Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:21, 07 wrz 2013

Do góry
Pszczółki, motyli, osy.. próbują najeść sie do syta.. i oblatują wszystkie kwiaty... na wszystkim co kwitnie coś dziś było...
Cytrynek zaparł się na floksy

Motyle na hortensjach

Budlei

Jezówkach

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 21:20, 07 wrz 2013

Do góry
jestem witaj Debrusia pięknie wyglądasz usmiechnięta i radosna aż miło popatrzeć buźiaki lecą na powitanie tamaryszek w wodnej mgle dla ciebie
Ogród w budowie - nieustającej 21:17, 07 wrz 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Claire Austin

Myślałam, ze to Chopin, bardzo podobna
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:15, 07 wrz 2013

Do góry
W zeszłym roku jesienią przysypałam (odkłady )kilka gałązek Limki, dziś jedną odkopałam i wyszło takie cuś... [img

i mam Limki własnej produkcji
Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 21:07, 07 wrz 2013

Do góry
I na zakończenie studium pajęczyn . Wszak jesień już puka do drzwi.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:06, 07 wrz 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
do tarasu to dechom jeszcze trochę zostało ... a ja guuupia myślałam, że 9 miesięcy ciąży to szczyt oczekiwania o ja naiwna ... ale próba generalna była ... i to mniej więcej tak ... mniej bo dechy w wersji soute

widok z kanapy w saloniku

widok na zachód - tu ma stać główna kanapa ... rozłożysta bo fszyscy mają na ogrodowisku rozłożyste kanapy i białą tapicerkę będzie miała już się nie bojam, że się pobrudzi ... przecież ona tylko stoi ... nikt normalny z forum na kanapie nie siada ... na nią siem paczy !!!

i namiastka durnostrojek tarasowych

Iza- TARAS W DECHĘ Mnie się też najbardziej takie surowe, naturalne kolory podobają. Dlatego w tym roku nie olejowałam desek i same zrobiły się szare. Te na pomoście, który mój kochany M buduje z równie ciekawą prędkością, też będą szare

Bardzo klimatycznie u Ciebie

Pozdrawiam serdecznie
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:03, 07 wrz 2013

Do góry
Basiu - moja gaura jest jeszcze mała i tak wygląda ..
Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 21:02, 07 wrz 2013

Do góry
Królowe późnego lata

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:58, 07 wrz 2013

Do góry
Aniu - zawsze siewki można przesadzić

Basiu - kto nie ryzykuje ten w kozie nie siedzi... to tak jak z jeżówkami każdy pisze, że nie powtarzają cech.. a i tak próbujemy Ja mam jedne wyselekcjonowane.. i czekam czy coś z tych jeżówek będzie... za rok sie przekonam.. No właśnie też je muszę przesadzić.. bo wisona mogą mi w tym miescu zdechnąć z pragnienia.. wysiały się pod cyprysami

Białe i różowe też ładne

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 20:57, 07 wrz 2013

Do góry
I nieco bardziej postmodernistyczne

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 20:52, 07 wrz 2013

Do góry
Piękno oczywiste

Ranczo Edy 20:45, 07 wrz 2013

Do góry
jeju dziewczyny wiiiiiiiiitam was nareszcie awaria kompa już załatwiona w końcu żyję ! jak miło poczytać narazie od tyłu i idę do przodu kocham was i pozdrawiam serdecznie jak się dopadnę to wstawię zdjęcia u kochanej Joli wspaniale było i pięknie nas gosciła wszyscy tacy usmiechnięci i zakręceni bużiaki wam przesyłam kochane dziewczynki Kasiu Jolu Debro Nati wyzdrowiałaas...Grembosiu Haniu Moniko Zuziu Dawidzie pozdrawiam was wszystkie i wszystkich. Przepraszam jak pominęłam bużiole lecą WASZA EDA - mgła napadła tamaryszka
Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 20:43, 07 wrz 2013

Do góry
Parę detali roślinnych.

Ostróżka.

Dalia wielkości talerza.

Delikatna róża.

Żarówkowe nasturcje.

Przekwitniętnięte kwiaty tawuły wyglądają jak koronki.

"Żywopłot" (na pewno miały z 1,2 m) z chryzantem.

Szykujące się do kwitnienia astry.

Dla odmiany czas na zmiany... 20:30, 07 wrz 2013

Do góry
o tak to mniej więcej teraz wygląda

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 20:29, 07 wrz 2013

Do góry
Następnie udaliśmy się, czasami zwartą czasami nieco rozcągniętą formacją, na spacer po ogrodach. Kilkanaście ogrodów z bliska, a w międzyczasie zerkanie za ogrodzenia co tam ciekawego u innych działkowców się dzieje (co za wścibstwo, ale chyba wybaczone).

Podsłuchany dialog:
- A moje rzęsy?
- Piękne są!
Laura wyraźnie łasa na komplementy. Mała kokietka

Dziewczyny jak hortensje.

Pokażę nasz ogród 20:28, 07 wrz 2013

Do góry
asica napisał(a)
Coś mi czasu ostatnio brak, i rozsypała mi się karta w aparacie; nowych zdjęć brak.

Asiu, czy mozesz pokazać ta rabate z róża i trawą od przodu? Jaka to odmiana trawy?
Robię teraz rabate z różą ( tez różową) i szukam inspiracji z czym i w jaki sposób ja połączyć, a ze jest to miejsce dość słoneczne może trawa dałaby radę.
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 20:25, 07 wrz 2013

Do góry
Bozenko,dziękuję.Mam nadzieję,ze zrobisz sobie maraton po kujawiankach,bo mieszkamy całkiem blisko siebie,dochodzi jeszcze Bożenka Epodlas,która ma działkę rzut beretem od nas.
Jolu,Marzenko,Kasiu,Sebku,Danusiu,Krysiu,dziekuję serdecznie.

Wydzielenie warzywniaka 20:22, 07 wrz 2013

Do góry
Zaglądaj Bogusiu, ja długo szukałam,aż Danusia podsunęła mi rozwiązanie najprostsze z możliwych.
Warzywka w tym roku marniejsze, najpierw długo wiosna nie nadchodziła, a potem skusiłam się na nasiona na taśmie. Mimo podlewania słabo wschodziły, musiałam dosiewać. Chociaż na nasze potrzeby warzyw wystarczyło.
Udane miałam pomidory, kiepskie ogórki, a cukinii z 4 krzaków dopiero 4 sztuki zerwałam. Jak nigdy, zawsze rozdawałam po znajomych, bo nie przejadaliśmy. Normalnie kwitną ale nie zawiązują owoców. Coś im nie pasi w tym roku.Albo pszczółki się obijają.
A ten nowy pas pod ogrodzeniem to hortensje anabelle. Już nie mogę się doczekać kiedy się rozrosną

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 20:19, 07 wrz 2013

Do góry
Weronika jak prawdziwy reporter zdała już świetną relację z naszej wizyty zainicjowanej przez Debrę. Gospodyni serdeczne podziękowania za tak gościnne przyjęcie i staranie przygotowanie wizyty.
Zobaczcie jak się zaczęło. Na tarasie domu działkowca.

Toastem i śpiewem na cześć Danusi i Witka z okazji ich okrągłej rocznicy ślubu.
Co prawda bez Witka, ale Paweł w niebieskiej koszuli (prywatnie mój M.) dzielnie statystował

Pokażę nasz ogród 20:17, 07 wrz 2013

Do góry
asica napisał(a)
Takie różne trawki, trawy i trawiska:

Asia, cudowne te trawy. Mi jakoś z nimi nie wychodzi a szkoda bo bardzo ładnie wyglądają. Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies