04, 17 wrz 2013

Do góry
Trochę pomieszałem fotki w pośpiechu. Wszystkim dziś nie odpiszę z braku czasu, chcę pokazać Wam jak wyglądają tu cmentarze, po prostu jak w parku aż miło iść na spacer a u nas jak w rupieciarni ale wcześniej jeszcze kilka fotek z wczorajszego ogrodu. Na pierwszych fotkach jest mały kościół ładnie zarośnięty, pięknie to wyglądało ale na zdjęciach tego nie ma tego klimatu niestety. Zrobiłem kilka fotek z bliska. Obok był park przedzielony rzeką w którym było z cięte drzewo a na końcu wyrzeźbione sowy, świetnie to wyglądało. W parku wypiłem herbatkę i pojechałem na półwysep. Jechałem rowerem przez dawntawn, było super.

Mój jesienny ogród 13:54, 17 wrz 2013

Do góry
Janinko, traw jest tu dużo nawet widziałem kwitnącą Hakone. Liści jeszcze mało ale zaczyna się na razie pojedyncze sztuki. Najgorsze to to że jest coraz krótszy dzień i to mnie przeraża.
AninMonte, Ten ogród bardzo mi się podobał, pięknie położony na zboczu rzecznej doliny. Było dużo moich ulubionych traw a ja nawet nie mogę zobaczyć swoich, chyba się nie doproszę o fotki. Romek ma się dobrze.
Kondziu, wiewiórek jest tu tyle jakby była tu plaga. Przez niedzielę wyniosły mi 1/3 orzechów. Są tu dwie duże srebrna i czarna, jest mała ruda i maleńki chipmunk.

Ogród w Puszczykowie 13:53, 17 wrz 2013

Do góry
Teraz pokażę boczek, po prawej stronie tarasu:

Ten betonowy płot był już zastany Przepraszam jeśli kogoś urażę, ale ten rodzaj płotów zupełnie mi się nie podoba. Wymyśliłam, że posadzę przy nim żywotniki, aby go przykryć, a przy okazji stworzyć zielone tło dla innych roślin. No tak, ale te "inne" rośliny póki co wyglądają raczej biednie Zostały posadzone trochę przypadkowo i nie wykluczam, że będą się przeprowadzać Póki co mam tam magnolię Susan, kalinę koralową, budleje, róże odmiana historyczna, żywotnika nieokreślonego (przyjechał z nami z poprzedniego domu w donicy, więc pamiątkowy), brzozę Youngii (ma na imię Alicja, jej właścicielką jest moja 11-letnia córka), dwa lilaki i pięknotkę.
Mój jesienny ogród 13:49, 17 wrz 2013

Do góry

Witam wszystkich żeście się rozpisali na całego, miałem co czytać w pociągu.
Bogdziu, czapli jest tu dużo ale nigdy wcześniej nie miałem okazji zrobić fotki, albo jechałem pociągiem albo samochodem ale widzę je codziennie tylko siwe, białą widziałem pierwszy raz. Ptaki są dużo ładniejsze niż u nas i dają się fotografować. Żeby zrobić super fotki to trza by się zaszyć w krzakach i czekać ale mi szkoda czasu robię tylko to co spotkam po drodze. Na razie zostaję jesień na pewno pokażę. Jest to mój cel nr 1, zobaczyć Indian Sumer. Musi być pięknie na tyle wielkich drzew i w większości klonów i podobno trwa długo nie tak jak u nas.

Zimozielony ogród przy białym domu 13:47, 17 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

O wow!! Tu jest bosko!! I ten trawnik przycięty tak idealnie.
Aneczkowe marzenia 13:45, 17 wrz 2013

Do góry
Po drugiej stronie drogi, przed domem na razie jest tak (zdjęcie robione wiosną):

Mój skalniak (po lewej) jest połączony ze skalniakiem sąsiadki za siatką.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:44, 17 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
A teraz będzie trawkowo, bo tak naprawdę to trawy przejęły panowanie nad ogrodem

Trawy wymiatają... u nie też teraz dominuja, ale nie ma porównania z twoim ogrodem... a do tego sliczne zdjecia robisz Madżenko....
Ogród Bogusława 13:36, 17 wrz 2013

Do góry
Klon śnieżny zaczyna się wybarwiać, za kilka lat będzie Bonsai

klon, ten się wybarwił

Przycięte tuje, a sznureczki niestety uroku nie dają ale taki urok na razie musi być

Pinus Mugo Minikin

Abies Koreana Cis

Sosna Hakowata Jeżek

Mały ogródek Eli 13:33, 17 wrz 2013

Do góry
Wersja mini mini 13:33, 17 wrz 2013

Do góry
Wracam na chwilkę i dziękuję serdecznie za pochwały

To mój ostatni nabytek, skopiowany ze zdjęcia Magnolii, które zamieściła u Kokoszki. Nie mogłam się oprzeć.

Po sierpniowym urlopie ogródek trochę ucierpiał. Wypadły przetaczniki, jeżówki znalazły inny domek. Graby posadzone późną wiosną nie wyglądają zachwycająco. Domyślam się, że w ten sposób odreagowały silne nasłonecznienie, bo mimo wszystkie wszystkie wypuszczały nowe zieloniutkie listki.

No i dalej myślę, co by tutaj przerobić

Macham serdecznie
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 13:24, 17 wrz 2013

Do góry
Pierwsza partia gotowa

Znalazłam patent na obieranie ze skóry! Sama schodzi. Pozdrawiam, ganiam do roboty
Mały ogródek Eli 13:21, 17 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Wow!!!! Aż sie przestraszyłam, że jacyś ludzie są u mnie w ogrodku
Genialne!

Dziekuje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies