Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Marzenie o ogrodowym zaciszu... 22:24, 08 sty 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
to je zostaw
To jest mój warzywniak

ale super, czyściutki i zadbany. Na środku masz wodę?
My musimy na koniec ogrodu nosić wodę w konewce...
Ogród u stóp klasztoru 22:23, 08 sty 2014

Do góry
EWKA ---z tym gołębnikiem toteż nie pewnik , ale Szymon już gdzieś taki widział .
to chyba bardzo stara budowla . ty i aparat zawsze równa się ciekawe foty ..poluj .

KASIU ---- cuda to u ciebie ciągle wypatruję .... i fajnego potffora

IRENKA --- tak jest nie ma krakania ...jest gdakanie w planach do białego rana ....o angielskich kurach .

AGNIESZKA ------ja też miałam pięknego wielkiego wiąza i padł po 5 latach . znajomy szkólkaż orzekł ża była pod nim kolonia nornic , pożywiły się młodymi korzonkami , był słaby , przyszła ostra zima , reszta korzeni w powietrzu i na wiosnę padł . jak lałam wodę to wypłukałam dziurę na metr

był i nie ma -trudno

Marzenie o ogrodowym zaciszu... 22:22, 08 sty 2014

Do góry
aniaib napisał(a)

tam, gdzie jest przekopane rosną malinki. Takie od pierwszego słoneczka aż do mrozów
Z warzywnikiem myślę, czy by go nie powiększyć na część przed białym domkiem?
to je zostaw
To jest mój warzywniak

W kamiennym kręgu od początku 22:21, 08 sty 2014

Do góry
Kochani....jesteście niemożliwi....siedzę sobie cichutko....krzyżyk goni krzyżyk....muzyczka sie snuje.....myślę.... zajrzę co tam słychać na O......a tu takie oczekiwania.....już, już pokazuję.... specjalnie dla Was zdjęłam zabezpieczenie..... i oto efekty mojej bezczynności
tak było ostatnio

tak wygląda zabezpieczenie

a to z ostatniej chwili...powoli zaczyna się coś wyłaniać....ale gdzie ten koniec

Kolorowy ogród na piasku 22:04, 08 sty 2014

Do góry
viva napisał(a)

Nie mogę się napatrzeć. Widoki cudowne.
Dziękuję za życzenia. Tobie życzę dużo dobrego w 2014 roku.
Marzenie o ogrodowym zaciszu... 22:04, 08 sty 2014

Do góry
i przy marcinkach. Może nie wyglądają super, ale na mojej działeczce jest parę takich roślin, które "muszę" trzymać ze względów sentymentalnych - jak mama coś sadziła i ma mi marudzić i narzekać, że ona się tak męczyła, żeby coś urosło a ja wyrzucam... więc wolę to wykorzystać

a tu jeszcze stożki bukszpanowe, rosły sobie spokojnie, aż je zauważyłam, kiedy zmienialiśmy płot (aż wstyd się przyznać), a duży z ogrodu babci - rósł sobie taki gigant, aż się do niego dorwałam i powstał stożek na razie jeszcze łysawy, ale widzę, że rośnie

Platan - Platanus 22:02, 08 sty 2014

Do góry
Piękny, piękny! Znajdziesz
Pomyśl o wysokości szczepienia i o odpowiedniej odmianie hortensji, żeby nie zasłonić pnia.
Egzemplarz powyżej o średnicy pnia ok. 8 cm miał już pięknie łuszczącą się korę.
Marzenie o ogrodowym zaciszu... 22:01, 08 sty 2014

Do góry
aniaib napisał(a)
obróćmy się za siebie

i jeszcze trochę

teraz już rzut oka na ogródek, a z bliska pąki na zadołowanych tymczasowo lilakach. Może z nich zrobić symboliczne ogrodzenie dla części ogrodu? Czekam na sugestie
tu gdzie masz przekopany ogrod zrób warzywniak powycinaj te krzaki i małe drzewka po środku
Marzenie o ogrodowym zaciszu... 21:59, 08 sty 2014

Do góry
i już za białym domkiem

i to już koniec działeczki. Teraz trzeba jeszcze wrócić

Ogród cioci 21:58, 08 sty 2014

Do góry
Clematis uznał że wiosna
No i wygląda jakby wiosna była
Marzenie o ogrodowym zaciszu... 21:57, 08 sty 2014

Do góry
obróćmy się za siebie

i jeszcze trochę

teraz już rzut oka na ogródek, a z bliska pąki na zadołowanych tymczasowo lilakach. Może z nich zrobić symboliczne ogrodzenie dla części ogrodu? Czekam na sugestie
Ogród cioci 21:54, 08 sty 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Gosiu, wklej mi prosze fotkę twojego mosteczka i napisz mi wymiary, bo zaranawiam sie u siebie nad kładką

Kasiu fotka dla ciebie z dzisiaj Jest mostek.
Marzenie o ogrodowym zaciszu... 21:54, 08 sty 2014

Do góry
mijamy rabatkę i chodźmy dalej

mijamy orzech, który jest mniej więcej na wysokości środka rabatki z marcinków

chciałabym, żeby część ozdobna i "rekreacyjna" ogrodu kończyła się przy brzozach. Może tam będzie miejsce na altankę z grillem? troszkę osłoniętą, ale żeby był widok na cudowny (w przyszłości) ogród.
Zapraszam do młodziutkiego sadu

po prawej kompostownik a po lewej moja pierwsza samodzielnie przystrzyżona kula, mama prawie zawału dostała ale jak na pierwszy raz uważam, że wyszło nieźle
Marzenie o ogrodowym zaciszu... 21:48, 08 sty 2014

Do góry
zapraszam stroną od garażu na tył ogrodu, to tam ma być zacisznie, spokojnie i intymnie... może kiedyś tak będzie. Tutaj przy domu marzy mi się tylko ścieżka, bo jest wąziutko.

to miejsce już znacie, po prawej stronie jest rabatka z hortensjami i kulami, na szopce podpórki i krzaczki róż pnących, biel + róż, myślę jeszcze o bluszczu, może winobluszczu, żeby całkowicie zasłonić bałagan w szopce

idziemy dalej, tutaj widać już wyraźny wpływ ogrodowiska - obwódka z marcinków w środku oczami wyobraźni można zobaczyć cudowne kule bukszpanowe i może jakiś klon z ciemnymi liśćmi? no i oczywiście studnia, której trzeba zrobić jakąś osłonkę, żeby zdobiła a nie szpeciła

patrzymy troszkę w lewo i widzimy
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:42, 08 sty 2014

Do góry
Kasiu, co to jest koło sosny ? Chodzi mi o ta dużą różową roślinę ? Wygląda jak tamaryszek.

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:40, 08 sty 2014

Do góry
U mnie już nowocześnie chyba nigdy nie będzie, zmierzam do stylu "wioskowo-rustykalnego" - i fajnie. Jak się nie wie na co się zdecydować, to życie samo nam naznaczy drogę.
No może nie życie a zakupy ,

oto i one

Latarenki przed dom- są dwie.
Na zdjęciu widać dziurę w ścianie, którą zrobiłam moim laptopem zlatując ze schodów.

i krzesełko na taras - znajdzie w nim miejsce jakaś doniczusia ukwiecona

Marzenie o ogrodowym zaciszu... 21:38, 08 sty 2014

Do góry
to, co już znacie - prawa strona od bramy (widok od strony domu, przedogródek)

i teraz dalej lewa strona od bramy

i widok "od płotu" na drugą stronę domu
Pszczelarnia 21:33, 08 sty 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

Ewa,

jak ja uwielbiam taką zabawę słowem....
usmiałam się serdecznie

ja też
Ogród Eli 21:29, 08 sty 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
wiosenne zmiany nie obejmowały tego fragmentu, ale chyba na pierwszy rzut rewolucji zacznę od tej najstarszej części jako, że połowa iglaków i nie tylko do wywalenia bo w opłakanym stanie

żwirek zniosę na kupkę zlikwiduję matę i dopiero będę dumać co z tym fantem dalej zrobić na pewno dojdą trawki, marzy mi się kawałek wrzosowiska a i jeszcze zmienię kształt całości

Elu nie usuwaj na trwałe roślin ja zawsze twierdzę, że wyrzucić zawsze można później. Na wiosnę przytnij mocno tą thuję na niskim pieńku, zobaczysz jak nabierze wyglądu, a przy wrzosach na pewno będzie fajnym punktem odniesienia i nie będzie taka spłaszczona rabata.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:28, 08 sty 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
To fata sentymentalna z 2008roku. Żeby pokopac w ogrodzie, pozwalałam dziecku raczkować po trawie (nie wspomne ilę miałam prania

Fajne zdjęcie , dzidzius uroczy i barwinki z tyłu ślicznie kwitną . Pozdrówka.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies