Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:04, 22 wrz 2013

Do góry
Borbetka napisał(a)
Ania, idziesz jak torpeda. Daj no mi radę, co z tymi ślimakami bez domków zrobić. Chyba jak je przecinam na pół sekatorem to ich nie rozmnażam co ?
Wczoraj wieczorem zrobiłam sobie dekorację w kuchni z wrzosów, clematisów i kapusty. Mój chłop wrócił w nocy, a ja rano patrzę, gdzie moja dekoracja? A on mówi, że to wyniósł, bo ślimaki łaziły po blacie, blee.
A ja tak dokładnie obejrzałam te doniczki, żeby nic nie łaziło. Siedzą gnojki w ziemi.
To znaczy, że nie można już mieć kwiata w domu?

Te gnojki siedzą w ziemi i to głębiej niż pół metra.. ja też je rozmnażam przez podział
Ale skuteczne są tylko granulki.. bardzo skuteczne... Ale trzeba uważać na psy i dzieci..by nie ruszyły tego.. ja sypię tam gdzie pies nie depcze (by łapek potem nie oblizywał czyszcząc je), bo jeść tego nie jje.. mój pies to wybredny smakosz.. .
Te cholery pakowały mi sie do domu po ścianie, po tarasie.. bleee...... jak sobie jeszcze przypomnę, to mnie ciary po plecach przechodzą... na szczęście to wspomnienie... ale walka na pograniczy trwa cały czas... stan wojenny nieodwołany

Muszę za rok pogrupować moje zawilce, z krzaków powyciągać kupę dobra... ależ mam bałagan na pograniczu.... masakra..

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:01, 22 wrz 2013

Do góry
Pikne jest połącznie białych tulipanów z żółtymi i dodatkowo szachownice

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:59, 22 wrz 2013

Do góry
Pamiętacie mojego avatarka z Keukenhoff?
W exotic emperor i flaming purisma. Czyli nasz emperor musi być połączony z bladym różowym

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:58, 22 wrz 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Tak mysle co Ty jeszcze w swoim ogrodzie wykombinujesz? Może Tatry zbudujesz?Siądz choc na chwilę i naciesz sie tym co masz.A ja myśle od wczoraj tylko o tym co będziesz miała.Buziaki.

Bogdzia.. mój skalniak ma 2 szczyty.. jeden to Rysy, a drugi to Giewont.... jakby zburzył płot do sąsiadki, to może i jaki wyciąg narciarki by powstał

Tu w L by było rabaty liliowcowe... niby wystawa południowa, ale to sad, wiec słońce by było dość ograniczone, ale liliowce dadzą radę

A to przesadzone... wydawałoby się mało... a przewiozłam kilka pełnych taczek.. liście w większości usunęłam, aby się nie męczyły ich utrzymaniem.. Jeszcze dosadzę na skraju cebulowe.. ale mi tu wejdzie dobra Ponad tysiąc jak złoto

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:56, 22 wrz 2013

Do góry
Inspiracja z exotic emperor
z szafirkami

połączenie innych tulipanów z przekwitającymi krokusami

Tulipany ice cream z anemone blanda

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:54, 22 wrz 2013

Do góry
Welka napisał(a)
A Ty dalej widzę te flanki zmieniasz i jeszcze za oświetlenie się bierzesz Sił można Ci tylko pozazdrościć
Pozdrawiam

Sił nie mam, ale jak sama nie zrobię to nie będę mieć Więc szable w dłoń.. i do ataku.....
Moje poletko wydarte z irysów.. korzonki już przeschły... wytrzyma to do jutra? Jedna taczka załadowana na full a reszta leży w dołku na rabacie..
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 11:53, 22 wrz 2013

Do góry
Mam szczeniaki, odchowane, oddam za koszty, najważniejsze, by miały dobry dom, nie zdążyłam założyć hodowli, psy po rodowodowych rodzicach Nova Scotia Duck Tolling Retriever, urodziły się i urosły śliczne szczeniaczki, wesołe przyjazne, z doświadczenia wiem, że to rasa o dobrym zdrowiu, do lekarza wet. prócz szczepień i odrobaczania nie chodzimy. Są tak żywe, że nie potrafię im zrobić wspólnego zdjęcia.

