Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:24, 08 wrz 2013

Do góry
A teraz rozpoczynamy spacer po ogródkach

Hasło broniące bytności ogródków w Polsce

No i my

Ogródki są potrzebne, to fakt

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:21, 08 wrz 2013

Do góry
Dziewczyny reporterki fantastyczne Danusia ,Weronika i Gosia pokazały tyle że wszystko wiadomo.więc dziękujemy REPORTERKOM.- ja tylko wkleję Krysiową ławeczkę
Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:20, 08 wrz 2013

Do góry
Podzielone kostrzewy i konwalnik

Pogaduszki w cieniu domku i powojnik na łuku

I Irenka koniecznie chciała sobie tutaj zrobić zdjęcie

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:19, 08 wrz 2013

Do góry
Oj, wcale kanciki nie takie kiepskie

Wilczomlecze

Jeżówki i trawy

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:17, 08 wrz 2013

Do góry

Trochę "mojej" rabaty w brudnym różu

Marzenie o... 12:16, 08 wrz 2013

Do góry
i pokazuję czwarty raz zmienianą rabatę przy tarasie (jak znajdę chwilkę to pokażę po kolei jej "metamorfozy") - to chyba za mocne określenie...

gdybam jeszcze czym ją podsypać (żwirek?, kora?) - bardziej skłaniam się na korę, ponieważ wiosną planuję posadzić między kulkami ostrokrzew Golden Gem, coby trochę rozjaśnił tę rabatkę, ale kurka wodna żwirek też mi się podoba...

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:15, 08 wrz 2013

Do góry
Kompozycja z gałęzią

Krysia opowiada o ogrodzie i dlaczego posadziła trawy, a ja tymczasem wołam, zobaczcie jaki fajny pomysł na dekorację

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:14, 08 wrz 2013

Do góry
Domek częściowo zasiedlony

Kwitnie werbena ze Święta Róż

Rabata z trawami

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:12, 08 wrz 2013

Do góry
Hania pokazuje niesamowity wianek, a ja oczywiście zauważyłam Bentleya na ścianie, czyżby był ozdobą?

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:09, 08 wrz 2013

Do góry
Ogródek Debry był poza konkursem. Niezwykle urokliwy i dopracowany (detale, pomysłowe kompozycje, piękne rośliny). Oj, długo będę wspominać pyszne winogrona, od których nie mogliśmy się z Gosią i Pawłem oderwać, jadło by się i jadło bez końca... no aż wstyd normalnie

Świeto różane, ogród przy lesie i inne - wrzesień 2013 12:09, 08 wrz 2013

Do góry
Dla mnie to był dzień o niesłychanej dawce zdarzeń . Kiedy chorowałam na oczy było spotkanie i zwiedzanie ogrodów wokół Pabianic. Nie mogłam przez chorobe wtedy pojechac ale wczoraj prócz tego co tu opisałam dotąd zobaczyłam również ogrody Małgosi, Karoliny i Kasi.Myślęże potrzeba osobnej relacji by o nich opowiedziec , tym bardziej ze z braku czasu nie robiłam żadnych zdjec. Małgosia obwiozła nas też po Pabianicach i wszystko o wszystkim wiedziała , gdzie czyja fabryka , czyj pałac , jaki kościół i wszystko co ciekawe a nawet gdzie jest fantastyczna rybna restauracja do której oczywiście sie wybierzemy. O ogrodzie Małgosi napiszę że jest elegancki , z umiarem i gustem . Ogród Karoliny mnie bardzo zaskoczył bo po tym jakie ona sadzi ilości roślin myślałam że ma conajwyżej ścieżki na dwie stopy i wszystko zarośniete roślinami a tu niespodzianka. Ma całkiem dużo trawnika , nie zartuje byłam tym bardzo zaskoczona, no i naszykowała dla nas roślinne prezenty, poznałyśmy też jej córeczkę , śliczną dziewczynkę.
No i ostatni ogród który kusi jak niebo-ogród Kasi.: Domek skryty w lesie, z firankami i serwetami które kiedyś sie ramowało . Wokól domu kwiaty , rózne detale np ławeczka dla leśnych ludków , i niemal przed domem leśne jeziorko , duże , z nenufarami. Wiosną kwitną nad nim rododendrony a latem łan liliowców.Maleńkie kurki które nic nie niszcza chodza po całym ogrodzie w towarzystwie maciupeńkich kurcząt, z nimi po ogrodzie chodza dwa psy i dwa koty i nikt nikomu nie wchodzi w drogę bo działka jest olbrzymia.I jeszcze UWAGA 90-letnia Babcia w świetnej kondycji , uśmiechnięta i przemiła w rozmowie. Zanim otworzyłyśmy drzwi samochodu Gospodarz już pytał ,,kawa czy herbata?", a wieczorem czekał na nas z goracym obiadem. Ludzie - no niebo po prostu
I jeszcze Zenek. To właśnie jest Zenek

Zenek zna 7 meldyjek , potrafi je wygwizdac .Pochwalił swoimi umiejętnościami i o mało go nie pocałowałam jak zagwizdał ,,Krakowiaczek jeden..."Tylko jemu mimo pośpiechu zrobiłam zdjecie. Obiecuje relacje z tego raju wraz ze zdjeciami w późniejszym terminie i o innych ogrodach tez nie zapomne. Dziekuje wszystkim którzy chcieli poczytac relację z tego niezwykłego dnia.

Bardzo też dziekuje Małgosi fantastycznemu kierowcy ( Marzenko ,,O" nie napisze przecież fantastycznej kierownicy) oraz pozostałym Dziewczynom które zechciały spędzic ze mną ten niezapomniany dzień.Równiez podziękowania dla M Kasi który na koniec obdarował nas pomidorkami w słoikach , super zdrowymi ze wszystkimi nieutraconymi witaminkami. Buziaczki dla wszystkich.

Edit Jeszcze byłyśmy u Tracza to najwieksze centum ogrodnicze w Łodzi i spotkałyśmy właściela którego poznalyśmy na wiosennym spotkaniu. Porozmawiałyśmy i co nieco kupiłyśmy np bialą gaurę, brązowe trawki ....Tyle wrażen jednego dnia.

A w nastepną sobotę cała naszą grupę będzie można spotkac w Skierniewicach. (Weroniko jedziesz również?)

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:05, 08 wrz 2013

Do góry
Spotkanie nad wyraz udane i tryskające radością spowodowaną pasją uprawiania ogrodu, która pochłonęła nas bez reszty

Krysiu, podziękuj swoim pomocnym Paniom i Panom, za wkład w odczucia kulinarne (bigosik, pierogi, koltleciki i przystawki oraz ciasta, o kompocie nie wspomnę ) i muzyczne (pan Didżej w kapeluszu kowbojskim) oraz estetyczne (kwiaty i ogródki)

Wielkie dzięki

Ach te dalie wielkie jak talerze

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:05, 08 wrz 2013

Do góry
Je też mam dużo zdjęć i zaraz się z Wami podzielę, ale pragnę najpierw złożyć podziękowania dla Krysi - gospodyni naszej imprezy i oczywiście Pani Halinki, która nas po ogródkach oprowadzała i opowiadała o właścicielach. Potem była prowadzącą uroczystość wręczenia nagród.

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:01, 08 wrz 2013

Do góry

wspaniałe winogrona, były jeszcze czarne, też pyszne; moje jednak dojrzewają później

teraz muszę uciekac, ale będzie ciąg dalszy
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 11:55, 08 wrz 2013

Do góry
O... to współczuję
Nobel należy się temu kto wymyślił internet (może już dostał?) Zadaszenie już wykonane, podłoga również (przeze mnie), jeszcze pozostały "ścianki" w altanie i czekam właśnie na deseczki A potem to tylko detale typu oświetlenie itd. Pozdrawiam

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 11:55, 08 wrz 2013

Do góry
i ogród Krysi
ma klimat, jest unikatowy, świetnie wszystko dobrane, gdyby nieograniczony czas, posiedziałabym tam dłużej

i ona sama pokazuje nam chyba hortensję dębolistną
Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 11:42, 08 wrz 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
I stół, który na nas czekał z przekąskami Dziewczyny zachwycały się pastą/sosem z pomidorów.... a ja zjadłam pierwszy raz selera naciowego i doszłam do wniosku, że kozą nie jestem

] ]

A ja zjadłam selera stwierdziwszy że jest super, zwłaszcza z pastą
Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 11:36, 08 wrz 2013

Do góry

Jakie radosne twarze!
Tylko pogubiłam Wasze imiona Koleżanki Proszę podpiszcie
Bo w głębi przy krzewie to Jola (Kaprys)

A tu za Danusią - przy krzewie Halinka Zawitkowska, dalej Hania (Leida) i Gabik

Świeto różane, ogród przy lesie i inne - wrzesień 2013 11:34, 08 wrz 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Ale zdolna Pani Przyroda Mariolka. Piękne obrazy a jakie ramy! Bożenko może nie coś przeoczyłem ale która to jest Mariolka na fotkach. Gratulacje takiego talentu.

Zbyszku z najwiekszą przyjemnością przedstawię Tobie i innym wszystkie dziewczyny.

Od lewej: Mariolka, Małgosia- najlepszy kierowca, i Karolina, oraz ta co jest jak kot czyli Kasia ( ponizej)

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 11:32, 08 wrz 2013

Do góry

zachwyciła mnie ta prosta wędzarnia, Hanię też, do kopiowania u mnie
i właścicielka wędzarni i pięknego ogrodu ze świetnymi rozwiązaniami

dostałam nasiona tej rośliny, jest sliczna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies