Bogdziu - budleja się pdobała bo z motylkiem a Ty takie lubisz
Asia - odpowiediziałam
a teraz kontynuuję mój pierwszy etap przeglądu ogrodu 2013 pod kątem posadzonych nowości - czyli czy warto było
ostatnio doszłam do września - niby powinno być już po nowościach ale gdzie tam -
werbeny patagońskiej jeszcze nie prezentowałam -- miałam wysianą z nasion i chyba dopiero na początku września była w pełni rozkwitu i dodawała uroku mojej bylinowej rabacie - nasion nie zebrałam i się wysiały pewnie - mam zamiar siewki na wiosnę pozbierać i wysadzić tam gdzie trzeba - nie powinno chyba być kłopotu z przenosinami
kiścień Rainbow jest w przedogródku i pasuje do pozostałych nasadzeń i jest zimozielony a o to mi chodziło - i ładnie sie tam prezentuje
tu lirioppe na pierwszym planie kupione w sklepie internetowym - jak tylko dostałam przesyłkę posadziłam od razu do doniczki i tak czekałam aż zima się skończy, potem wstawiłam do cienistego miejsca i była doniczka z ładną trawką, a jak już zakwitła to przypasowała mi do wrzosowiska i tu wsadziłam bo to jest najlepsza kopozycja - dla mnie lirioppe to jedno z odkryć moich 2013 , nie wiem jak mi przezimuje, przysypałam lekko kępkę
we wrześniu odwiedził mnie jeż