Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 11:52, 13 wrz 2013

Do góry
Pokazuję zestawienie, które mi się udało zrobić tzn. najbardziej mi się podoba u mnie w ogrodzie:

Lawenda i kulki bukszpanowe:

Tak sobie wyobrażałam ten wątek. Dawajcie gotowce z Waszych ogrodów lub inspiracje zestawień. Oczywiście wiadomo, że tego jest dużo na Forum, ale czy nie łatwiej zobaczyć zdjęcia w jednym wątku? Może się za bardzo ośmielam tutaj .

ogrodoweimpresjejolki 11:50, 13 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
Dziś rano szukałam Twego wątku, ale inne sprayowy zawodowe mnie odciągnęły od poszukiwań. ... a tu patrze do siebie.. już u mnie byłaś... to sie nazywa telepatia I to o tej godzinie co ja Ciebie szukałam
Trzymaj humor za rogi.. u nas zimno i pochmurno...a deszczu nie ma .. ziemia płacze za deszczem...
A ja płaczę za ciepełkiem

Aniu, bo z humorem mi raźniej, a i od wczoraj lepsze dni Nie wiem ile to potrwa, więc od razu ruszyłam na wycieczki wirtualne. Do Ciebie mam chyba najdalej więc ruszyłam z pełnym bakiem i akumulatorem

U mnie dziś pochmurno, ale czy popada? Ostatnio z opadami było nieźle Beczka z woda opadową z rynny napełnia się systematycznie i służy Markowi do podlewania pomidorów w tunelu.

Pomidorów już nie przetwarzam zjadamy na bieżąco (zapasik już jest) , ale pietruszkę jeszcze mrożę, zimą będziemy jeść i karmić nią rodzinkę i gości dodając do różnych potraw. Ma wspaniałe działanie oczyszczające organizm i nie jest w postaci tabletki

Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:35, 13 wrz 2013

Do góry
helo helo fajne zdjęcia urlopowe piesiu cudny u mnie kocięta szaleją i wrzosy wrzosy na czasie będą cieszyć kolorami kompozycia kwiatowa suuuper buźiam na cały dzień
W cieniu - zacieniona 11:34, 13 wrz 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)

Zapisałam będe szukać bo mam jeszcze jedno miejsce gdzie moge wsadzić
Bogusia my tez korzenie z lasu przywozimy i kamienie oczywiście jak są ładne
Kusisz tymi grzybami jutro jedziemy
Życzę udanego grzybobrania....hortensji nigdy dość.
Najlepiej ukorzeniam z odkładów...z patyczków udają mi się Anabelki...inne słabiej.

Odkład z ubiegłego roku...w przyszłym będzie już spory krzaczek.
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 11:33, 13 wrz 2013

Do góry
A jeszcze tylko dodam, że tych cebul prezentowych mam więcej

Już je pokazywałam wcześniej, tylko napisałam, że są od Ani, a one są od Hani (Annabell, Żywopłotki cisowe)

No to mam narcyze, hiacynty, sporo czarnych tulipanów !

I jak tu się nie cieszyć

Miłego dnia, ruszam do stacji kontroli pojazdów
Stempelek czas wbić nowy.
Ranczo Edy 11:27, 13 wrz 2013

Do góry
hej hej pięknie się zrobiło a rano nos mi zmarzł witajcie Renatko co tam u ciebie muszę luknąć Debrusia na razie te koktajlowe się trzymają deszcze jeszcze u mnie się nie zaczęły chociaż wytrzymują dłużej jak te zwykłe,mam koktajlowe i takie co mają trochę większe owoce i liscie smieszne i rosną prawie na ziemi i cos już mi się nie podobają chyba wyrwę bo takie jakies liscie żółte oooooo Atenko kapucha taka nie bardzo w tamtym roku była lepsza widać tak jak z ludźmi są silni i słabsi pozdrawiam wszystkich hej hej a teraz idę wykopkować bo buraczki mi żółkną nie ma deszczu muszę do Kasi scieżkowej bawarskiej się zgłosić paaaaaaaaaaaa
W kamiennym kręgu od początku 11:14, 13 wrz 2013

Do góry
Teraz pozostaje tylko zrobić nasadzenie i czekać na efekty

Sebku jeszcze raz bardzo Ci dziękuję za pomoc
W kamiennym kręgu od początku 11:10, 13 wrz 2013

Do góry
Małgosiu, Elu, Ewciu, Bogdziu, Yolu, Basiu, Madziu, Bogusiu, Grembosiu, Agnieszko, Edytko...
bardzo dziękuję za tyle miłych słow cieszę się, że moje widzenie ogrodu Wam się podoba

A teraz chcę Wam się pochwalić nowym nabytkiem.....cieszę się jak dziecko.....muszę dodać, że dużo w tym zasługi Sebka...pmógł mi zdobyć namiary....baaaaaardzo mu za to dziękuję....

a oto nowy kamienny w kamiennym

Ogród w Holandii 11:07, 13 wrz 2013

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
tajemniczy ogród

A u nas akurat "Tajmniczy ogród" jako lektura - musze Najstarszemu pokazać to zdjecie.
Ogród w skali mikro :) 11:07, 13 wrz 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Właśnie przed chwilą dziki były mnie odwiedzić.. Zdjęcie mega słabe , bo robione tabletem i na dodatek dzikim się spieszylo. ... Ale zobaczcie jak były blisko płotu... A mieszkam naprawdę w centrum aglomeracji...

]

Ja też mam dziki hehehe tzn teść ma

Ranczo Edy 11:01, 13 wrz 2013

Do góry
edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)
a ty a ty też siedzisz i bawisz się awatarkiem jak ja ha ha tak tak koniecznie a pomidorki koktajlowe są takie wdzięczne i później same się wysiewają , malinki sadziłam jesienią i są to te co do zimy owocują z Kujaw do mnie przywędrowały buźiam masz jeszcze kapustkę a co tam

Alle kapuchy
Ogród z prostymi liniami 10:55, 13 wrz 2013

Do góry
Witam!
Tak było
a tak jest na razie (w trakcie zmian, jeszcze węże nie schowane, męża nie mogę doprosić żeby się tym zajął)

Chopen
Liliowiec 'Catharine Woodbury' jeszcze kwitnie
Żurawki 'Palace Purple'.
Limki i nielimki
Miała być runianka japońska, ale to pewnie jakiś rojnik?
Clematis 'Sylvia Denny' spisany na straty, bo wszystkie listki stracił w czasie upałów i została tylko sucha łodyga Budzi się jedanak do życia Trochę się obawiam, że za późno i nie zdąży zdrewnieć?
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 10:54, 13 wrz 2013

Do góry
Irenko, jak mogłyby się nie podobać. Do tego to takie przyjemne, że zadałaś sobie tyle trudu, by to zrobić. Jesteś naprawdę wspaniałym człowiekiem ! dziekuję jak tylko potrafię. Wieczorem zamieszczę zdjęcia jak narzędzia sobie wiszą w moim szałasie

Agnieszko, pełna zgoda pożyteczne narzędzia, ale też jakie ładne

Edytko, na czasie, cebule czekaja )))

Anito, no właśnie, sztuka użytkowa zawsze podobała mi się najbardziej. Cudownie jest żyć w otoczeniu ładnych przedmiotów, a przecież nie mozna mieć samych bibelotów

Ewo, rozumiem, każdy chce

Kasiu, masz rację, niezwykle kobiece, tak jak Irenka sama, wspaniała ofiarodawczyni

Basiu, ta sadzarka ma jeszcze malutki podręcznik jak sadzić cebule. Dla mnie wybawienie, bo w tym roku debiutuję jako cebularz

Robercie, no super....

Zimno i deszczowo, ale jak patrzę na taką kwiecistą łopatkę, to trudno się nie uśmiechać

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:40, 13 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

Ana a te trawy co rosną przed baronem, przezimowały, bo ja chyba takie że chyba takie mam?
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:31, 13 wrz 2013

Do góry
Ogród Nebel 10:31, 13 wrz 2013

Do góry
nebel napisał(a)
Aniu pokażę coś. Mówiłam Ci, że lubię cisy do formowania.

To następny okaz w kolejce do przycięcia. W zeszłym roku przycięłam 'z grubsza'. Akurat tu mam jeszcze wiele pracy

A w tej chwili zobacz.

Jeżeli nie będzie się usuwać tych nowych 'odrostów' za parę lat roślina znowu sie zagęści. Tak mi się wydaje z moich obserwacji.

Witaj, dobrze Ci się wydaje, że się zagęści,
natomiast możesz dzięki tym odrostom formować roślinę do woli, jeśli gałązka jest za długa to pozwalasz aby nowy przyrost się lekko zagęścił, wtedy obcinasz nad tym odrostem i poduchę masz w innym pożądanym miejscu,
czyli w dowolnym wybranym przez ciebie miejscu, masz poduchy.

ten świerk na str 54 to moim zdaniem Glauca Globoza.
pozdrawiam
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:30, 13 wrz 2013

Do góry

Zebrinus nocąPozdrawiam zaglądających
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:29, 13 wrz 2013

Do góry

Moje szyszki tak wykorzystałam.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:28, 13 wrz 2013

Do góry

Sosik ugotowany jest pyszny
Ogród ogrodniczki 10:21, 13 wrz 2013

Do góry
Dziś przesadziłam moje żurawki pod nowe hortensje.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies