Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Działka wkoło Lubczyka :) 10:13, 14 wrz 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Kasiu, mam takie same rozchodniki i takie inne odmianowe z bordowymi liśćmi i kwiatami. Zauważyłam że te zwykłe oblepione są motylami, a na odmianowe w ogóle nie siadają. Rozchodniki warto mieć w ogrodzie, pięknie wyglądaja z trawami,

To chyba podobnie jak z jedzeniem nie wszystko co dobrze wygląda równie wybornie smakuje. Motyle jak widać mądrzejsze od nas i nie kierują się wyglądem
Mój 4 arowy azyl... 10:08, 14 wrz 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Aksamitka drobnokwiatowa, w przyszłym roku posieję więcej

Spóźnialska w kwitnieniu hosta i kosmos

mam tę aksamitkę, no po prostu ją uwielbiam! zbieram nasiona i za rok zaszaleję!
pada u nas, więc robótka nadal odsunięta w czasie
a kosmosy u mnie juz pojedyncze, może nasiona wiatr rozniesie i gdzieś się same wysieją?
ta hosta, to taka odmiana, że kwitnie później i bardzo ładnie
pozdrawiam w deszczową sobotę
p.s.
część bodziszków dałam w inne miejsce i tam im lepiej
Bajkowy ogród Weroniki 10:08, 14 wrz 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)

Oj nie ta fota sie została....
Hortensje masz po prostu full wypas... OBŁĘDNE To się nazywa mega bukiet

A teraz mykam do ogrodu
Oświetlenie ogrodu 10:06, 14 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tu są rady, a dodatkowo powiem

pojedyncze duże drzewa o intersujących konarach podświetlaj od dołu reflektorkami, trawy wysokie reflektorkami lub tubami, w ogrodzie to nie lampy mają być ozdobą, a rośliny które one oświetlają. Wszystkim klientom to pwtarzam jak chcą z ogrodu zrobić "lotnisko".

Chciałabym oświetlić tą wiśnie od dołu (wg wskazówek Danusi) ale nie wiem czy taki reflektor mam wsadzić w kamyki, czy nie będzie to głupio wyglądało jak będzie tam wystawał ? A jak tubą to czy oświetli ładnie drzewo?

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 10:00, 14 wrz 2013

Do góry

i wolna przestrzeń wokół bukszpanu (z tej strony nawet udaj kulę z tyłu ma garba )

ogrodoweimpresjejolki 09:58, 14 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
Jola.. ja też stwierdziłam, że koper samowysiany lub posiany gdzie popadnie jest najładniejszy.. i teraz sieje sobie po grządkach nawet kwiatowych...
Kondzio pytał sie nawet co to za roślina na nowej rabacie mi rośnie .. oczywiście, że to był koper

Zwiewam do ogrodu, bo mam pogodę.. .. niby kropiło, a ziemia sucha jak skała..

Korzystaj z pogody, tylko się nie przepracuj U mnie pochmurno na razie, a potem - zobaczymy ...

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:58, 14 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
Ja to bym tak

Anek Rany świata Ja się domyślałam, że Ty byś to tak i jeszcze pół ogrodu Za co Cię nieustannie podziwiam i stawiam za wzór ogrodowy (sobie) Ale ja muszę zacząć mniej bo to więcej to mnie na razie przerasta Bo była w moich myślach też taka koncepcja. Serby przybiorę ale tylko w ich obwodzie bo za nimi jest jeszcze trawa i trochę miejsca. Idę to obfocić. Zaraz wracam.

Mam Wrzucę fotki i uciekam Jestem strasznie opóźniona w planach na dzisiejszy dzień... wrrrr... Wrócę wieczorem do tego co teraz tu wymodzę. Zastanawiam się nad tym świerkiem - przecież on jednak potrzebuje dużo miejsca nawet jak cięty - czy wsadzenie go w kąt ma sens? Przy czym tam gdzie jest zostac na pewno nie może. No i druga rzecz co mądrego miedzy bukszpan a serby. Może jeszcze jednego serba, a może coś lisciastego... Zobaczcie jak to wygląda z poziomu gruntu

od bramki wejściowej

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:39, 14 wrz 2013

Do góry
Ja to bym tak
Mazurkowo 09:35, 14 wrz 2013

Do góry
Cześć kochani. Melduję się z rana. U mnie pada. A u Was? Ale zrobiłam sobie kawunię i zaraz
pokażę Wam moją rabatkę. Nie wygląda ona jakoś spektakularnie, bo roślinki malutkie i prawie w ogóle ich nie widać. Ale oczywiście mam nadzieję, że się wspaniale rozrosną Ale i tak jest cudna! Dobra, krytykę też przyjmę A tak serio to jestem jak najbardziej otwarta na wszelkie uwagi. Tak jak Kasia radziła pod korę wrzuciliśmy warstwę skoszonej i przesuszonej trawy.

A potem przyszedł czas by rozparcelować wór od teściowej. Tutaj akurat na samym środku wpakowaliśmy tak ni z gruszki ni z pietruszki 3 hortensje nn, kolorowe. A dlaczego tutaj? Bo tutaj docelowo będzie kiedyś kompostownik a ja potrzebowałam krzaków by go zasłonić. No i oczywiście na chwilę obecną nie mam pojęcia co zrobić z tymi hortkami. Jak mają rosnąś gdziekolwiek to równie dobrze mogą rosnąć tutaj właśnie. Z tyłu widać bardzo biedny badyl też hortensji, ale wydaje mi się, że on nie przeżyje.

W worze były jeszcze floksy; białe, jasno-różowe, ciemno-różowe. Posadziłam je przy wejściu do garażu. U teściowej wyglądają cudnie- kolorowe kępy, raj dla oka. Bardzo mi się podobają, a ta rabatka mogłaby być taka wiejska Pomyślałam sobie, że za floksami mogłabym posadzić jeszcze wysokie ostróżki. By się komponowały na tle ściany. Tam gdzie jest piach (no właśnie - to jest właśnie ten mój PIACH) - będzie wysypane żwirkiem - tam jest dojście do kranu (wiecznie wije się tam wąż i gazu i Pan Mąż kategorycznie nie zgodził się na rabatkę w tym miejscu. Ale może tak cichaczem wpakuję tam jakąś donicę? A przed floksami może coś jednorocznego? Muszę przemyśleć, z resztą budżet już wydrenowany na ten rok.

Rabatka floksowa nie jest dokończona, kształt ma ledwo jako-taki a raczej jego brak - zaczęło lać i tak się skończyły prace w ogrodzie wczoraj. Żwirek wokół domu też czeka na dosypanie.

Za to udało mi się podlać trawnik Rosahumusem. Będę meldować o efektach.
Ogród z lustrem 09:32, 14 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Czy dno takich wielkich donic można wypełnić kostkami styropianu żeby nie były suuuuper ciężkie? Czy masz Danusiu jakiś inny patent.
ogrodoweimpresjejolki 09:25, 14 wrz 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Zaglądam, po to by życzyć zdrowia i pogody.

Haniu wzajemnie

ogrodoweimpresjejolki 09:22, 14 wrz 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Jolu fotka z koprem tak mnie urzekla Dziekuje za kolejna,rowniez piekna fotografie z miejsca ktore poznalam osobiscie i bardzo mi sie spodobalo
P.s seria takich fotek kopru z roznych stron,ujec,przydalaby mi sie do jesiennej dekoracji kuchni.W brazowych ,podpalanych ramach, hm...super

Jeszcze takie zdjęcia jesiennego kopru znalazłam, choć to pierwsze było chyba najładniejsze

Może jeszcze coś cyknę z myślą o Tobie
Od dwóch dni lepsza kondycja, więc jeśli pogoda będzie sprzyjać to pojadę trochę na działkę i poobserwuje co ciekawego jest aby utrwalić na przysłowiowej kliszy

pozdrawiam i zapewniam, że obserwuje co się u Ciebie dzieje
ogrodoweimpresjejolki 09:15, 14 wrz 2013

Do góry
A ja donoszę Jolu, że ciasto drożdżowe w/g Twojego przepisu tak nam zasmakowało, że znów je upiekłam
Jako że sezon śliwkowy trwa, to z nimi
Poczęstuj się proszę, świeżutkie, ledwo co wystudzone

Basiu, zjadłam już ostudzone, bo dopiero do porannej kawy Świetnie Ci wyszło. Ja dzisiaj dopiero upiekę
Śliwki codziennie u mnie w jadłospisie
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:46, 14 wrz 2013

Do góry
Mathildis...obrazek jak wrzucam to jest w takim nawiasku.. tu wrzucam coś na próbę.. i emotikomy wstawiałam tak jak normalny obrazek z kwiatkami.. a teraz nie wstawia

A to dorzucę drugiego.. do kompletu

U nas nie pada... lecę do ogrodu....
Miłego dnia...
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 08:09, 14 wrz 2013

Do góry
zdjęcie trochę niewyraźnne,
Ogród z lustrem 08:00, 14 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

piękna hosta, jak jej na imię?
Ogród z lustrem 07:58, 14 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A teraz brzozy z trawami i lustro, które jest w tym ogrodzie już od 3 lat i w postaci niejakiej " plazmy" znalazło naśladowców na Ogrodowisku Wszyscy już zapomnieli o "prototypie" więc nieśmiało przypominam

zapomnieć TO lusttro???? nigdy w życiu
Danusiu, ttrzeba eraz zwertykulować trawnik? Ja myslałam że na wiosnę
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 07:24, 14 wrz 2013

Do góry
Kochani,
za troskę dziękuję, dobrze się czuję,
Po okolicy kursuję, to w domu, to w ogrodzie,
to na spacerze z Frodziem..
Jeszcze ogrodowe plony zbieram,
Na komputerek mało spozieram.
Ale jak przyjdzie listopad z jesienią
Będziecie mnie mieć do znudzenia.
Trzymajcie się ciepło, ale z umiarem,
żeby nie zarazić się katarem.
A ja, na teraz się żegnam,
bo póki nie pada, do ogrodu gnam!
pa,pa

Mój mały skrawek ziemi 06:57, 14 wrz 2013

Do góry
Jednak po krótkim zastanowieniu stwierdzam ,że tam mi nic nie pasuje

W szkółce tez nie zaszalałam , stwierdziłam , że najpierw muszę zrobić puste miejsce , a następnie pomyśleć co gdzie i czy na pewno
Rododendronowy ogród II. 06:27, 14 wrz 2013

Do góry
Sporo stronek do czytania mi się nazbierało
Ogród, jak zwykle, o każdej porze roku piękny
Wyczytałam, że kosmos siarkowy uprawiasz, chcialam obejrzeć, ale zdjęcia znaleźć nie byłam w stanie /za to inne widziałam/ Fajnie, że zawiązuje nasiona, pozbieram

Proszę Basiu masz kosmos siarkowy

A ja mam dziś wycieczke do Skierniewic, mam nadzieje ze deszcz nie zepsuje nam tego dnia.Miłego dnia wszystkim życze.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies