Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

W zgodzie z naturą 12:42, 28 cze 2016

Do góry
elka_ napisał(a)
Dominika11 Witaj Dominiko! Cieszę się, że Ci się podoba

Kindzia Kasiu, zawsze podobały mi się nenufary (pamiętasz film "Noce i dnie" i Karola Strasburgera w białym garniturze z naręczem tych pięknych kwiatów?) Mam je dopiero drugi rok, rosną jak szalone, ciągle w doniczce, w której zostały zakupione

boguslaw_r_ Och, dzięki Ci dobry człowieku za rady co do Skyrocket`a. Zrobię tak jak mi radzisz. Pewnie będzie na początku okropnie wyglądał, ale masz rację "kto nie ryzykuje nie pije szampana" DZIĘKUJĘ.

Wszystkich serdecznie pozdrawiam

Kule...kiedyś mi się marzył taki Karolek w białym garniturze...ale od mojego eMusia dostałam różowe lilie wodne, jeszcze przed ślubem(!), na obozie sportowym...i wspomnienia wróciły
Ogród Małej Mi - sezon 2016 11:02, 28 cze 2016

Do góry
m_gocha napisał(a)
Cichutko podglądam Twój ogród pełna ochów i achów nad jego pięknem... Aniu, czy podkarmiasz czymś swoje lilie wodne? U mnie coś ostatnio takie słabiutkie - liści mało i małe i lekko żółkną, pąki są ale jakieś małe i jakby stały w miejscu. 3-4 lata temu były ładne. Na wiosnę przesadzałam do większych donic. Może za słabą ziemię dałam Lotosy boskie

Opisałam się i zjadło.
Lilie mam słabe, słabo rosną ale wielkie ryby robią spustoszenie, a co nie zniszczą ryby dokończy mszyca. Lilie w koszach z których ryby wyrzucą ziemie do zera nie mogą być dorodne.. Dawała mim nawóz do lilii a w tym roku dałam koreczki osmocote. Na tyle lili co mam to powinnam mieć las lilii, a tak nieliczne wypierdki. Liście żółkną.. ale wodę mam czystą wiec mogą być zabiedzone, bo brak pokarmu w wodzie. W koszach też pusto
Brzydkie liście namiętnie obrywam

Mirkowy ogród (początki) 09:18, 28 cze 2016

Do góry
Pytałaś o lilie u mnie. Mireczko, i ja mam piach. Ale przez 30 lat trochę się użyźniło. Lilie mogą mieć ciut kwaśną glebę. Zauważyłam,że tam gdzie mam torf i dobre jedzonko lepiej rosną i obficiej kwitną. Przeznacz im miejsce w pobliżu kwasolubów i działaj!
Pogody odpowiedniej życzę,
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 08:45, 28 cze 2016

Do góry
Piękne lilie miłego dziś kochana
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 08:41, 28 cze 2016

Do góry
Strzelec Hania super Podziwiam twoje lilie i zastanawiam się czy na moich piachach dadzą radę.Jak myslisz Haniu?
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:13, 28 cze 2016

Do góry
Cichutko podglądam Twój ogród pełna ochów i achów nad jego pięknem... Aniu, czy podkarmiasz czymś swoje lilie wodne? U mnie coś ostatnio takie słabiutkie - liści mało i małe i lekko żółkną, pąki są ale jakieś małe i jakby stały w miejscu. 3-4 lata temu były ładne. Na wiosnę przesadzałam do większych donic. Może za słabą ziemię dałam Lotosy boskie
Ogród Loczka 17:21, 27 cze 2016

Do góry
Pierwsze lilie i cała reszta
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:37, 27 cze 2016

Do góry
lilie czaderskie
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:22, 27 cze 2016

Do góry
mocno cięte jałowce nadal brąz trzymają...hym, co by tu zrobic teraz
a dołem tawułki Arendsa, lilie, liliowce i jesienia marcinki
a najwięcej chwastów

ta pysznogłówka już, a Scorpion-fioletowa się ociąga
tej siewki dałam w kilka miejsc i też zakwitnie

te maczki niczego sobie
ale plewienia mam tam najwięcej z werben

jakaś wielkokwiatowa
W zgodzie z naturą 13:08, 27 cze 2016

Do góry
Lilie wodne i ich liście...jakie piękne!!!
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:58, 27 cze 2016

Do góry
tegoroczne powojniki Sweet Summer Love, pokazały kwiat, wąchałam, nic nie czułam aby pachniały...

czarnuszka z majowego siewu
2-kolorowa, lepiej jeden kolor, jak u Kondzia mi się podoba

juka ma 2 wysokie kwiatostany
3 razy ją stąd wykopywałam i stale odrasta
poddałam się i sobie jest

a temu się pomyliło? teraz kwitnie..
nie pamiętam abym miała te lilie

Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016 10:57, 27 cze 2016

Do góry
I przepiękne lilie w roli głównej

Kiedyś będzie tu ogród 09:59, 27 cze 2016

Do góry
anka_ napisał(a)

moje lilie mialy byc jasno rozowe a sa jakies bardzo podobne do tej
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:59, 26 cze 2016

Do góry
Kasik napisał(a)

Właśnie wczoraj pokazywałam Twoje zdjęcie Mamie. Była zachwycona. Wpadła na pomysł tymi małymi liliowcami ścieżkę wykończyć

I z takim wielkim Łał oglądałyśmy Twoje włości.

Czytam, że u Kasi Cie chyba nie bedzie. No to mi chociaż raźniej, miejsca nie mogę od rana w domu znaleźć, już byłam w ogrodzie, porobiłam zdjęcia, zadzwoniłam do nich.

Buuuuuuu

Te weekend zarezerwowany został jednak dla rodziny.. z powodu pracy nie mamy okazji razem pobyć.. Weekend wnuczkowy był.. Tu i tu nie dało się być A woda w balii rekordowo ciepła ..

I jakieś lilie ku pamięci..

Ukojenie 23:16, 26 cze 2016

Do góry
zoja napisał(a)
Wczoraj trawa doczekala sie skoszenia

Tu z zalozenia rosna kwiaty biale -frezja, kosmosy i aksamitki oraz anemony kwitna. Obok bukszpanow kwitnace niebieskie zeniszki. Czekam na mieczyki i lilie i na werbene ktorej chwilowo zupelnie nie widac.

Zoja, jak ładnie!!!
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:32, 26 cze 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Z przerwami na cień pod drzewami i trochę na kibicowanie teżAle po dzisiejszej ulewie w rowie już woda jest i nic by się nie zrobiło.
Ulewa była z wiatrem strasznym.......szałas stoi, ale wiatrak jedno śmigło stracił i lilie częściowo leżą, ale jak na taka nawałnicę to te straty nie takie wielkie, sąsiadom folie z tuneli pozrywało

Łooooo u mnie też tak było. Stracha miałam, burza tuż nad głową, wiatr okropny. Strat nie ma, i wszystko podlało
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:24, 26 cze 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)

O rajusiu! W tym upale! Podziwiam!
Róże tłoczą, aż miło

Z przerwami na cień pod drzewami i trochę na kibicowanie teżAle po dzisiejszej ulewie w rowie już woda jest i nic by się nie zrobiło.
Ulewa była z wiatrem strasznym.......szałas stoi, ale wiatrak jedno śmigło stracił i lilie częściowo leżą, ale jak na taka nawałnicę to te straty nie takie wielkie, sąsiadom folie z tuneli pozrywało
Ogród - Azyl Amatora 21:35, 26 cze 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Takie są lilie z Opatówka

Ciekawe połączenie kolorów. To sa te niskie? Moje jeszcze nie zakwitły.
Ogród - Azyl Amatora 20:57, 26 cze 2016

Do góry
Takie są lilie z Opatówka

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:55, 26 cze 2016

Do góry
Mirko, bardzo dziękuję za identyfikację róży Veilchenblau. Miałam ją kiedyś w planach, ale zrezygnowałam z niej przez brak powtórnego kwitnienia. Widać ona miała inne plany względem mnie

Może w takim razie puszczę ją na jabłonkę. Tam będzie miała zacisznie. Lilie będą wg strategii chybił- trafił- bo nijak się mają do moich strategii wyboru.Ta bordowowinna akurat trafiła

PS. Przypomniałam sobie, że tuż po przeprowadzce pacholę przywiozło mi wyprzedażowe roślinki z centrum handlowego. Ona chyba się zbłąkała w tym pakunku.

lilia dzisiaj

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies