dzięki za info-podobają mi się "morningi" i chciałam je posadzić u siebie pod brzozami. Ale te Gracimilis też są śliczne, nie wiem które lepiej zniosą półcień a u mnie brzozy sporawe
jako że teraz +3 to się topi ale i prószy cały czas... niech się topI bo ja jeszcze róży nie pokopczykowałam... a w przyszłym tygodniu przychodzą do altany ściany robić...
z gazonami namotałam się strasznie bo one okropne i miałam wiele pomysłów, myślę że stworzą ładną ścianę
Pod domem mam Gracilimus (te wyższe) i Variegatus (te niższe przy hortkach) W brzozach są Morning light.
Witaj Ana
Przeglądam Twój wątek wyrywkowo-piękny ogród.I jak ładnie zasłoniłaś gazony
Powiedz te trawy wysokie przy ścianie domu to jaka odmiana?
czy to są te same co przy brzozach?
niestety tegoroczny, wstałam rano a tu blaaaado i pada buuuu a w przyszłym tygodniu mają robić ścianki w altanie....
zdjęcia zrobione z okien. Chyba mokry i ciężki bo czupryny traw jakieś pochylone w jednym kierunku
też się nad tym zastanawialiśmy bo o ile niżej była jakaś minimalna różnorodność to już wyżej jeden gatunek i mnóstwo małych siewek tychże samych odmian. Być może tylko świerki tam wytrzymują? bo podłoże dość marne, a po wywróconych drzewach z korzeniami widać jaki mają system korzeniowy. Kilka szlaków było nawet zamkniętych ze względu na zagrożenie. No i druga sprawa to walka z tymi chorobami, jestem ciekawa czy coś robią w tym kierunku czy poddają się losowi
uwielbiam góry, a jesienią gdy mało ludzi i szlaki prawie puste można cieszyć się ciszą i widokami.
troche narcyz, tulipany i czosnki. Nie zabezpieczam jakoś szczególnie. Bardziej mnie zastanawiają szczypiorki które wcześniej sadzone wyszły na 10cm...