Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 07:57, 23 lis 2013

ANIA napisał(a)
Lampionik w sam raz na czas Adewntowy. A co w sprawie Andrzejek robisz? Jakieś woskowe figurki, albo zmyślny klucz? Podsuń pomysły.

Ania cieszę się, że lampionik się podoba. A w sprawie Andrzejek idziemy dziś na imprezę i zamierzam się doskonale bawić. Z tym, że wosku jednak nie planuję lać
Katkak 08:02, 23 lis 2013

kasiek napisał(a)
Kasiula ozdoby świąteczne trza robić! Sypnij pomysłami!

Kasiulka świąteczny klimat poczuję dopiero jak zacznę porządki, a planuję niebawem A wtedy, żeby mieć pretekst do odpoczynku z pewnością z synusiem coś wymyślimy Na bank zrobimy żółwiki z łupinek orzecha bo mam do nich sentyment - robiłam je będąc małą dziewczynką. Ale łańcucha kleić nie będę
Katkak 08:03, 23 lis 2013

wietrzyk napisał(a)

Uwielbiam za to wszystkich emusiów

Wyobraź sobie Kasia, jest u nas taka kwiaciarnia, gdzie oprócz kwiatów mają mnóstwo różnych ozdobnych dupereli. Wchodzę tam wczoraj i co widzę...? Twoje skrzyneczki - lampiony. Żałuję, że nie zapytałam o cenę, na pewno powalająca. No ściągnęli po prostu od Ciebie

Ale numer z tymi skrzynkami Asiu Jak tam kiedyś będziesz zapytaj o cenę bo sama jestem ciekawa W końcu buchnęli mi patent
Katkak 08:10, 23 lis 2013

Dziś 23 listopada, a mój kochany klonik wygląda jeszcze tak pięknie Dacie wiarę? To ten biedak, któremu latem zaczęły obsychać gałązki. Mam nadzieję, że nic mu jednak nie będzie i na wiosnę się pozbiera.
Katkak 08:12, 23 lis 2013

i jeszcze odrobina kolorków
Katkak 08:18, 23 lis 2013

A to malutki kawałeczek miejsca w naszym ogródku, który bardzo lubię. Tego lata wyłożyliśmy ta kamień i rabatka się jeszcze troszkę powiększyła. Te kamienie, które tam leżą zmienią swoje miejsce i zastosowanie. Latem gdy murek porośnięty jest winobluszczem, i rosną funkie i paprocie lubię siedzieć tam z kubkiem kawy. Mam tam nawet skromną ławeczkę mojego autorstwa, żeby było gdzie pupala posadzić Zastanawiam się co posadzić na brzegu rabatki Marzy mi się, żeby najpierw studnię odmalować na biało, a następnie namalować na niej kwietną łąkę. Tylko nie wiem czy zamiast upiększyć to jej nie oszpecę :/
goniak 09:47, 23 lis 2013

Postanowiłam nie tracić czasu i ''od ręki'' zwiedzić Twój ogródeczek
Obejrzałam ze trzydzieści stron i z każdej z nich wprost wylewa się Twoje uczucie do tego kawałka ziemi
Kasiu, jesteś bardzo twórczą osobą, podziwiam.
Twoja pomysłowość chyba nie ma końca, okienka cudne, te serducha na murze, kulki wiklinowe na drzewie nadają niesamowity klimat temu miejscu
Czytałam rady na temat wysłonięcia szopki i podoba mi sie pomysł z malwami i pelargoniami.
Dodałabym tylko jakieś zwiewne, romantyczne w odbiorze trawki przeplatające się z kwiatami.
Co sądzisz o posadzeniu prosa rózgowatego w formie szpalerku wzdłuż płotu.
Panicum virgatum (proso rózgowate) 'Rotstrahbusch'.
Popatrz, to są zdjęcia, które robiłam w szkółce traw Daglezja tej jesieni.
Proso to ta różowa mgiełka po prawej stronie, na tle zielonej ściany żywopłotu.

Różowe kwiatostany z bliska, fajnie mogłyby się przeglądać w okienkach

malgorzata_s... 10:29, 23 lis 2013

Kasia obejrzyj sobie odcinek Mai jak w Zalipiu była. Tam wszystko cudnie pomalowane. Przy twoich zdolnościach ta studnia cudna będzie jak pomalujesz a może na murze coś machniesz coby pięknie z pod bluszczy wychodziło? Na pewno coś wymyślisz
kasiek 11:54, 24 lis 2013

Ale obłędna studnia! W ogóle fajny zakątek, taki z dusza.
Klony masz jeszcze cudne, u mnie dawno nie ma liści na żadnym
elzbieta_g 13:37, 24 lis 2013

Kasiu ja tą studnie widzę tak jak Ty planujesz : biała w śliczne kwiatuszki
poidełko-karmnik ma gości?