Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

anna_g 22:28, 01 lip 2016

Dorotka to ja dzisiaj też życzę deszczyku... deszczu... wody z nieba - tylko bez nawałnic... U mnie też studnia i pompa - na szczęście ja się tym rzadko zajmuję - teść raczej podlewa albo napełnia beczki z których czerpiemy konewkami... Jak podleje rano to przeważnie wykorzysta całą wodę i potem dopiero wieczorem jest studnia napełniona... no ale jakoś nam to starcza - czasem też na trawnik...Dobrze że ta studnia jest bo tak podlewać z wodociągów....
Ewa777 23:04, 01 lip 2016

Jak widzę jakie ogrody widziałaś, to zaczynam mieć stresa

Piękny jest ogród Vivy
U Ciebie też bardzo ładnie i na większości zdjęć nie widać suszy, ale to efekt Twojej ciężkiej pracy.

Życzę deszczu
Dorota123 13:48, 03 lip 2016

DESZCZ MAM PADA TAK SPOKOJNIE.
Dorota123 14:10, 03 lip 2016

zawitka napisał(a)
Dorotka co tam trawnik jak człowiek myśli co robić żeby rośliny uratować ja też powolutku wycinam trawnik i sadzę rośliny bo mniej uciążliwe są .Piękne róze z jeżówkami u mnie jeszcze nie kwitną jeżówki ale lada chwilaPozdrawiam

Wreszcie pada, mimo chmur wstałam o 5 godzinie i podlewałam rabatki, zaraz też sąsiad pojawił się u siebie w ogródku nie wierząc tym krążącym chmurom też podlewał.
Za miłe słowa dziękuję.

Mój Leonardo pierwszy rok u mnie - podoba mi się

Dorota123 14:17, 03 lip 2016

makkasia napisał(a)

to jest na 99, 9 % Charles Austin
Ogród Vivy śliczny ale u Ciebie jest też cudnie
suszy współczuję, u nas ostatni dużo pada
macham

Może i u nas trochę popada, nawet złapałam nawóz i mimo niedzieli rozsypałam go troszkę. Różyczkę tak sobie właśnie podpisałam. Dziękuję za miła słowa pod adresem mojego ogródka.

zawitka 14:27, 03 lip 2016

Zdjęcia śliczne lilie i pysznogłówka aż dech zapiera Zyczę spokojnego i długiego deszczyku
Dorota123 14:40, 03 lip 2016

marzena napisał(a)
witaj, wpadłam z rewizytą, ale to z pewnością dopiero jedna z pierwszych wizyt, kolory i róże piekne, z trawnikiem też mam problemy...

Twój ogródek znam bardzo dobrze, raczej nie pobłądziłabym w nim. Te piękne widoki na góry utkwiły mi dobrze w pamięci, niczym ognisty słup jesienią. Trawiasty tarasi i piękna rabata angielska nie umknęły mej uwadze tak jak pomysłowe oczko wodne.

Dorota123 14:48, 03 lip 2016

anna_g napisał(a)
Dorotka to ja dzisiaj też życzę deszczyku... deszczu... wody z nieba - tylko bez nawałnic... U mnie też studnia i pompa - na szczęście ja się tym rzadko zajmuję - teść raczej podlewa albo napełnia beczki z których czerpiemy konewkami... Jak podleje rano to przeważnie wykorzysta całą wodę i potem dopiero wieczorem jest studnia napełniona... no ale jakoś nam to starcza - czasem też na trawnik...Dobrze że ta studnia jest bo tak podlewać z wodociągów....

Ja mam wodę tylko ze studni, więc muszę uważać, żeby nie wypompować całej. Na pomoc w podlewaniu nie liczę, muszę to zrobić sama, bo podlewam rotacyjnie rabatki. Wychodzę z założenia "umiesz liczyć? licz na siebie" wtedy najlepiej na tym wychodzę.

Dorota123 15:03, 03 lip 2016

Ewa777 napisał(a)
Jak widzę jakie ogrody widziałaś, to zaczynam mieć stresa

Piękny jest ogród Vivy
U Ciebie też bardzo ładnie i na większości zdjęć nie widać suszy, ale to efekt Twojej ciężkiej pracy.

Życzę deszczu

Ty pomyśl jaka ja jestem zestresowana przez tą suszę.
Twój ogródek od ubiegłego roku przeszedł prawdziwą metamorfozę, taką dobrze przemyślaną.
Zanim weszłam na Ogrodowisko byłam zadowolona ze swojego ogródka, no i podobał mi się....mimo wszystko, a teraz ciągle nie jestem zadowolona z osiągniętego efektu. Apetyt rośnie w miarę jedzenia.
O rabaty walczę ze wszystkich sił, nawet biorąc prysznic nie pozwalam sobie na dłuższe postanie pod tryskającą wodą, tłumacząc sobie, że może tą nie wypuszczoną wodą uratuję choć jedną roślinkę. ( zgłupiałam - prawda?)

Dorota123 15:11, 03 lip 2016

zawitka napisał(a)
Zdjęcia śliczne lilie i pysznogłówka aż dech zapiera Zyczę spokojnego i długiego deszczyku

Pysznogłówki w tym roku trochę mizerne przez dzielenie jesienne, może w przyszłym roku zrobią się bardziej okazałe kępy. Deszczyk pada z przerwami, zaraz pójdę sprawdzić na ile przesiąkła ziemia. Na cud nie liczę, ale każda ilość kropelek deszczu mile widziana.