Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój jesienny ogród 03:50, 15 wrz 2013

Do góry
To już ostatnie fotki w moim wątku. Miło mi się z Wami gawędziło, myślę że po moim powrocie się odezwę, jeszcze nie wiem kiedy wracam. Baay.

Mój jesienny ogród 03:43, 15 wrz 2013

Do góry
Wysyłam jak zwykle 30 zdjęć i podzieliłem po 10, miałem problem które wybrać, gdyż we wrześniu zrobiłem 1300.

Mój jesienny ogród 03:36, 15 wrz 2013

Do góry
Witaj Weroniko, Teraz jestem w Oakville, jest to 30 km od Toronto w stronę Niagary. Jestem nad samym jeziorem. Piękna okolica, podziwiam wypasione domy i piękne ogrody. Teraz mam zbiór orzechów szarych, jest ich tu bardzo dużo a nikt ich nie zbiera. Wątek swój porzuciłem , gdyż nikt tu już nie zagląda, więc stwierdziłem że szkoda mojego czasu, który wolę wykorzystać w inny sposób, mam teraz rower więc całe Toronto i okolice są moje. Pisać już nie będę, już taki mam charakter, jak mnie coś przygasi to ja zostawiam to i idę dalej szukać szczęścia. Więc życzę wszystkim Powodzenia i żegnam się fotkami

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 01:13, 15 wrz 2013

Do góry
zostawiam slad Hanus poczytałam sobie rodzinka spi to ja rozrabiam koteczki ci wysyłam i buźiam serdecznie
Ani ogród dla leniwych 01:10, 15 wrz 2013

Do góry
Kwiatowy ogródek Monteverde 01:06, 15 wrz 2013

Do góry
buźiaki lecą podziwiałam kwiecie tuberoza wpadła w oko i trawka cos jak zebrinus piękna a róż do wooooli dobrej nocy Montewerde buźiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 00:57, 15 wrz 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Zbysiu, pod świerk koniecznie w ostrych kolorach ja mam te pod wisteria i bardzo ci je polecam, kwitły bardzo długo tulipan Double Beauty of Apeldoorn

GorAna, Aniu, juz przymiarki i plany u ciebie to tych tulipanów w tysiące, jest na czym oko zwiesić

Rench, podoba mi się twój pomysł na łany, będziemy podziwiać wiosną a jakie wybrałaś?

Irenko, ale kusisz

Takie łany to chyba własnie u Ciebie mnie rzuciły na kolana
Kupiłam większość biało-zielonych i fioletowych,
Ale oczywiście nie mogłam się oprzeć i bardziej żywym kolorom.
Dokładnie nie pamiętam,ale napewno dorzuciłam jakieś pełne pomarańczowo-czerwone.
Kupiłam też hiacynty,tylko teraz nie wiem kiedy je sadzić Czy razem z tulipkami ?

Ranczo Edy 00:51, 15 wrz 2013

Do góry
elo elo widzę że nie tylko ja nie spię po tak ładnym dniu Jolu ,Kasiu dziękuję za kwiatka sliczny i super kolory ,Kasiu bawareczko dawaj mi tu deszczu bo muszę podlewać kochana buźiakuje paaaaa Super że jestescie a to nasze rozrabiaki
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:45, 15 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
Trwa strefa 7a.. ale jak piszą głównie z powodu gnicia korzeni zimą... zaryzykowałam.. jak wysypie sie posadzę inną... na foto nie widać .. ale jest bardzo ładna .. po 6 zł za takie duże sadzonki.. Wpada w kolor pomarańczowy i ma fajne kłosy ... carex Calita czy jakoś tak.

Nie miałam czasu na foty... a jak rozwaliłam kabel od zasilania oświetlenia w ogrodzie. .to już sie wszystkiego odechciało..

I trochę podlewałam rabaty bo sucho jak diabli....
Wbicie łopaty graniczy z cudem... jakiś koszmar z tą suszą.. w mieście wczoraj lało jak z cebra a u mnie prawie nic...

Okazałe sadzonki ,bardzo.I trawka piękna,jak mówisż że realnie jeszcze fajniejsza..... warto się przejechać
U mnie tez strasznie sucho,czekam na ten deszcz jak na zbawienie Wszystkie deszczowe chmury przechodzą bokiem,jak na złość
Makowo na Kociewiu 00:22, 15 wrz 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Mnie też się spodobała rabata w biało - żółtym kolorze. I te tulipany zielono - biało - różowe.
Z trawą robię podobnie. Na razie sypię w miejscach gdzie chcę sobie zaoszczędzić pielenia. Pod spód daję gazety. Pomysł znalazłam u kogoś na forum.

Jolu to tulipany odmiany Viridiflora " China Town"
Pozdrawiam również Kasię Kasia a może te rojniki ode mnie zainspirowały pozdrawiam
Działka wkoło Lubczyka :) 00:04, 15 wrz 2013

Do góry
Bogna, ze starych zdjęć, gdzie już granica jest, tylko siatki brak, to ten bok tak wygląda:

i tam gdzie ta brzoza to by był początek mojej rabaty
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:01, 15 wrz 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Dobranoc

Ale piękne ujęcie !
A u nas dalej susza!
Pozdrawiam Aniu
Działka wkoło Lubczyka :) 23:52, 14 wrz 2013

Do góry
Bogda napisał(a)
A masz fotki całego ogrodu?z lotu ptaka?albo choc z góry?

Bogna mówisz i masz o takie cuś Ci chodzi?
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:47, 14 wrz 2013

Do góry
Dobranoc
Rozpoznawanie bylin 23:44, 14 wrz 2013

Do góry
5747mm32 napisał(a)

Witam,
moze ktos bedzie wiedzial co to za roslinka?
pozdrawiam,
b

A mnie przypomina oset ozdobny
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:38, 14 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
Z zapychaniem dziury walczyłam od rana do nocy.. przerzuciłam i urobiłam chyba z tonę ziemi.. załą górka jest usypana z przeleżałej darni.. korą też sypnęłam....
Foty jeszcze z placu boju..
Górka usypana, uwałowana... padam na pysk.. siły nie mam.... to była syzyfowa praca... teraz pora na wykopanie drugiego serba (ułamanego). Na fotach nie widać ile tego jest ..

Przymiarki...

I posadzone

Anuś ja chyba przyjadę i do d....y Ci naleję Kondzio powinien dziurę zakopać, a nie Ty taka kruszyna się męczyłaś, zobaczymy jak długo Ty tak pociągniesz Ty powinnaś robić fotki z jego pracy ładnie zrobiłaś rabatkę
Działka wkoło Lubczyka :) 23:35, 14 wrz 2013

Do góry
M tam na oknach chce tak rabate poprowadzić:

A ja się zastanawiam, czy zamiast "cyckow" nie zrobić tam "brzucha"? Jakoś tak:
Żurawki na żurawki lub trawy :) 23:26, 14 wrz 2013

Do góry
Witam
Mam ciemne żurawki kwitnące na biało, nie wiem czy to ta odmiana o którą Pani chodzi dlatego załącze zdjęcia z wiosny tego roku(teraz już są dużo większe). Jedną dość sporą mam w donicy i mogłabym się z Panią ewentualnie zamienic. Myślę, że mogłaby ją Pani spokojnie podzielić i będzie od razu wiecej sadzonek. Ja bardzo duzo żurawek podzieliłam i chyba wszystkie się przyjęłyJak dla mnie to mogą być te odmiany, które Pani napisała oprócz Lime Marmalade ponieważ ją mam, ale pozostałe chętnie przyjmę. Posiadam także kilka malutkich sadzonek niewysokich traw, ale nie znam nazwy. Jutro załącze aktualne zdjęcia żurawki w donicy i malenkich sadzonek traw
Dla odmiany czas na zmiany... 23:21, 14 wrz 2013

Do góry
Beatko wpadłam pokazać Tobie moje ostrogowce z rajskiego bo Ciebie interesują, miałam 3 kolory, różowy, mocno różowy wpadający w czerwień i biały i miały różne kwiatostany tu w pąku jak powiesz to wykasuje pozdrawiam
Działka wkoło Lubczyka :) 23:18, 14 wrz 2013

Do góry
Na razie mam tyle żeby nie było, że ciągle tabula rasa i spontan

A dalej może pomożecie ?!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies