Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Agawita 17:37, 28 lis 2013

Gratuluję!
Viola 18:10, 28 lis 2013

No to gratulacje Łukasz, nie ma to jak zadowolenie z własnej ciężkiej dobrze wykonanej pracy. To się teraz zresetuj i działaj ogrodowiskowo
Kondzio 18:25, 28 lis 2013

Gratulację Łukasz
Luki 19:43, 28 lis 2013

Dziękuje za gratulacje, troche nieskromne takie chwalenie się, ale nic nie zrobie, że strsznie mnie dzisiejszy dzień cieszy

Ogrodowo u mnie obecnie baaardzo słabo, może jak śnieg spadnie będzie ładniej
Teraz jedynie moge pokazać biurkowego Falka szykującego się do obfitego kwitnienia, uwaga słabe zdjęcia

Viola 19:52, 28 lis 2013

Falek piękny, a są storczyki w kolorze bordo?
Madzenka 20:14, 28 lis 2013

Łukaszu gratulacje. Kiedy obchodzisz urodziny?
Luki 20:36, 28 lis 2013

Marzenko teraz tylko urodziny reszty familii przez cały grudzień ja obchodzę 13 października

Violu zapewne bordowe storczyki są dostępne, jeżeli barwią na kolor niebieski oczywiście wiadomo jakie to naciąganie, to bordowe storczyki znajdziesz, chyba nawet miałem kiedys takiego zbliżonego do bordo w delikatne plamki, ale słabo kwitł.

Agawita 17:47, 29 lis 2013

Ja z prośbą do Ciebie o identyfikacje żurawki, zaglądnij do mnie proszę i dziękuję
Luki 20:09, 29 lis 2013

Zrobiłem dzisiaj taki pobieżny plan ogrodu. Rozmieszczenia roślin nie robiłem bo to niewykonalne umieścić każdą roślinke na rysunku i jeszcze w odpowiednim miejscu może i jest wykonalne, ale nie na jeden wieczór a na całą zime .
Postaram się opisać jakie rośliny znajdują się na rabatach i dołączyć zdjęcia jeżeli takowe znajde. Pozwoli może to zobrazować bardziej działke na wyrost nazywaną ogrodem.
Cała działka ma wymiary 15x60m, do budynku gospodarczego jest ok 28 metrów, więc jest to połowa, ale ze względu na ogród ta ważniejsza część
Jak widać garaże są na końcu czegoś co teoretycznie nazywa się trawnikiem. Do momentu budowy kanalizacji, żaden podjazd nie wchodzi w gre z wiadomych względów. Na wiosne mają kopać, więc jest szansa, że wiosną 2015 roku doczekam się podjazdu i ładnego nowego trawnika, ale do tej pory jest jak jest i trzeba ten stan rzeczy zaakceptować.

Luki 20:09, 29 lis 2013

1. Przedogródek
Na rabacie znajdują się dwa cisy, jodła koreańska, modrzew szczepiony 'Blue Dwarf', dwa jałowce 'Blue Arow', jeden jałowiec płożący, różanecznik, kosodrzewina, zielony berberys, liliowce w sporej ilości, lilie podobnie i żurawki. Trawnik wiosną w tej części likwiduje całkowicie, będzie kora po całości.

2. Rabata 'zło wcielone'
Zmieniana z 6 razy, żadna zmiana nie była korzystna, zdjęc pokaywać nie będę bo nie ma czego, całkowicie do remontu, Rośnie tam z 8 miniaturowych iglaków a reszta to byliny różnego typu, liliowce, tawułki, astry, parzydło leśne, dzwonki, . Istan tragedia

3. W tym miejscu rośnie duża stara jabłoń porośnięta bluszczem.

4. Teren pod jabłonią porośnięty bluszcze i niestety ma tam swoje miejsce kosz na śmieci, co bardzo mi się nie podoba, ale już nie mam pomysłu gdzie go przenieść, zwyczajnie nei ma gdzie, jedynym rozwiązanie jest chyba zrobienie kratek z bluszczem.

5. Studnia, ratunek dla ogrodu i portfela w razie upałów baaardzo głęboka. Obenie jest brązowa, chce ją czymś obudować.