Pasje ogrodnicze Magdy 11:50, 22 wrz 2013

Do góry
Witaj!
Tak, czerwcowe kwitnienie róż powala na kolana. Chodzę wtedy po ogrodzie jak pijana, wąchając ich nieziemskie zapachy. Uwielbiam Heritage, jej zniewalający zapach i delikatny wygląd. Jak porcelanowe filiżanki.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:47, 22 wrz 2013

Do góry
Incrediball dla Kokoszki
Początek czerwca

Początek lipca

Koniec lipca

Działka prawie w Borach Tucholskich 11:38, 22 wrz 2013

Do góry
najnowsza zdobycz w szkółce na wylocie z Konina na Poznań ciekawostek masa a ceny bardzo przystępne
choina kanadyjska Pendula 1,4m za 45zł

Pasje ogrodnicze Magdy 11:25, 22 wrz 2013

Do góry
Ogródek malutki, a musi pomieścić tysiące moich pomysłów! Odziedziczyłam go po dziadkach, a osobiście urządzam go od ponad dwudziestu lat. Na początku metodą "zielonym do góry" oraz "co nie padnie, to żyć będzie". I jak to bywa w większości przypadków, wpadłam po uszy. Na początek kupiłam "Wielką księgę ogrodów" Brooksa i choć czytałam ją namiętnie, to nie wiedzieć czemu, urządzałam ogród intuicyjnie.
A jaką można mieć intuicję, kiedy nie ma się żadnego doświadczenia! Więc ciągle coś musiałam przerabiać, zmieniać, bo efekty mojej radosnej twórczości na ogół nie powalały na kolana
Zakochana w moim ogrodzie nie przejmowałam się porażkami i mozolnie próbowałam wciąż od nowa.

Teraz ogródek ma prawie 50 lat. Robiąc listę moich roślin parę lat temu, naliczyłam ich ok. 400 gatunków i odmian, w tym 85 odmian róż Niestety z jednego ze sklepów ogrodniczych razem z Sympatią, przywlokłam straszliwego wirusa i musiałam spalić kilkanaście zarażonych przez nią. Myślałam, że mi serce pęknie! Ubiegłoroczna zima zmniejszyła moja kolekcję do 56, pożegnałam także wiele wrażliwych bylin.

Tegoroczne zdjęcie przedstawia czteroletnią Lykkefund u stóp orzecha włoskiego.

Rudbekia Goldsturm i kilkanaście innych bylin 11:10, 22 wrz 2013

Do góry
Magda_z_Chrzanowa napisał(a)
Ma jeszcze świetnie prezentującą się funkię no name

a to żurawka krwista - testowana w niesprzyjających warunkach. Wytrzyma chyba każde stanowisko Tutaj pod orzechem włoskim.

o matko, ale by je chciała, nie przeżałuje, że tak daleko
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:02, 22 wrz 2013

Do góry
Prawie jak w Anglii

Berberysy w ramach

A na koniec....słodkości Obok sklep Chanel....akurat skończyli wyprzedaż Zegarek z 25 000 przeceniony na jedyne 11 000

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:58, 22 wrz 2013

Do góry
Donice w mieście i widoczki

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:55, 22 wrz 2013

Do góry
Rynek I prawdziwe złoto...

Ratusz

I wracamy do zieleni

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:52, 22 wrz 2013

Do góry
Wgrywam zdjęcia z Brukseli Jak pisałem to tylko z pierwszego dnia - pięknych widoków było o wiele więcej Na początek coś oryginalnego Tak tak - BUKSZPANY!!!! Prawie przed każdym lepszym sklepem, hotelem czy restauracją są ustawione donice - jedne brzydsze, inne cudne, ale wiedzą co dobre - piękno tkwi w prostocie

A tutaj w mini parku - misterna robota

Ogródek Goniak 10:33, 22 wrz 2013

Do góry
Moi drodzy, lejecie miód na moje serce, dziękuję serdecznie
Przy okazji pokażę co znalazłam kilka dni temuw lesie podczas wyprawy na grzyby.
Oto Flora, psinka, która chyba została porzucona, bo bardzo zabiedzona była kiedy się do mnie przybłąkała.
Teraz jest już nasza

Rudbekia Goldsturm i kilkanaście innych bylin 09:40, 22 wrz 2013

Do góry
Ma jeszcze świetnie prezentującą się funkię no name

a to żurawka krwista - testowana w niesprzyjających warunkach. Wytrzyma chyba każde stanowisko Tutaj pod orzechem włoskim.

Ogród z perspektywą na przyszłość 09:34, 22 wrz 2013

Do góry
Nowe pomysly tesciowej

Rododendronowy ogród II. 09:31, 22 wrz 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ten widok znacie ale przy okazji mycia okien zrobiłam . Drugie zdjęcie powinno byc doklejone po lewej stronie pierwszego.

Dobrej nocy wszystkim życzę.

Bogdziu, czy to trzmielina tak już się u Ciebie pięknie przebarwiła? Czy to może jakieś inne cudo?
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies