Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 20:55, 06 lis 2013

Do góry
Agania napisał(a)
Bogdziu różyczkę kukającą podziwiam ale przyleciałam perukowca i modrzewia oglądać, pisałaś,że pięknie wyglądają czy będzie pismo obrazkowe

Zrobiłam zdjecia specjalnie dla Ciebie ale dzis słonka nie było a wiadomo że kolory w słonku najlepiej wyglądaja.

Sosnowo 20:52, 06 lis 2013

Do góry
danuta_ napisał(a)
I rzut oka na miejsce z różanecznikami - ech, może kiedyś będzie tak jak u Bogdzi

Ani się obejrzysz,a będzie pięknie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:52, 06 lis 2013

Do góry
Agania napisał(a)
Dla tych co nie lubią przeglądać stronek do tyłu - klony w jesiennych kolorach

Beni Maiko przed nim rośnie Shishigashira, ale jego to już prawie nie widać

Sangokaku

Crimson Senrty i Sherwood Flame

Sherwood Flame

Witam jestem z rewizytą i muszę powiedzieć że mile mnie zaskoczyłaś.Klony piękne ale,no właśnie ale będą jeszcze pękniejsze jak te bicze przytniesz to moja propozycja. Oczywiscie wcale nie musisz mnie słuchać możesz zostawić tak jak jest.

Sosnowo 20:50, 06 lis 2013

Do góry
I rzut oka na miejsce z różanecznikami - ech, może kiedyś będzie tak jak u Bogdzi

Sosnowo 20:47, 06 lis 2013

Do góry
Teraz coś co pewno dopiero w przyszłym roku zachwyci - lawenda, róże, bukszpany, trawy

Sosnowo 20:44, 06 lis 2013

Do góry
Aniu, fotki już troszkę nieaktualne ( pażdziernik) - teraz już wszystkie liście opadły , ale lepiej późno niz wcale

Trawy - jesienią zawsze piękne
To właśnie tu 20:44, 06 lis 2013

Do góry
W warzywniku nadal można co nieco uszczyknąć.

Ogród to moje hobby 20:41, 06 lis 2013

Do góry
Klon Autumn Monn w wiosennej szacie.
To właśnie tu 20:37, 06 lis 2013

Do góry
Rozpłakała się nam jesień. Jest coraz mniej kolorowa.

A jeszcze niedawno czarowała kolorami.

Wizytówka - Mój ogród z elementami stylu japońskiego 20:37, 06 lis 2013

Do góry
Autumn Moon w wiosennej szacie.
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:36, 06 lis 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Aniu trzymaj się i daj chandrze. Zmienili nam czas łobuzy i dlatego. Nawet mój Bari to odczuwa. Pozdrawiam.

Zbyszku dobrze piszesz nie daję się chandrze i ogród mi w tym bardzo pomaga Mój Ginger też odczuwa te zmiany pozdrawiam
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:34, 06 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)

Potwierdzam... Anki tak mają.... też jak sroka......
ale Aniu to nie jest powód do smutku, co widać po Twoim ogrodzie
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:32, 06 lis 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

I aż miło słyszeć, że już wszystko dobrze i zadomowiona jesteś

Jak pisze Zbyszek może zmiana czasu się przyczyniła do mojego złego samopoczucia, ale w ogrodzie wszystko przechodzi
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:29, 06 lis 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Listki Maroon Blush są świetne, kiedy będzie ta wiosna bo już zamówienie na żurawki niebezpiecznie rośnie, a co rusz napotykam na wiadomości o nowych odmianach dostępnych od wiosny

Mnie też się podobają, a co będzie wiosną? mam nadzieję, że zimę ładnie przetrzyma, jest do cienia i półcienia ta żurawka, a swoje zakupy podzielisz na części
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:23, 06 lis 2013

Do góry
Rench napisał(a)
Jak na wiosnę wszystko buchnie,to będzie typowy angielski ogród
A ja myślę,że na roślinoholizm nie ma lekarstwa Moje żółte róże to Fresia,odpisałam u siebie,ale i tutaj Ci nadmienię.
Kolorowych snów zyczę Aniu

Fresia jest bardzo ładna tylko trochę śmieci, ale co tam w rajskim miałam jeden krzaczek
Miało być inaczej 20:21, 06 lis 2013

Do góry
Agnieszko - ja napiszę krótko.. fajnie , że znów jesteś.... jesteś drugą osobą którą poznałam osobiście na forum I nie żałuję

Bo Agnieszka nie tylko fajne bukiety robi, ale sama fajna dziewczyna w każdej postaci
Dla przypomnienia

A tak swoja drogą to rh rośnie?
Ogród cioci 20:20, 06 lis 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
I jeszcze najmilsze wspomnienie lata

to zdjęcie bije wszystkie po prostu piękne a Twoja córa... jak mi się podoba taki kolor włosów... zazdroszczę
w Oborze też mogą być ogrody 20:19, 06 lis 2013

Do góry
Jeszcze jedna fotka, żebyście poznali tych którzy zaczynają swoją przygodę z ogrodem
Oto MY w naszym małym ogródku
w Oborze też mogą być ogrody 20:16, 06 lis 2013

Do góry
Witam wszystkich którzy tutaj trafią i będą mieli okazję poznać mój zielony skrawek ziemi.

Moja przygoda z ogrodem zaczęła się na dobre w kwietniu tegoż roku, kiedy to definitywnie padła decyzja, że coś musimy zrobić, bo dotychczasowy ogród tylko straszył. Na czerwiec zaplanowany był nasz ślub także trzeba było się spieszyć, a z małym niemowlakiem to nie było łatwe zadanie.
I tak na szybko skleciliśmy, wkopaliśmy, wyrównaliśmy i posialiśmy to co wg nas będzie pasowało, albo co ja natchnięta jakimś genialnym pomysłem kupiłam i próbowałam wkomponować bo oczywiście uwielbiam zielone, ogrodowe zakupy DD

Najpierw pokażę Wam jak było, chociaż i tak nie ma zbyt wielu zdjęć z tego okresu, a potem to czego dokonaliśmy z moim mężem.

Chcąc nie chcąc najpierw zaprezentuję widok z ulicy, znaleziony dzięki Googl Maps, bo nikt inny inaczej by tego nie fotografował
Jak pewnie zauważycie wszystkie drzewa jakie posiadaliśmy zostały ogołocone przez panów z energetyki, bo były zbyt blisko linii energ. i od tego czasu drzewka rosły sobie jak chcialy, pokrzywiły się i prezentowały obraz smutku i rozpaczy. Udało mi sie w swoich zasobach odszukać zdjęcie, gdzie widać ogródek od strony domu, chociaż to dzieciaki są pierwszym planem. Ale dla chcącego odnajdzie tam coś zielonego to był jeszcze rok 2012.
Potem przyszedł pamiętny kwiecieć 13' i zaczęliśmy od wycinki. Chcociaż się bardzo staraliśmy żadne z drzew nie uchowało się przed piłą w rękach mojego M. Niestety nawet nie ma zdjęć pamiątkowych tego czasu rozbiórki i prac porządkowych Nasz synuś był lepszym obiektem do zdjęć w tym czasie
W maju nasadziliśmy wszystkie drzewka, krzewy, resztę zielonej ekipy, a M. posiał trawę i czekaliśmy na czerwcowy ślub Dzięki naszemu kochanemu fotografowi mamy kilka zdjęć ogrodu i tego co udało nam się dotychczas stworzyć.
plan pierwszy to prezent od mojego brata, reszta to już wiecie

fotograf wykorzystał naszą ogrodową dekorację, czyli stary rower na którym stała podróżna walizka pełna komarzycy i surfinii. w oddali widać też przechylony jałowiec, który ostał się kwietniowej rzezi,ale ucierpiał podczas prac glebogryzarki. staraliśmy się go ratować, i dostał "opatrunek" w postaci metalowej linki która miała go prostować i chronić przed calkowitym powaleniem. Lato jeszcze wytrzymał, ale jesienne deszcze go powaliły i musielismy się z nim rozstać

Wilcza Góra 20:14, 06 lis 2013

Do góry
wspomnień c.d. a na dodatek, to moje ulubione kompozycje...
...I mój "firmowy" kolor BORDO, BORDO, BORDO...Wilcza kocha BORDO

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies