Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe zawirowania 10:46, 09 wrz 2013

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:46, 09 wrz 2013

Do góry
Historia budowy domu i ogrodu i jak to przeżywaliśmy.

Początki były trudne jak u każdego z Was, a od 2002 roku taczki i łopata to moje zabawki,
a paca tynkarska nie jest mi obca. Znaleźliśmy nasze miejsce na ziemi. Rozpoczęcie budowy, jej etapy, to jak bomba zegarowa i gonitwa z czasem. Najpierw, wytyczanie drogi, ogrodzenie z siatki, fundamenty, już rosną ściany, są już otwory na okna i drzwi i wyobrażenie jaki będzie widok z tarasu, a tu wkoło ugór i glina. Tyle jeszcze przed nami, a tu strop już wylany i rośnie więźba dachowa, brakuje dachówki, wciąż rachunki do zapłacenia, gdzie są ci elektrycy i ekipa od wentylacji.
Nasz ugorek
Jak to na budowie
Rodzina z wizytą
Co z tą dachówką

Ogrodowe zawirowania 10:43, 09 wrz 2013

Do góry

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 10:40, 09 wrz 2013

Do góry
Iza ja również chciałam zostawić naturalne dechy na tarasie aby pod wpływem czasu zrobiły się na szaro (jak skandynawskie terasy), ale mąż wybił mi to z głowy, ponieważ one nie zrobią się szare a zsinieją i niczym nie zabezpieczone szybko będą do wymiany. Np Szwedzi mają zupełnie inną deskę, gdyż ona jest już impregnowana a gdy się ją kupuję to jest ciężka od tego środka, nie to co u nas że kupujesz czasem nie najtańsze deski a one są mokre ale nie od impregnatu a dla tego że mają jeszcze w sobie wilgoć
Tak więc u nas padło na olej tikkurila VALTTI COMPLETE http://www.tikkurila.pl/farby_dekoracyjne/produkty/produkty_zewnetrzne/powierzchnie_drewniane
deski zaostrzyły kolor zrobiły się bardziej kontrastowe,lekko zżółkły, myślałam że będzie mi to przeszkadzać ale muszę powiedzieć że nabrały takiego wyrazu
wkleję na moment fotki potem wywalę aby nie zaśmiecać

Ogrodowe zawirowania 10:39, 09 wrz 2013

Do góry
Dziękuję Haniu.
A teraz dla Ciebie i innych troszkę zdjęć z ogrodu. Jest ich dużo więc będą w kolażu. Zeszłoroczne zmiany w nasadzeniach zaowocowały w tym roku nowym wyglądem rabat.

Tak było w maju przy kuchni

A tak od czerwca prawie aż do sierpnia

Kocimiętka i przewrotnik królują prawie w każdym zakątku ogrodu.

Ranczo Edy 10:35, 09 wrz 2013

Do góry
edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)

Edytko, dobrze że juz internet wrócił, a Ty z nim

Ja tez wracam po niewielkiej przerwie, bo w głowie miałam tylko nasze spotkanie sobotnie. Już po, zapraszam do oglądania relacji

Piekny masz widok z ogrodu i historyczne sąsiedztwo. Wyczytałam, że to XIII-wieczny kościół filialny pw. św. Antoniego z Padwy. O tu wyczytałam
http://www.polskaniezwykla.pl/web/place/25503,klodzino-trzynastowieczny-kosciol-filialny-pw--sw--antoniego-z-padwy.html

Piękny!

W ogrodzie rzeczywiście szalałaś, ale jakie efekty

Pozdrawiam.
Moje zmagania ogrodowe 09:51, 09 wrz 2013

Do góry
Welka napisał(a)
Trochę wrześniowych zdjęć

Ewelina,\ile tu jest sadzonek jeżówki? Bardzo ładna kępa.
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:50, 09 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
I poranne migawki niedzielne.. życząc miłego dnia

Hosty... niedługo skończą ozdabiać.. daje im ich 5 minut..

to wygląda super

za każdym razem coś nowego u Ciebie wypatrzę

i gratuluje nowej wejściowej rabatki...jest super elegncka

pozdrawiam Aniu
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 09:40, 09 wrz 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Ojej, przegapiłam 200 - stronę!
Gratuluje i pozdrawiam. Lubie tu do ciebie zagladac Debro ...

Małgosiu, dziękuję, zaglądaj, proszę
Zaglądaj też do spotkaniowego - ile tam cudnych zdjęć!
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:20, 09 wrz 2013

Do góry

cebulki lilii i tulipanów funkie żurawki 09:13, 09 wrz 2013

Do góry
Selly napisał(a)
Mam bardzo dużo cebulek tulipanów : czerwonych i żółtych

Chętnie wymienię na bordowe żurawki i żółte hosty

host żółtych nie mam, z żurawki coś bym znalazła ale zależy mi na kolorowych tulipanach i najbardziej na liliach bo tulipanów mam trochę od sąsiadki różnych a żółte i czerwone to podstawa więc też są

pozdrowionka
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:54, 09 wrz 2013

Do góry
Łukasz to, co tu piszesz o żurawkach i pokazujesz to prawdziwy profesjonalizm, a nie chaos. Jesteś naprawdę żurawkowo zakręcony, prawdziwy pasjonata i ogrodnik. Życzę Ci powodzenia w sadzonkowaniu tych, najbardziej chimerycznych odmian, miejsca wcześniej czy później każdemu brakuje, u mnie jest jeszcze go sporo, ale niewyrabiam z odchwaszczaniem na swoich rabatach. Rojnikowe skalniaki u Ciebie super wyglądają i najbardziej mnie cieszy, że próbujesz zapylać swoje liliowce. To najbardziej mnie kręci, może w przyszłości, jak mój ogród mi na to pozwoli, będę się w to zapylanie bawić.
Z pozdrowieniami przesyłam Ci Liliowca.

Ranczo Edy 08:44, 09 wrz 2013

Do góry
a to efekt
Ranczo Edy 08:43, 09 wrz 2013

Do góry
Ranczo Edy 08:41, 09 wrz 2013

Do góry
kopałam chyba łącznie ze trzy tyg czekając w między czasie na deszcz ale warto było dopiero teraz zielsko zaczęło wychodzić
Moja bajka 08:28, 09 wrz 2013

Do góry
Trochę pięknego, jesiennego słoneczka na Dzień Dobry
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:28, 09 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

I jeszcze o te hortki chciałam zapytać - jaki to gatunek ? bo wygladaja powalająco..........a jeszcze podsadzone tym rozchodnikiem rózowym i zurawka... mistrzostwo świata
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:26, 09 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
i dzisiejszym okiem

Aniu witaj!
Dawno sie nie odzywałam tu u ciebie na wątku choc zglądam...
Te horti super - czy to wanilki ?

Cały ogród masz boski, ale to juz pisałam i jest oczywiste ale te hortensje sa susper sliczne i reprezentacyjne...
Tytuł watku zmieniłas- tez to zauwazyłam ! Zgodnie z prawdą - walka wygrana!
cebulki lilii i tulipanów funkie żurawki 08:15, 09 wrz 2013

Do góry
Mam bardzo dużo cebulek tulipanów : czerwonych i żółtych

Chętnie wymienię na bordowe żurawki i żółte hosty
Ogrodnik Mimo Woli cd 07:54, 09 wrz 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Aniu czy tego poszukujesz?

Bogusia, to jest śnieżniczka wiosenna, twoja może być ta odmiana większa od gatunku... ich nigdy nie miałam Śnieżyczki olbrzymie - Galanthus elwesii
Te tradycyjne to śnieżyczka przebiśnieg Galanthus nivalis

Poszukuję Leucojum aestivum Gravetye Giant, kwitną dużo później od gatunku naszego

(nazwy zaczerpuję z internetu, aż taka mądra nie jestem )

Leucojum aestivum - nie ma nawet w polskiej Wikipedii.. a na zagranicznych jest.. i za granicą jest ona popularna, a u nas w Polsce nie ma Kiedyś miałam i bardzo mi się podobała... i mam tylko jedno zdjęcie jej i to takie byle jakie Miała wysokość ok. 0,5m

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies